Commentary screen reader

Commentary Screenreader: czyżby nowy król?

Started by violinist 1090 posts last post 6 years ago Closed Page 55 of 55

No nie powinien, ale to w rozpoznawaniu nie przeszkadza, więc mam wywalone na to.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Dokładnie, to już małe piwo, tylko teraz mnie nie informuje o przyciskach, zamiast wyślij przycisk czyta wyślij, coś wyłączyłem co za to odpowiada cholera.
--Cytat (balteam):
No nie powinien, ale to w rozpoznawaniu nie przeszkadza, więc mam wywalone na to.

--Koniec cytatu
www.blindiphone.pl

Dobra już ogarnięte, trzeba było włączyć czytaj nazwę aktualnie podświetlonej kontrolki.
www.blindiphone.pl

#1084 1 like

-- (łysy):
Heh, ciekawe czy jest tu chociaż jeden człowiek, który niema z tym jakiegoś problemu?

A z tb problemów nie było? W każdym oprogramowaniu są. :/
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Ale ten jest wyjątkowy. Więcej ludzi ma z nim kłopot, niż z Talkbackiem niestety.
NACJONALIZM UCZY BYCIA DUMNYM Z RZECZY, KTÓRYCH SIĘ NIE ZROBIŁO I
NIENAWIŚCI DO LUDZI, KTÓRYCH SIĘ NIE SPOTKAŁo

Dokładnie. Dlatego myślenie zerojedynkowe tutaj nie pomaga. Mi na przykład nie działają gesty na jakieś podręczne akcje typu zamykanie powiadomień, etc.
w talkbacku domyślnie mam do tego gest.

#1087 Edited

Od tego są requesty, by błędy eliminować.
Z resztą to trochę tak jak bym czepiał się do tego, że mój pies kopie w ogródku. Taka natura psa.
Taka jest i natura aplikacji, że błędy mają, a aplikacji nie robionych na Nasz Europejski rynek to już w ogóle. No bo w Chinach działa :).
Sam się nigdy nie spodziewałem w pełni sprawnego działania CSR, bo nie jest to po prostu produkt nasz, na konkretnie nasze telefony. Ponadto jest to czytnik na Androida,co samo już się przez siebie tłumaczy.
IOS przeważa, i zawsze będzie przeważać z tego prostego powodu, że jest to system zcentralizowany, a Androida można mieć na wszystkim, do tego producenci mają własną politykę aktualizacji (Jak im się chce to zrobią, nieto nie) oraz branding często nikomu niepotrzebnymi aplikacjami które nawet lubią się dublować z tymi od Google, które też są niekasowalne przez co zapycha nam się pamięć bez możliwości jej oczyszczenia bez uprawnień Roota.
Nie jest możliwe, by rzecz, tak głęboko sięgająca do systemu jak czytnik ekranu, działała poprawnie na wszystkich Androidach skoro wszystkie te telefony mają pewne różnice w oprogramowaniu i o ile TB jest po prostu wbudowany w ten system chodź i czasem też sobie nie radzi na niektórych telefonach, tak coś zewnętrznego będzie już z założenia mieć problemy.
Nie chcesz się bawić, nie instaluj, zainstalujesz, to nie pisz czegoś w stylu (Czy u kogoś to w ogóle działa normalnie) etc, bo wiesz na co się chyba piszesz. Od, taka polityka.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Konkretnie na nasze telefony?? No weź xdddd
NACJONALIZM UCZY BYCIA DUMNYM Z RZECZY, KTÓRYCH SIĘ NIE ZROBIŁO I
NIENAWIŚCI DO LUDZI, KTÓRYCH SIĘ NIE SPOTKAŁo

Przypis moderacji:
Wontek trafił do grupy telefony jak i jeszcze kilkanaście innych wontków z polskiej społeczności, forum technologicznego.
Najprawdopodobniej ten wontek zostanie zamknięty. Jest niepraktyczne pisanie wszystkiego w jednym wontku, potem tego i tak odkopać nie ma szans.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

przypis moderacji:
Wontek zostaje zamknięty, w grupie telefony, znajduje się całe forum poświęcone temu czytnikowi.