Sprzedam głośniki komputerowe edifier c2xd
Back to Archiwum#1 pates
Witam!
Do sprzedania posiadam dość ciekawe głośniki komputerowe, edifier c2xd.
Głośniki to zestaw 2 1 czyli mamy dwie, dwódrożne co ważne satelity oraz subwoofer. Bardzo ciekawe w tym modelu jest to, że wzmacniacz jest osobną częścią zestawu, skutkiem czego obie satelity jak i sub są częściowo pasywne, a więc mogą być w razie potrzeby podmienione na coś podobnego o zgodnych parametrach.
Satelity mają 35 watów, sub 55. Do zestawu można wpiąć się na wiele sposobów, do dyspozycji mamy złącze optyczne tothlink spdif, to kfadratowe, jest też para złącz rca chinch, nie brakuje małego jacka 3,5mm, więc możliwości jest dość sporo.
Tak samo ciekawe jest sterowanie, gdysz na wzmacniaczu mamy cyfrową gałkę, oraz kilka przycisków. Gałką regulujemy wybrany parametr, czyli odpowiednio bas, sopran, albo głośność, regulacja jest płynna i przyjemna. To samo można też osiągnąć z poziomu pilota, którego oczywiście dokładam do zestawu. Ciekawostką jest możliwość szypkiego wyciszenia dźwięku w razie potrzeby za pomocą pilota, lub właśnie wzmacniacza.
Obudowy subwoofera i satelit wykonane są z płyt mdf, maskownice są materiałowe i przymocowane na stałe. Górne głośniczki w satelitach są przysłonięte tylko czymś w stylu obręczy, można je paznokciem dla przykładu wyczuć.
Subwoofer nie jest down firing, dźwięk idzie do przodu. Sprzęt gra w mojej opinii zaskakująco ładnie jak na swoje wymiary, które są dość mikre. Brzmienie da się jakoś wyregulować. Nie jest to coś dla audiofilów, niemniej jednak, poprawnie grający zestaw, który umie zaskoczyć posiadaną mocą.
Na dwóch kabelkach jest taśma izolacyjna, nie przeszkadza to jednak, wszystko gra i buczy jak natura każe. W zestawie głośniki, subwoofer, wzmacniacz, pilot, kabel rca rca oraz optyk na optyka. Za dopłatą mogę dorzucić jakiś rca jack, do dogadania.
Stan, w mojej ocenie po za tymi kablami bardzo dobry, wszystko sprawne, nic niepoprzecierane, niepopękane, etc.
Cena jaka mnie interesuje to granice 250 zł. Jeśli chcecie ponegocjować, zapraszam, droga wolna.
#2 misiek
Satelity plastikowe, czy drewniane? I co tak drogo?
#3 Numernabis
cytat:
Obudowy subwoofera i satelit wykonane są z płyt mdf,
#4 pates
@Misiek wszystko drewniane. Co do ceny? Na allegro latają po ponad 400 zł. Moje mają te klejone kabelki to wystawiam taniej.
#5 Adasadula
Jak jeszcze trochę będą to może wezmę.
#6 pates
Na razie stoją.