nieoficjalne angielskie tłumaczenie do gry shadowrine ujrzało światło dzienne
Back to Nowości#1 mojsior
Ostatnio dróżyna ukrywająca się pod nickiem thunderstep gaming ukończyła nieoficjalne tłumaczenie do tej wspaniałej znanej wam wszystkim gry audio shadowrine.
Instalacja pakietu lokalizacyjnego jest banalna.
Najpierw pobieramy grę z tąd
https://mm-galabo.com/sr/index_en.php
Następnie pakiet lokalizacyjny z tąd
https://sr-localisation.thunderstepgaming.com/
Odpalamy instalator, który nas zapyta gdzie jest gra, instalator jest konsolowy więc nic trudnego tu nie ma.
wszystko się samo zrobi jak pan bóg przykazał.
Teraz odpalamy grę, należy pamiętać żeby po odpaleniu gry wybrać english menu, tą opcję na samym końcu.
Po kliknięciu play musimy jeszcze wybrać czytnik ekranu.
Jeśli nie uruchomimy tego bez locale emulatora, to pojawią się nam krzaki, ale to nic bo pod strzałkami wybieramy nvda i zatwierdzamy enterem.
I od tąd gra będzie po angielsku.
Warto sobie jednak poczytać na stronie z tłumaczeniem, co nie zostało przetłumaczone, bo poprostu niewszystko dało się przetłumaczyć, ale fabuła i endgame są przetłumaczone.
#2 matius
W sumie mnie ubiegłeś, bo też miałem o tym napisać. xd Super, że o tym napisałeś. Myślę, że teraz lepiej fabułę się zrozumie i niektóre rzarty między bohaterami.
#3 bratczyk96
A orginalnie ta gra to była w jakim języku?
#4 mojsior
japoński
#5 martinus
A u mnie wywaliło, że plik sr installer.exe zawiera wirus. I w rezultacie czego nie udało mi się pobrać. Chodzi mi o ten pakiet, ktury dodaje tłumaczenie, a nie sam plik z grą.
#6 matius
Tyle powiem, że genialne jest to tłumaczenie.
#7 mojsior
defender i tyle w temacie
#8 martinus
Niestety nie mam możliwości wyłączenia defendera.
#9 mojsior
ale możesz dodać do wyjątków ten plik jak go już pobierzesz.
Mój defender jakoś ten plik zostawiał w spokoju, ale już się nauczyłem że defender w windowszie 10 wykrywa co innego a defender w windzie 11 też co innego.
Popróbuj a jak będzie problem to ci wystawię spakowanego shadowrine, tylko będziesz musiał sobie oryginalny nvda controller podmienić bo ja mam taki przerobiony żeby pod czytnik zdsr działało.
#10 martinus
Próbowałem pobrać, ale na dwuch przeglądarkach nie idzie