Time4BUS - dostępna aplikacja, ułatwiająca korzystanie z komunikacji miejskiej
Back to inne#41 Piotr
Nie spróbuję, nie dowiem się, ale warto wiedzieć, czy byłoby to technicznie wykonalne.
#42 romanro
Wszystko zależy od wladz przedsiębiorstwa komunikacyjnego. Technicznie wszystko jest możliwe. Już niedługo Time4BUS będzie w Łodzi. To była długa droga, ale się udało.
#43 romanro
Próbuj Piotrze koniecznie. Ja deklaruję wsparcie merytoryczne i kontakt z producentem aplikacji osób decyzyjnych w Kielcach.
#44 Pitef
Boże, nareszcie. Będę testować najpierw na znanym mi terenie, a będąc w KRK sprawdziłem, nie bardzo rozumiejąc co i jak.
#45 tomecki
Taka prośba ode mnie. Ponoć przez to api można wyciągnąć sporo informacji o pojeździe, w zależności od miasta. Gdyby dać jakiś przycisk typu "pokaż więcej informacji o pojeździe", który wyświetlałby na ekranie wszystko, co się da. To się może przydać np. miłośnikom komunikacji miejskiej, osobom, które z różnych przyczyn koniecznie chcą niskopodłogowego albo z klimatyzacją albo co tam jeszcze miasto ujawnia.
#46 Paulinux
Plus jeśli byłaby opcja na Androidzie używania głosu systemowego zamiast głosu Googla, byłoby super
#47 Pitef
Czy byłby w planach odpadek miejski, lubiany przez wszystkich, szczegulnie przez paczesia relikt, odpustowe dziwadełko jakim jest Zgierz?
#48 Zuzler
Popieram Tomeckiego, bo akurat niskopodłogowe to warto znać. Względnie numer pojazdu. Jak dostępność, to dostępność, nie tylko niewidomych warto wspierać.
#49 balteam
Znowu testowałem t4bus na andka, nie wiem jak z tego korzystacie na codzień, dlatego pytam.
1 Jeśli chcę dotrzeć z przystanku a do przystanku b, to jak to ustawić nie wybierając dokładnego przystanku a akurat z konkretnymi autobusami czy tramwajami?
Jeśli gdzieś jadę, to niezawsze wiem co gdzie i w jakim kierunku odjeżdża, w mobilempk po prostu wpisuję przystanki i tyle, nie wybieram przystanku a w kierunku coś tam.
2 mogę dodać do ulubionych trasę z a do b i patrzeć przez ulubione co odjeżdża za 30 min, ale i za 2 godz? Jakoś słabo na t4 busie jest zrobione, że mi pokazuje chyba tylko do godziny co odjeżdża, albo i krócej ,pewnie na statyczny plan trzeba by się przełączać.
3 Czy mogę ustawić aby mi pokazywałjakoś szybciej kiedy odjężdża autobus, czy zawse tak jakoś rozwlekle to gada w porównaniu do mobile mpk?
4 no i czy mogę ustawić aby mi pokazywał czas odjazdu z przystanku a za ile będzie, ale aby nie liczył mi za ile muszę wyjśćz domu, tlyko po prostu sam czas odjazdu mogę dostać?