Ustabilizować śrubkę, tylko jak
Back to Naprawy amatorskie#1 Adasadula
Cześć, mam se ja decka. Jest z nim jeden problem. Śrubka odpowiedzialna za obroty się poluzowała i teras lubi sobie przeskoczyć o milimetr w tą czy tamtą, i deck gra zbyt wolno/szybko. Czy ktoś miał tak kiedyś, nawet w innym użądzeniu? Może kropnąć jakimś klejem na gorąco po ustawieniu i wsio, ale boje się czegoś zepsuć :D.
#2 misiek
Jak rozumiem deck Jvc?
#3 Adasadula
Otusz nie :D, technics, dokładnie rs-bx 601
-- (misiek):
Jak rozumiem deck Jvc?
--
#4 Adasadula
W sumie przyszło mi do głowy że to silnik może zdychać, i poprostu nie trzyma obrotów, ale to chyba by się nie objawiało tak.
#5 misiek
Obiawiało by się i owszem. W Panasonicu rx ed50 tak właśnie miałem. Ale ty go masz rozebranego, czy jak to wygląda? Bo pierwsze słyszę, by Technics dawał zewnętrzny potęcjometr obrotów. To tylko w Jvc i Unitrach widziałem, ale mogę nie wiedzieć wszystkiego.
#6 Adasadula
"Nie, nie, w sumie sprawa już wyjaśniona, ale... W środku jest taka śrubka, którą reguluje się obroty, i właśnie ona bardzo lekko chodziła. Sposób? Klej na gorąco :D. Zadziałało, chociaż po rozkręceniu wygląda średnio ładnie, ale jest zdejmowalne i zdrapywalne, na wypadek gdyby rozregulowała się w przyszłości.
-- (misiek):
Obiawiało by się i owszem. W Panasonicu rx ed50 tak właśnie miałem. Ale ty go masz rozebranego, czy jak to wygląda? Bo pierwsze słyszę, by Technics dawał zewnętrzny potęcjometr obrotów. To tylko w Jvc i Unitrach widziałem, ale mogę nie wiedzieć wszystkiego.
--
#7 misiek
Czyli potencjometr na płycie tak? No sama się nie rozregulował. Ktoś tam już ostro grzebał.
#8 Adasadula
Grzebał ten, od kogo kupiłem tego decka :D, mimo tego za śmieszne pieniądze patrząc na to że to całkiem nie zła 3 głowicówka.
-- (misiek):
Czyli potencjometr na płycie tak? No sama się nie rozregulował. Ktoś tam już ostro grzebał.
--
#9 pates
Model z tej serii średnio wysokiej jakby nie patrzeć.
#10 Numernabis
Zamiast kleju na goroąco, tak na rzyszłość w takiej sytuacji maźnąć gwint śrubki lakierem do paznokci i przykręcić zanim wyschnie.
#11 Adasadula
Wieem :D, ale za tą cenę warto było
-- (pates):
--
#12 pates
Ile dałeś?
#13 Adasadula
300ZŁ z wysyłką :D
-- (pates):
Ile dałeś?
--
#14 misiek
I co z tego? Odezwał się ten co jego wysoka Yamaha nagrywa jak boombox.
-- (pates):
--
#15 pates
Odezwał się ten co miał rozjebane onkyo
-- (misiek):
I co z tego? Odezwał się ten co jego wysoka Yamaha nagrywa jak boombox.
-- (pates):
--
--