Nie wypowiadałem się tutaj, a myślę, że warto.
Używałem do puki nie padło zasilanie czy coś.
Jest to jak dla mnie najlepszy odbiornik z wbudowanym nagrywaniem z radia z tego co widziałem, a trochę ich się przez moje łapska przewinęło.
Nagrywa w MP3 320KBPS. Ma również mikrofon i chociaż w specce chyba nie napisano, może robić za pełnoprawną kartę dźwiękową, TJ. głośnik i mic.
Sam mikrofon nie jest wybitny, ale zdatny. Tecsun Q3 miał lepszy to fakt, ale tam były inne problemy.
Dodatkowo posiada wejście liniowe, z którego także możemy nagrywać.
Na FM ma mniej wysokich tonów niż przy odtwarzaniu z karty. Najpewniej domyślnie wykorzystywana preemfaza z Ameryczki a nie Europy.
Tuner przeciętny, ale dostateczny. DX-a na tym nie zrobimy, tak jak i nie odbierzemy w komfortowy sposób słabszej stacji, aale... Jako radyjko na wyjazdy sprawdzi się świetnie.
Obsługiwane zakresy zgodnie ze specką:
• FM: 87-108 MHz
• AM: 522-1710 kHz
• SW: 4.75–21.85 MHz
SW też jest podstawowe i niestety zbiera zakłócenia od wyświetlacza.
To takie typowe małe radyjko wszystko mające. Nie wyróżnia się super jakością tunera, ani jakością dźwięku. Od, przeciętniak w idealnej cenie. Jest ona istotnie rozsądna względem możliwości. Nie przepłacamy, a nawet powiem, że dostajemy trochę więcej niż w takim Tecsunie gdzie sporo marży idzie za markę.
Mogę go z pewnością polecić każdemu. Nie wymagajcie cudów, ale na pewno korzystać się będzie przyjemnie.
Na koniec, jeśli ktoś ciekawy nagrywania, które sprawdziłem dogłębnie, tu kilka próbek z różnych źródeł zrobionych parę lat temu:
https://miaucznik.co.pl/public/ProbkiNagranZRetekessV115.rar
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P