Dostępne gry video

Bitlife - czyli w miarę dostępny life simulator na Ios

Started by denis333 37 posts last post 4 years ago Page 1 of 2

Cześć. Przedstawiam wam dzisiaj bardzo ciekawą grę. Lifebit, bo tak się nazywa ta produkcja jest niczym innym, jak symulatorem życia. A więc zaczynamy jako niemowle, które dorasta i jest wychowywane przez matke, a wraz ze wzrostem wieku zwiększa się ilość aktywności, które możemy wykonywac. A można robić na prawdę wiele: Od życia jako przykładny mąż do jakichś typowo kryminalnych aktywności. Ja pierwsze moje życie zakończyłem jako ćpun natomiast obecnie jestem sobie przykładnym egipcjaninem, pracującym w agencji ubezpieczeniowej ;) Mam trójkę dzieci, i prowadze obecnie w miarę spokojne życie.
Gra niestety nie jest pozbawiona błędów dostępności e.g: Nie możemy nic zrobić do póki nie zamkniemy dialogu, który wyskakuje gdzieś na dole ekranu i musimy się do niego doczłapać bo nie jest to typowy alert wyskakujący na cały obszar ekranu. Dodatkowo mamy tu doczynienia z niepoetykietowanymi przyciskami, które zrobiły ze mnie ćpuna i sprawiły, że uszkodziłem moich rodziców podczas kłótni do tego stopnia, że popadłem w nieuleczalną depresję do końca życia ;)
I to by było na tyle jeśli chodzi o mój własny opis tej gry, bo jest tego tak dużo, że nie jestem w stanie wymienić wszystkich rzeczy zawartych w tej klikance, która naprawde potrafi wciągnąć! Poniżej link do appstore.
https://itunes.apple.com/us/app/bitlife-life-simulator/id1374403536?mt=8
Podobno jest też wersja na androida, ale nie mogę jej kompletnie znaleźć.
Źródło: Applevis.com

Jest tego nie wiele. Ale niestety przy podejmowaniu kluczowych decyzji typu przyjęcie od kogoś narkotyków, etc. Więc w jednym życiu zostałem ćpunem, w drugim zaś jestem sobie szczęśliwym mężem i ojcem i obecnie mam 50 lat.

W takim razie zapytam inaczej- czy przy złych i dobrych decyzjach jest tak, że pierwszy niezaetykietowany przycisk będzie tak, drugi nie, czy jest to całkowicie losowe?
Bo to Polska, nie elegancja Francja. https://www.youtube.com/watch?v=7_OFT0Irn-I

Hmm. Przy relacjach z rodzicami niezaetykietowane przyciski są w okreslonych miejscach, natomiast przy podejmowaniu decyzji mam wrażenie, że to który przycisk będzie pierwszy zależy od poziomu inteligencji danej postaci w grze.

jak rozumiem, jest to angielska gra?
Große Operndiva?

Tak. Dokładnie. Gra jest po angielsku.

Jak to zniknął?

No miałem dzieciaka. Dzisiaj wchodzę i gra jakby się przywruciła do ustawień początkowych. Mogę tylko utworzyć nowe życie, a mojego dzieciaka nie ma.
Bo to Polska, nie elegancja Francja. https://www.youtube.com/watch?v=7_OFT0Irn-I

A ja do tej pory nie umiem ogarnać tej gry, nic do tej pory tam nie zrobilam poza rozwinięciem wieku mojej postaci do dwóch lat.
May the force be with you.

Mam dziwny problem, czy raczej nieumiem nawet zacząć w pełni tej gry.
Mam sobie randomową postać, i jestem niemowlem, i tak naprawdę nic niemogę zrobić, i niema w ogóle sposobu na rozwijanie postaci.
Senter San

A tam jest jakieś drzewo czy jak?
W sensie nic tam niewidziałęm
Senter San

Nie- masz opcję age i musisz ją kliknąć przykładowo siedem razy, by dzieciakowi dodać lat. Dalej on zostaje uczniem, albo przykładowo ma dziewczyne i tam musisz dać yes, lub no jeśli chcesz czy ma z nią być, czy nie. Niestety- przyciski przy pytaniach nie są zaetykietowane. Sorry, że tak bardzo chaotycznie, ale nie jestem dobry w tłumaczeniach. A- i wiek możesz mu dodawać jaki chcesz. Ta siudemka to był tylko przykład. Równiedobrze możesz mu co chwilę dodawać po roku i spełniać jego potrzeby.

AAa, trza to wyprubować.
Senter San

Wiadomość, wybory już są o etykietowane
Senter San

Hej, ta gra jest też na android? Jeśli tak to jakiej produkcji bo nie mogę znaleźć?

Jagby co? Oni dalej update robią na bierząco, i cały czas coś dodają. Naprzykład da się być politykiem, wybrać partię i przeprowadzić zmiany wmieście, etc...
Senter San