iphone

Apple Watch.

Started by skrzypenka 418 posts last post 3 years ago Page 16 of 21

Ja włączałam blokadę wodną w zegarku i kąpałam go sobie, to było wtedy series 3 i mu się nic nie stało, teraz mam series osiem, to na pewno jst lepiej.
Große Operndiva?

#302 Edited

To ja mam jeszcze pytanie, jak w czasie pływania kontrolować tętno, skoro jest włączona blokada, z tego co rozumiem nic nie gada.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

Nie gada, ale jak odblokujesz to masz coś takiego jak zakończ trening i wtedy masz podsumowanie tętna i tak dalej. Jakie było najwyższe, najniższe.
teoretycznie w treningu można ustawić żeby podawał zegarek informacje gdy przekracza się pewne wartości tentna, jest kilka stref, obecnie nie pamiętam jak dokładnie, ale chodzi o to, że informuje gdy np, przekroczysz tętno 120, następnie 140 i tak dalej, oczywiście pewnie zaczyna się od niższych wartości. Z resztą można te granice samodzielnie ustawić, ale w basenie to i tak tych informacji nie będzie słychać więc bezsensu, to może się w plenerze przydać.

Podałem tabelę oznaczeń na zegarkach i co te oznaczenia nam mówią w stosunku do zegarka i jego wodoodporoności.
Każdy ma własny rozum i sam decyduje o swoim zegarku.
Ja mam jak wspominałem SmartWatcha 4 od Samsunga oznaczonego 50 m, również ma blokadę pływania, ale w nim nie pływam i pływać nie będę mimo, że czytałem opinie i recencje gdzie ludzie twierdzą, że w nich pływają.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

A czy jest opcja posiadania dwóch kart - zwykłej w telefonie i esim w zegarku.
Najważniejsze, karty mają dotyczyć TEGO SAMEGO NUMERU!

Jest. Niestety nie w Plusie.

A ja podpisałam umowę pół roku temu z dziadami.
Zastanawiam się czy perspektywicznie zainwestować w wersję cellular, czy pozostać przy zwykłej SE2.

Ja dołożyłem do wersji celular. Jeśli się duplikat e-sim w Plusie nie pojawi to zawsze mogę sobie dodać dodatkowy inny numer. Zresztą szczerze to od dłuższego czasu nie sprawdzałem czy jest u tych ciuli ta funkcja, więc może jednak jest. Pytaj o duplikat e-sim, w razie czego łopatologicznie wytłumacz im o co ci chodzi, bo nie każdy tam ogarnia.

Nie ma, dzisiaj sprawdzałam.
Też tak zrobię.

A ktoś na tym pisał SMS-y czy maile?

Tylko czy gdybym miała esim na drugim numerze, watch byłby kompatybilny z numerem pierwotnym?

-- (MarOlk):
Ja dołożyłem do wersji celular. Jeśli się duplikat e-sim w Plusie nie pojawi to zawsze mogę sobie dodać dodatkowy inny numer. Zresztą szczerze to od dłuższego czasu nie sprawdzałem czy jest u tych ciuli ta funkcja, więc może jednak jest. Pytaj o duplikat e-sim, w razie czego łopatologicznie wytłumacz im o co ci chodzi, bo nie każdy tam ogarnia.

--

No właśnie o to chodzi by był to duplikat numeru z iPhone'a. Póki masz telefon i zegarek przy sobie to połączenia przychodzą na dwa urządzenia. Kłopot w tym jak telefonu nie bierzesz ze sobą. Sam tak chciałem, tzn czasami telefon zostawiać a być pod telefonem to znaczy pod zegarkiem dostępny.

Aaaa, tobie chodziło o inny numer na zegarku. Hmm, nie mam pojęcia jakby się to zachowywało.

No, ale o ile się nie mylę to usługa eSIM jest usługą odpłatną.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

Coś się na pewno płaci.

Teraz tak, powiem co mogę.
@Magmar.
1. Powinno działać z iphonem, ale wtedy będzie raczej galimatias. Ja mam duplikat esim na watchu z orange i działa to dobrze.
2. Tak, głosowo, watche z serii 7 i 8 mają klawiaturę ekranową bo są większe, se 2 raczej jej nie posiada.
Ja mam apple watch se 44 mm cellular, pierwsza generacja i generalnie jest dobrze.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Dziękuję, Pates.
Mam jeszcze jedno pytanie - Czy można dyktować treść jeśli APple Watch nie posiada klawiatury ekranowej?

Można dyktować, chociaż osobiście nie udaje mi się zmusić zegarka do wysyłania wiadomości w messenger. Jak odpowiada się z powiadomienia to daje rady, ale jak np. dostaje się dwie wiadomości od jednej osoby to już ja nie daje rady. Moim zdaniem się nie da.

Jaki masz zegarek?

-- (grzegorzm):
Można dyktować, chociaż osobiście nie udaje mi się zmusić zegarka do wysyłania wiadomości w messenger. Jak odpowiada się z powiadomienia to daje rady, ale jak np. dostaje się dwie wiadomości od jednej osoby to już ja nie daje rady. Moim zdaniem się nie da.

--

Witajcie ja od dzisiaj mam applewatch SE z cellularem udało mi się dodać już karty do banku jedynie niemogę znaleźć telegrama na watcha nie wiem czy w ogóle jest. Ale ogółem zapowiada się fajna zabawa i wygoda i szybkość korzystania :) Jedynie muszę poczekać bo play chyba nie ma jeszcze e-sim tak mi powiedziano w i spocie no chyba że czegoś nie wiem :) Pozdrawiam życząc spokojnej nocy :)
Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)