EltenLink

Sprzedam komputer stacjonarny hp compaq 8100 elite sff

Back to Archiwum

#1 pates

Witam!
Do sprzedania komputer hp compaq 8100 elite sff.
Urządzenie, umówmy się, nie jest demonem prędkości ani niczym podobnym, ale swoje zastosowania znajdzie głównie dlatego, że jest to tzw komputer sff small form factor, a więc konstrukcja duża, a płaska, więc pod biurko, pod monitor, czy w podobne miejsce się wpasuje. Wielkościowo jest zbliżony do elementu wieży stereo, tak dla porównania.
Ten konkretny model posiada 4 gb pamięci ram ddr 3 2 sloty zajęte 2 wolne, procesor intel core i 5 650 2 rdzenie 4 wątki, pierwsza generacja intela, oraz 1 tb dysk hdd. Mogę wymienić na 120 gb ssd albo dołożyć za opłatą, info proszę kierować do mnie.
Portowo tragedii nie ma, jest sporo usb, jest vga, kilka jacków, ethernet, jest nawet napęd cd dvd więc do zgrywania odtwarzania multimediów się w zupełności nada.
Z takimi konstrukcjami ludzie wyczyniali i wyczyniają najdziwniejsze kombinacje. Upychanie kilku dysków i robienie nasa, co jest wykonalne, np usunięcie napędu to już miejsce na dysk, 2 da się wstawić normalnie, a co powiecie o przejściówkach, a właściwie rozdzielaczach do saty?
To dalej nie koniec, bo w komputerze mamy kilka złącz pcie oraz pci, co dodaje jeszcze więcej możliwości na, a jakże, dokładki dysków, kart dźwiękowych, wifi, dodatkowych portów usb 3.0, co kto lubi i co kto uważa. Warunek jest taki, żeby karty były niskoprofilowe, bo nie zamknie się obudowa komputera i mogą być krzywo w slotach.
Jak na swoje czasy sprzęt był całkiem poprawny. Teraz też nie jest totalnym złomem, bo film w rozdzielczości hd obejżymy, w audio gry pogramy ciekawostka, ma to nawet głośnik, serwer postawimy, internet przeglądniemy. Będzie się komuś chciało to za grosze kupi powiedzmy i5 750 z 4 faktycznymi rdzeniami, podstawka 1156 przyjmie taki procesor, można pobawić się w jakąś i7 i pewnie też da radę. Możliwości jest trochę, co i jak zrobicie to już wasza gestia. Sam używałem podobnego sprzętu jako serwer przez kilka miesięcy i sprawdzało się to fajnie.
Polecam albo na komputer do testów, odpalania starych systemów, postawienia serwerka, albo co tam wymyślicie. Cena, myślę o mniej więcej 100 zł z dyskiem 1 tb hdd albo 120 gb ssd, przy obu dyskach się pomyśli, a bez żadnego dysku tak z 60 zł myślę, że jest ceną poprawną.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2024-06-21 01:04