EltenLink

NVDA 2023.3.4, nadal problem z mapowaniem dźwięku

Back to błędy

#1 Numernabis

NVDA nadal nie zapamiętuje ustawień mapowania dźwięku, ustaiamy, zapisujemy zmiany i po restarcie NVDA ustawienia wracają do domyślnych.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2024-03-23 18:37

#2 Adasadula

Nie potwierdzam.

Jednakże, dzięki swojej odwadze i determinacji, Cicikowi udało się ostatecznie pokonać czarownika i uwolnić ciumbaki. Po powrocie do domu, Cicik z radością zaczął zbierać nowe ciumbaki i bawił się nimi przez długie godziny, wiedząc, że są one teraz bezpieczne i szczęśliwe.
2024-03-23 19:03

#3 Numernabis

To dziwne, u mnie nie pamięta ustawienia , ustaiwam głośniki realtek i po ponownym uruchomieniu mam mapowanie windows, to samo u znajomego, , we wcześniejszej wersji to działało, ale jak Mu zaktualizowałem do ostatniej wersji to zachowuje się jak u mnie.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2024-03-23 21:06

#4 Numernabis

W załączniku nagrałem prezentując, że u mnie NVDA nie pamięta ustawienia dźwięku.

2024-03-23 21:57

#5 martinus

U mnie też nie zapamiętuje ustawień ale tylko w przypadku jednej aplikacji to się dzieje. Nie wiem czy brakuje mi jakiegoś pliku jeśli chodzi o OBS, czy może problem jest po stronie urządzeń bluetooth.

May the force be with you!
2024-03-30 20:16

#6 Ryba

umnie zapiszuję bez problemuw

2024-04-03 10:14

#7 Numernabis

Wygląda na to, że spory wpływ na to ma konfiguracja sprzętowa, na moim drugim lapku zapamiętuje ustawienia karty dźwiękowej, ale wcześniejsze wersje NVDA zapamiętywała i tu na Asusie, tak jak i u mojego znajomego bo miał ustawione jako kartę realteka i po którejś z aktualizacji 2023 niestety zmieniło się na mapowanie dźwięku microsoft i od teraz nie zapamiętuje.

2024-04-03 17:30

#8 martinus

Może aktualizacja do wersji 2024 1 powinna pomóc. Dzisiaj zaktualizuję i zobaczymy

May the force be with you!
2024-04-04 13:41

#9 Numernabis

No mnie nie pomogła, napisałem o tym w wątku o nowej wersji. Na Asusie problem nadal występuje, nie pamięta ustawienia karty dźwiękowej.

2024-04-04 15:38