EltenLink

Appka odczytująca powiadomienia na głos

Back to android

#1 DJGraco

Hej,
mam znajomego, któremu siada wzrok, i szuka on jakiejś aplikacji, która odczytywałaby mu powiadomienia na głos. Np z jakiś komunikatorów jak ktoś zostawi wiadomość (nie mam na myśli screen readeru). Jest w ogóle takie coś? Ma wiadomo telefon z Androidem. Przyznam, że mi takie coś nie byo nigdy potrzebne, dlatego nie znam takiej aplikacji.
Jak ktoś coś wie w tym temacie to z góry dzieki.
Myślałem o czymś takim, że można np. sobie wybrać
z jakiej appki mają być odczytywane powiadomienia.

Pozdro

Edited 2024-10-04 21:02

#2 Adasadula

Jednakże, dzięki swojej odwadze i determinacji, Cicikowi udało się ostatecznie pokonać czarownika i uwolnić ciumbaki. Po powrocie do domu, Cicik z radością zaczął zbierać nowe ciumbaki i bawił się nimi przez długie godziny, wiedząc, że są one teraz bezpieczne i szczęśliwe.
2024-10-04 21:10

#3 Numernabis

Może apka "Przeczytaj na głos"
Zaznaczamy jeden lub wiele elementów, które chcemy, aby apka przeczytała.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2024-10-04 23:42

#4 Adasadula

jest to jakaś alternatywa, ale graco mwil o powiadomieniach, dlatego automatycznie pomyślałem o tym

Jednakże, dzięki swojej odwadze i determinacji, Cicikowi udało się ostatecznie pokonać czarownika i uwolnić ciumbaki. Po powrocie do domu, Cicik z radością zaczął zbierać nowe ciumbaki i bawił się nimi przez długie godziny, wiedząc, że są one teraz bezpieczne i szczęśliwe.
2024-10-05 14:30

#5 DJGraco

Jaka appka przeczytaj na głos? Co masz na myśli Numernabis?
@Adula takie coś też może być.

Edited 2024-10-05 14:32

#6 Numernabis

O ile się nie mylę jest to w zestawie z TalkBackiem, w apce "Ułatwienia dostępu na Androida"
Ja w Samsungu mam to od razu :)

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2024-10-05 17:10