EltenLink

Kiedyś było pytanie jak kopiować tabele ze stron

Back to Nowości, odkrycia, newsy

#1 Paulinux

No to ja przychodzę z odpowiedzią, bo niedawno mi było ultra potrzebne.
Jest sobie stronka
https://www.convertcsv.com/html-table-to-csv.htm
Najłatwiej Wam będzie skorzystać z przycisku load from url, wrzucić linka i strona was zapyta, którą tabelkę chcecie wyciągnąć. U mnie była jedna, więc nie wiem, jak wygląda procedura wybierania konkretnej tabelki którą sobie życzymy, ale to już zostawiam Waszym dociekaniom.
Z fartem!

Happy hacking
2024-09-30 23:19

#2 balteam

a nie da się kopiować tabel którymś z dodatków do nvda? był jakiś taki z milionem funkcji, tony coś tam chyba

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2024-10-01 09:25

#3 Paulinux

A kurczę blaszka faktycznie. To przepraszam za wątek w takim razie.

Happy hacking
2024-10-01 13:39

#4 JM

a co to za dodatek, bo nie znam a też parę razy się z tym męczyłem?

2024-10-24 19:44

#5 nuno69

Sa tz dodatki do przegladarki. Na pewno do Chrome jest Table Extractor ale to malodostepne, bo trzeba myszka kliknac na naglowek i tak skopiowac.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2024-10-25 10:47

#6 Paulinux

Tony's enhancements

Happy hacking
2024-10-28 20:52

#7 Numernabis

No a skrót NVDA+Shift+F10 kopiowanie strony z zachowaniem struktury?
To również skopiuje nam tabelę, kóra jest na stronie.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2024-10-28 21:03

#8 zywek

Ja do excela po prostu wklejam tabelę i wkleja się poprawnie. Normalnie zaznaczam t co mnie na stronie interesuje i już. Znaczy do LO calc, ale chyba excel też sbie powinien poradzić.

2024-10-28 21:56