NVDA 2023.3.4, nadal problem z mapowaniem dźwięku
Back to błędy#1 Numernabis
NVDA nadal nie zapamiętuje ustawień mapowania dźwięku, ustaiamy, zapisujemy zmiany i po restarcie NVDA ustawienia wracają do domyślnych.
#2 Adasadula
Nie potwierdzam.
#3 Numernabis
To dziwne, u mnie nie pamięta ustawienia , ustaiwam głośniki realtek i po ponownym uruchomieniu mam mapowanie windows, to samo u znajomego, , we wcześniejszej wersji to działało, ale jak Mu zaktualizowałem do ostatniej wersji to zachowuje się jak u mnie.
#4 Numernabis
W załączniku nagrałem prezentując, że u mnie NVDA nie pamięta ustawienia dźwięku.
#5 martinus
U mnie też nie zapamiętuje ustawień ale tylko w przypadku jednej aplikacji to się dzieje. Nie wiem czy brakuje mi jakiegoś pliku jeśli chodzi o OBS, czy może problem jest po stronie urządzeń bluetooth.
#6 Ryba
umnie zapiszuję bez problemuw
#7 Numernabis
Wygląda na to, że spory wpływ na to ma konfiguracja sprzętowa, na moim drugim lapku zapamiętuje ustawienia karty dźwiękowej, ale wcześniejsze wersje NVDA zapamiętywała i tu na Asusie, tak jak i u mojego znajomego bo miał ustawione jako kartę realteka i po którejś z aktualizacji 2023 niestety zmieniło się na mapowanie dźwięku microsoft i od teraz nie zapamiętuje.
#8 martinus
Może aktualizacja do wersji 2024 1 powinna pomóc. Dzisiaj zaktualizuję i zobaczymy
#9 Numernabis
No mnie nie pomogła, napisałem o tym w wątku o nowej wersji. Na Asusie problem nadal występuje, nie pamięta ustawienia karty dźwiękowej.