wmiarę mały android w 2024 r.
Back to android#1 balteam
Witajcie, przeglądam te telefony i dramat, nie mówięo mega małym telefonie rozmiarów iphone 15 cz coś, tylko o taich wymiarach asusa zenfone 8.
Czy mamy coś poza asusem zenfone 10 samsungiem galaxy s24 i ewentualnie z tych samych firm po prostu o rok starsze modele?
Galaxy s24 ma dostawać teraz mega dużo aktualizacji tak swoją drogą, więc pewnie na niego sięzdecyduję, zwłaszcza, że klawiatury brajlowskie na asusie różnie działają.
Jednakosz lubiętestować mniej znane telefony, to może ktoś zaproponuje inne modele tak do 6,1 cala, ewentualnie miniramki to wtedy 6,2 cale?
#2 misiek
Sam miałem dylemat pomiędzy Asusem a Samsungiem s24. Finalnie się zdecydowałem na s24 +, ale to bardziej ze względu na baterię i moje użytkowanie. W przeciwnym razie brał bym zwykłego s24. Jest gdzieś wielkości Iphone 15, jak nie mniejszy. Ja polecam, chociaż Asus jakoś mi się bardziej z wyglądu podobał, ma minijacka co mi w sumie zależało i pare dupereli więcej, ale Samsung ma mieć aktualizacje zapewnione 7 lat. I nie wiem do końca jak tam z dostępnością Asusa.
#3 daszekmdn
asus zenphone 10
#4 balteam
ZENFONE 10 FAJNY, MINIJACK TEŻ MI SIĘ PODOBA, ALE WIĘCEJ KLAWIATUR BRAJLOWSKICH NA NIM NIE DZIAŁA, WIĘC NIESTETY NIE BĘDĘ RYZYKOWAĆ, NO I NA GŁOŚNIKACH ASUS ZAJEBIŚCIE GRA.
#5 camila
Zenfone 10 to ostatni bastion, dla mnie akceptowalne wielkości to do 6,3 cala. Cała nadzieja w foldables.
#6 guliwer
Z Flip 6. Testuję, jest ciekawie no i ta wielkość... Do noszenia małe, Można bez problemu korzystać np w kieszeni z nawigacji, jak trzeba to się rozkłada i robi wszystko jak na dużym tel.
#7 balteam
do małych telefonów to temu daleko, poruwnałem wymiary z galaxy s24. W sumie nie wiem poco nam rozkładany telefon, niedowidzącym pewnie coś da, ale nam? Jakieś są tego zastosowania?
#8 guliwer
Złożony 85.10 x 71.90 x 14.90. Raczej S24 nie jest mniejszy:) A praktycznie wszystko można robić na złożonym.
#9 Numernabis
Może w szóstce już tak, w Z Flip 4 nie chce otwierać apki, bo każe otworzyć telefon, aby kontynuować..
Tak czy inaczej ja innego nie chcę, te składane to majstersztyk.
#10 guliwer
Chyba na piątce też to już działa.
Co do wykonania, Tu się zgadzam jest genialne.
#11 guliwer
hmm a tak się zastanawiam, jakie są powody że ludzie szukają małych telefonów? Ze względu na problem z noszeniem go np w kieszeni? Ze względu na małe dłonie, ale to pewnie jak coś kobiety, czy dlaczego? Domyślam się że powody są różne.
#12 misiek
Niekażdy chce ze sobą nosić cegłę. I tak, Galaxy s24 plus w jeansach tak średnio się mieści.
#13 balteam
kieszenie w sumie są prblemem, mi się źle korzysta z dużych i są ciężkie co też przeszkadza, @Numerabis, no ale co ci daje realnie tentelefon składany jak nie widzisz? Masz jakieś zastosowania? Czy po prostu lubisz takie i tyle?
@Guliwer, no i tak, patrzyłem na ten telefon, ale mi pokazało widocznie ile ma w rozłożonej wersji, tak to fakt, mega mały, tylko wygląda na bardzo gruby, no ale to się można spodziewać.
#14 Numernabis
Co mi daje?
Po złożeniu mieści się w każdej kieszeni jeansów, odbieram podnosząc klapkę, kończę zamykając klapkę.
Po otwarciu jest dość duży żeby wygodnie pisać brajlem..
Tak poza tym to nie ma jakichś specjalnych uwarunkowań, największą dla mnie jego zaletą jest fakt składania się na pół co umożliwia wygodne noszenie w kieszeni każdych spodni, nie muszę się obawiać, że przy kucaniu, zakładaniu butów czy wchodzeniu na wysoki stopień złamię wystający z kieszeni telefon, nie muszę go z tej kieszeni wyciągać ppodczas zakładania butów.
Ja mam czwórkę więc nie mam możliwości pełnej obsługi telefonu bez rozkładania, ale to jest już dodatkowa funkcjonalność do tego przydatna, następnym razem :)
#15 guliwer
Jeden minus tego małego ekranu, nie włącza mi się tam ABK, ale może trzeba coś pozmieniać jeszcze w ustawieniach.
-- (Numernabis):
Co mi daje?
Po złożeniu mieści się w każdej kieszeni jeansów, odbieram podnosząc klapkę, kończę zamykając klapkę.
Po otwarciu jest dość duży żeby wygodnie pisać brajlem..
Tak poza tym to nie ma jakichś specjalnych uwarunkowań, największą dla mnie jego zaletą jest fakt składania się na pół co umożliwia wygodne noszenie w kieszeni każdych spodni, nie muszę się obawiać, że przy kucaniu, zakładaniu butów czy wchodzeniu na wysoki stopień złamię wystający z kieszeni telefon, nie muszę go z tej kieszeni wyciągać ppodczas zakładania butów.
Ja mam czwórkę więc nie mam możliwości pełnej obsługi telefonu bez rozkładania, ale to jest już dodatkowa funkcjonalność do tego przydatna, następnym razem :)
--
#16 Numernabis
No przecież o tym pisałem, apki się nie otwierają.
#17 guliwer
Wszystko mi się włącza co chcę, Whats app, SAM, Tidal Be my Eyes co chcę, tylko jak tapie w pole edycyjne to wyskakuje klawiatura ekranowa a nie ABK.
#18 Numernabis
Aha, no, ale raczej trudno byłoby na teym ekraniku klepać ABK.
#19 Numernabis
OK, a czy masz ustawioną blokadę na telefon? To znaczy czy masz jakieś hasło czy odblokowuje Ci się ekran bez hasła?
-- (guliwer):
Wszystko mi się włącza co chcę, Whats app, SAM, Tidal Be my Eyes co chcę, tylko jak tapie w pole edycyjne to wyskakuje klawiatura ekranowa a nie ABK.
--
#20 guliwer
Mam ustawiony i pin i odcisk palca.