EltenLink

#1 stefan

Główne nowości:
- Sklep z dodatkami będzie teraz powiadamiał Cię, jeśli przy uruchomieniu NVDA będą dostępne aktualizacje dodatków.
- Dodano nieprzypisane polecenia umożliwiające przewijanie kółka myszy w pionie i poziomie.

Reszta jak zwykle w "Co nowego?"

2024-08-19 08:02

#2 Numernabis

Nadal nic nie zrobiono w temacie płynnego przemieszczania się po liście zainstalowanych dodatków czy dostępnych dodatków.
Nadal przy próbie szybszego przemieszczania słyszą dymek, dymek, dymek...
Muszę przemieszczać się powoli, to jakaś masakra.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
Edited 2024-08-19 09:34

#3 markus1234

A mnie zastanawia jedna rzecz w co nowego. Jest tam napisane, że dźwięk na urządzeniach audio, które były monofoniczne, jest prawidłowo odtwarzany. Zastanawia mnie, co wcześniej z tym dźwiękiem było nie tak, że musieli to poprawić.

2024-08-19 13:47

#4 Numernabis

Nie wiem co napakowali w ostatnie dwie aktualizacje NVDA, ale od poprzedniej wersji powróciły mi znowu momenty kiedy NVDA po prostu milczy kilkanaście do kilkudziesięciu sekund.
Już miałem z tym spokój, aż do poprzedniej aktualizacji, po tej ostatniej nic się nie poprawiło.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2024-08-21 21:42

#5 zvonimirek222

Chodzi o problemach z urządzeniami mowy używając wasapi. To jest właśnie problem NV accessu i ich pisania changelogu.
-- (markus1234):
A mnie zastanawia jedna rzecz w co nowego. Jest tam napisane, że dźwięk na urządzeniach audio, które były monofoniczne, jest prawidłowo odtwarzany. Zastanawia mnie, co wcześniej z tym dźwiękiem było nie tak, że musieli to poprawić.

--

Student studentowi wszystko
2024-08-23 12:35

#6 stefan

Wydana została wersja NVDA 2024.3.1
To jest wydanie z poprawką naprawiającą błąd związany z automatycznym powiadamianiem o aktualizacji dodatków. Podczas automatycznego sprawdzania aktualizacji dodatków, NVDA nie zawiesza się już przy słabych połączeniach.

2024-09-09 08:08

#7 Numernabis

A co z problemem dymków? Nadal mam tak samo na obu systemach, Windows 10 i Windows 11, nie da się szybko przeglądać zainstalowanych dodatkó czy listy dostępnych dodatkó, jest to mocno uciążliwe.

2024-09-09 14:54

#8 Numernabis

No i byłoby fajnie gdyby była możliwość zaznaczania dodatków, których nie chcemy sprawdzać aktualizacji.

2024-09-09 15:23

#9 stefan

Jak problem dymków zgłosisz odpowiednio do twórców, to kto wie, może go rozwiążą.

2024-09-09 18:39

#10 Numernabis

Zgłaszałem tutaj bo sądziłem, że celem tego forum nie jest tylko chwalenie się nowymi wydaniami NVDA, ale i w celu udzielania pomocy innym.
Jak widać miałem błędne wyobrażenie.

2024-09-09 19:02

#11 piter9521

Hej,
Czy wy też macie błąd pobierania aktualizacji w addon store.
Nie można zapisać dodatek jako plik:

2024-09-12 09:59