Słuchawki studyjne
Back to Słuchawki#1 wesolek
Hej!
Jakie słuchawki studyjne (zamknięte i otwarte) byście polecali? Najlepiej coś, co ma trwałe kable, więc pewno sztywne i grube. Parametry brzmieniowe raczej naturalne/neutralne.
#2 DJGraco
To zależy generalnie od wielu czynników.
Beyerdynamic są wporządku, Audiotechnica także, aczkolwiek w moich ATH M50x już po dwuch latach użytkowania zaczęła schodzić psełdo eko skura z nausczników jak i z pałąka. Nie polecam, mimo, że brzmieniowo te słuchawki są na prawdę OK.
Widziałem Beyerdynamiki kumpla, modelu teraz nie pomnę, i grało to zaczepiście jak i nauszniki były zrobione z materiału, który na pewno by dłużej wytrzymał od tej eko skóry. niestety nie lubią się one z moimi aparatami i robią straszne sprzężenia to nawet nie myślę o tych słóchawkach.
#3 Adasadula
Ciekawie prawisz, ja mam te same tylko że z dopiskiem BT i od 2 lat wszystko jest z nimi ok
-- (DJGraco):
To zależy generalnie od wielu czynników.
Beyerdynamic są wporządku, Audiotechnica także, aczkolwiek w moich ATH M50x już po dwuch latach użytkowania zaczęła schodzić psełdo eko skura z nausczników jak i z pałąka. Nie polecam, mimo, że brzmieniowo te słuchawki są na prawdę OK.
Widziałem Beyerdynamiki kumpla, modelu teraz nie pomnę, i grało to zaczepiście jak i nauszniki były zrobione z materiału, który na pewno by dłużej wytrzymał od tej eko skóry. niestety nie lubią się one z moimi aparatami i robią straszne sprzężenia to nawet nie myślę o tych słóchawkach.
--
#4 DJGraco
A też mają tą taką śmiesznawską ekoskórę?
#5 Adasadula
ekoskórą bym tego nie nazwał, taki miękki gładki materiał. Wykonaniowo nie mogę się przyczepić. Raz gniazdo się lekko ułamało, ale zrobili gwarancję w tydzień bez pytań i odesłali mi kompletnie nowe, więc słuchawki od nich mogę polecić
#6 DJGraco
No to masz inną wersję. Ja miałem tą ekoskórę i teraz to tragicznie wygląda, z nauszników cała się złuszczyła, jedynie po bokach zostały resztki a pod spodem jest taki miękki materiał. A z pałąka też się tam złuszcza, ale niestety tam jest bezpośrednio pianka pod tym i strasznie to wszystko się łuszczy.
Może na przestrzeni lat zmienili design tych słóchawek. Ja je kupiłem w 2019 roku a problemy zaczęły się w 2022 więc w sumie po 3 latach nie po 2.
#7 Adasadula
ja w 22 roku, całkiem możliwe, albo poprostu to ich nowa odsłona :D
#8 zywek
ja kupiłem m40x czy coś takiego i ta pseudoskóra też złazi po półtora roku. Kupiłem w 2021
#9 Adasadula
hm, ale możecie opisać co rozumiecie przez pseudo skóra? U mnie jest to taki miękki spręzysty materiał, ale pseudo skórą bym tego raczej nie nazwał. Mi przypomina trochę co gładsze tapicerki na krzesłach, tylko że bardziej miękkie :D
#10 DJGraco
Ciężko to opisać, z Twojego opisu ewidentnie wnioskuję, że w swoich słuchawkach masz jakiś materiał. U mnie było co innego ani to tapicerki nie przypominało ani nic, właśnie troszkę taką jakby skórę dlatego tak to opisuję. Inaczej tego nazwać nie umiem :D.
Dopiero jak to zeszło to pod spodem jest taki miękki sprężysty materiał przypominający tapicerkę.
#11 wesolek
Em, sztuczną skórę to ja kojarzę pod nazwą "Skaj". I faktycznie, rozwarstwia się to z czasem, więc może to, to?
#12 misiek
Nie, skaj to skóra z węża ogrodowego, a sztuczna skóra to skóra ekologiczna XD
#13 wesolek
A. XD