EltenLink

Dekoder Orange 4K Stream - opinie i pytania.

Back to Tv i video

#1 markus1234

Witajcie. Zakładam ten wątek o tym dekoderze, bo planuję go sobie wziąć. Otóż byłem dzisiaj w salonie Orange w Puławach, i zapytałem o ten dekoder. Pani mi powiedziała, że jest na stanie, ale nic nie wie, żeby miał wbudowanego TalkBacka. Ja powiedziałem, że jeżeli jest oparty na androidzie, to raczej będzie miał czytnik ekranu. Stanęło na tym, że możemy wymienić nasz poprzedni dekoder, czyli Iwu 100 na 4K stream, ale do każdego rachunku będzie dopisywane 10 złotych. No trudno, moi rodzice powiedzieli mi na to, że przeboleją te 10 złotyh, ale pani nam jeszcze zaznaczyła, że gdybyśmy chcieli powrócić do poprzedniego dekodera, to mogą być problemy, bo trzeba będzie coś tam pisać, jakieś dokumenty, a firma niekoniecznie będzie się chciała zgodzić na zwrot starego dekodera, gdyby się okazało, że w tym nowym tego czytnika ekranowego po prostu nie ma. Dodam jeszcze tyle, że pani z salonu przeglądała specyfikację tego dekodera, i w tej specyfikacji nie było mowy o tym, żeby w tym dekoderze był TalkBack. Ja jednak się trzymam prezentacji tyflopodcastowej, i wierzę, że ten TalkBack tam jest. Nie powiem, ten dekoder kusi mnie, i te 10 złotych doliczane do każdego rachunku, też mnie kusi, żeby zamienić stary dekoder na nowy.

W związku z tym mam pytanie. Czy ktoś z forumowiczów ma ten dekoder, i mógłby się podzielić wrażeniami z jego urzytkowania? Audycji w tyflopodcaście słuchałem, i stąd się dowiedziałem, że w tym dekoderze jest TalkBack. I moje drugie pytanie. Czy da się tego TalkBacka włączyć na start, przy konfiguracji dekodera, a jeśli tak, to jakim skrótem klawiszowym się go uruchamia? Czekam na odpowiedź. To tyle z tego długiego wpisu.

2024-08-26 20:52