NVDA 2024.3 - wydane
Back to Powiadomienia o dodatkach i nie tylko#1 stefan
Główne nowości:
- Sklep z dodatkami będzie teraz powiadamiał Cię, jeśli przy uruchomieniu NVDA będą dostępne aktualizacje dodatków.
- Dodano nieprzypisane polecenia umożliwiające przewijanie kółka myszy w pionie i poziomie.
Reszta jak zwykle w "Co nowego?"
#2 Numernabis
Nadal nic nie zrobiono w temacie płynnego przemieszczania się po liście zainstalowanych dodatków czy dostępnych dodatków.
Nadal przy próbie szybszego przemieszczania słyszą dymek, dymek, dymek...
Muszę przemieszczać się powoli, to jakaś masakra.
#3 markus1234
A mnie zastanawia jedna rzecz w co nowego. Jest tam napisane, że dźwięk na urządzeniach audio, które były monofoniczne, jest prawidłowo odtwarzany. Zastanawia mnie, co wcześniej z tym dźwiękiem było nie tak, że musieli to poprawić.
#4 Numernabis
Nie wiem co napakowali w ostatnie dwie aktualizacje NVDA, ale od poprzedniej wersji powróciły mi znowu momenty kiedy NVDA po prostu milczy kilkanaście do kilkudziesięciu sekund.
Już miałem z tym spokój, aż do poprzedniej aktualizacji, po tej ostatniej nic się nie poprawiło.
#5 zvonimirek222
Chodzi o problemach z urządzeniami mowy używając wasapi. To jest właśnie problem NV accessu i ich pisania changelogu.
-- (markus1234):
A mnie zastanawia jedna rzecz w co nowego. Jest tam napisane, że dźwięk na urządzeniach audio, które były monofoniczne, jest prawidłowo odtwarzany. Zastanawia mnie, co wcześniej z tym dźwiękiem było nie tak, że musieli to poprawić.
--
#6 stefan
Wydana została wersja NVDA 2024.3.1
To jest wydanie z poprawką naprawiającą błąd związany z automatycznym powiadamianiem o aktualizacji dodatków. Podczas automatycznego sprawdzania aktualizacji dodatków, NVDA nie zawiesza się już przy słabych połączeniach.
#7 Numernabis
A co z problemem dymków? Nadal mam tak samo na obu systemach, Windows 10 i Windows 11, nie da się szybko przeglądać zainstalowanych dodatkó czy listy dostępnych dodatkó, jest to mocno uciążliwe.
#8 Numernabis
No i byłoby fajnie gdyby była możliwość zaznaczania dodatków, których nie chcemy sprawdzać aktualizacji.
#9 stefan
Jak problem dymków zgłosisz odpowiednio do twórców, to kto wie, może go rozwiążą.
#10 Numernabis
Zgłaszałem tutaj bo sądziłem, że celem tego forum nie jest tylko chwalenie się nowymi wydaniami NVDA, ale i w celu udzielania pomocy innym.
Jak widać miałem błędne wyobrażenie.
#11 piter9521
Hej,
Czy wy też macie błąd pobierania aktualizacji w addon store.
Nie można zapisać dodatek jako plik: