Forum

Napęd optyczny zewnętrzny. Jaki wybrać?

Hardware

Previous 4 / 4

misiek

#62 ·

Prawda, przynajmniej w dyskach zewnętrznych Verbatima siedzi Toshiba.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

fraaneek

#63 ·

Thx.
Harmonię w domu zapewni akordeon.

DJGraco

#64 ·

Jak jakiś napęd kupisz to napisz koniecznie tutaj jaki i chętnie dowiem się jak się później sprawuje.

misiek

#65 ·

Także ten Plextor nie jest zewnętrzny? Ja nawet w kompie nie mogę we wnątrz napendu podłączyć.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

DJGraco

#66 ·

1 likes
Nie jest, ale można kupić przelotkę z ata na usb z zasilaczem i powinno banglać. Ja tak swojego użytkuję z powodzeniem

DJGraco

#68 ·

Superancko. Jaki offset wykrył ar?
W większości slim spotkałem się z +6, ale bywały też inne.

fraaneek

#69 ·

6
Harmonię w domu zapewni akordeon.

pates

#70 ·

Teraz kupienie obudowy z możliwością mątarzu napędu to jest żatka żatkość, a OEEM jak twoje @Misiek to już na pewno nie.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

misiek

#71 ·

No ja nic nie mówię.

markus1234

#72 ·

Witajcie. Poszukuję zewnętrznego napędu na USB, może być w wersji slim, ale niekoniecznie. Będę go używał do zgrywania płyt przy nowym laptopie Lenovo, bo jak wiadomo, nowe laptopy nie mają już napędów. Najważniejszym dla mnie parametrem jest to, aby miał krótki czas zgrywania. Co możecie polecić?

DJGraco

#73 ·

Ciężko powiedzieć.
W oficjalnych specyfikacjach napędów nie ma podanej długości zgrywania, zależy to też od samej płyty. Możesz np kupić to co ma Franek, albo wybrać ten napęd, który kupił VK.
Powinny dać radę.

misiek

#74 ·

Mam jakiegoś Liteona już z 8 lat wtedy za jakieś 70 zł o ile pamiętam i działa do tej pory. Używam sporadycznie, ale jeśli już to katowany jest ostro.

DJGraco

#76 ·

Z tymi napędami LG to jest jedna loteria. Jedne padały jak muchy (przykładowo mój wbudowany w lapa totalnie już nie czyta żadnych płyt), a inne chodziły latami.
Mimo wszystko bym się tu rozglądał za tym Gembirdem albo to co kupił @Fraaneek.

misiek

#77 ·

Ja Lg odradzam, oni to wszędzie lasery mięli kiepskie.

vk

#78 ·

Nie używałem go jakoś dużo, ale: Jest dośc tani, Podobno działa z Macami, wydaje sie być solidny, ma metalową obudowę, jest dość cichy, ma CDtekst. EAC Pokazywał w raporcie 99% dokładności przy zgrywaniu nagrań.
Z ciekawostek można mu podłączyc zewnętrzne zasilanie kablem z okrągłym wtykiem. Może jeśli tak się zrobi, możnaby odtwarzać płyty w Ipchone, ale tego nie próbowałem.
-- (DJGraco):
Z tymi napędami LG to jest jedna loteria. Jedne padały jak muchy (przykładowo mój wbudowany w lapa totalnie już nie czyta żadnych płyt), a inne chodziły latami.
Mimo wszystko bym się tu rozglądał za tym Gembirdem albo to co kupił @Fraaneek.

--

pates

#79 ·

1 likes
Gembirda to bym nie brał, już lepiej to LG
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

daszekmdn

#80 ·

1 likes
Kilka miesięcy temu kupiłem Verbatim Slimline CD/DVD i nie mam nic do zarzucenia. Działa. No co mam więcej powiedzieć o napędzie płyt CD?
Ja wiem, że są audiofile, świry, które mierzą nie wiadomo co, ale dla mnie CD to jest parodia nośnika danych więc tylko tyle i aż tyle mogę powiedzieć, że działa i czyta płyty jak trzeba.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Previous 4 / 4