EltenLink

Time4BUS - dostępna aplikacja, ułatwiająca korzystanie z komunikacji miejskiej

Back to inne

#41 Piotr

Nie spróbuję, nie dowiem się, ale warto wiedzieć, czy byłoby to technicznie wykonalne.

2025-08-09 12:36

#42 romanro

Wszystko zależy od wladz przedsiębiorstwa komunikacyjnego. Technicznie wszystko jest możliwe. Już niedługo Time4BUS będzie w Łodzi. To była długa droga, ale się udało.

2025-08-16 00:40

#43 romanro

Próbuj Piotrze koniecznie. Ja deklaruję wsparcie merytoryczne i kontakt z producentem aplikacji osób decyzyjnych w Kielcach.

2025-08-16 00:42

#44 Pitef

Boże, nareszcie. Będę testować najpierw na znanym mi terenie, a będąc w KRK sprawdziłem, nie bardzo rozumiejąc co i jak.

Sygnatura? A co to jest i do czego :D
2025-08-16 19:57

#45 tomecki

Taka prośba ode mnie. Ponoć przez to api można wyciągnąć sporo informacji o pojeździe, w zależności od miasta. Gdyby dać jakiś przycisk typu "pokaż więcej informacji o pojeździe", który wyświetlałby na ekranie wszystko, co się da. To się może przydać np. miłośnikom komunikacji miejskiej, osobom, które z różnych przyczyn koniecznie chcą niskopodłogowego albo z klimatyzacją albo co tam jeszcze miasto ujawnia.

2025-08-16 22:07

#46 Paulinux

Plus jeśli byłaby opcja na Androidzie używania głosu systemowego zamiast głosu Googla, byłoby super

Happy hacking
2025-08-16 22:18

#47 Pitef

Czy byłby w planach odpadek miejski, lubiany przez wszystkich, szczegulnie przez paczesia relikt, odpustowe dziwadełko jakim jest Zgierz?

Sygnatura? A co to jest i do czego :D
2026-01-19 19:05

#48 Zuzler

Popieram Tomeckiego, bo akurat niskopodłogowe to warto znać. Względnie numer pojazdu. Jak dostępność, to dostępność, nie tylko niewidomych warto wspierać.

2026-01-19 19:32

#49 balteam

Znowu testowałem t4bus na andka, nie wiem jak z tego korzystacie na codzień, dlatego pytam.
1 Jeśli chcę dotrzeć z przystanku a do przystanku b, to jak to ustawić nie wybierając dokładnego przystanku a akurat z konkretnymi autobusami czy tramwajami?
Jeśli gdzieś jadę, to niezawsze wiem co gdzie i w jakim kierunku odjeżdża, w mobilempk po prostu wpisuję przystanki i tyle, nie wybieram przystanku a w kierunku coś tam.
2 mogę dodać do ulubionych trasę z a do b i patrzeć przez ulubione co odjeżdża za 30 min, ale i za 2 godz? Jakoś słabo na t4 busie jest zrobione, że mi pokazuje chyba tylko do godziny co odjeżdża, albo i krócej ,pewnie na statyczny plan trzeba by się przełączać.
3 Czy mogę ustawić aby mi pokazywałjakoś szybciej kiedy odjężdża autobus, czy zawse tak jakoś rozwlekle to gada w porównaniu do mobile mpk?
4 no i czy mogę ustawić aby mi pokazywał czas odjazdu z przystanku a za ile będzie, ale aby nie liczył mi za ile muszę wyjśćz domu, tlyko po prostu sam czas odjazdu mogę dostać?

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2026-01-21 10:50