EltenLink

Jakiej muzyki lubicie słuchać najbardziej?

Back to Muzyka

#1 olcia2702

Witam w moim kolejnym wątku! Stworzyłam wątek o takim temacie, ponieważ jestem ciekawa, jakiej muzyki lubią słuchać inni eltenowicze, i co myślą o innych gatunkach muzyki.
Jeżeli chodzi o mnie, to ja słucham najczęściej Hevi metalu, rocka lub indi rocka, ale zdaża mi się posłuchać techno, popu czy hip-popu.
Jeżeli chodzi o hevi metal czy rock i indi rocka, to są to utwory w języku Słoweńskim, Serbskim/Angelskiim, a techno Angelskie, tylko, pop Ukraiński, Słoweński, żatko Polski, a hip-pop tylko po Polsku.
A jak to wygląda u was?

Może i nie jestem aniołem, ale jestem warta tego żeby chwilę zemną pogadać.
2024-03-09 23:07

#2 DJGraco

Najbardziej to lubię słuchać Hands Upu. A tak konkretnie nie najbardziej tylko ogólnie to lubię wszelaką muzykę elektroniczną, szerzej nazywaną EDM. Najbardziej z tego nurtu to lubię wspomniany Hands Up, Electro House, Uplifting Trance, Classic Trance, Drumm & Bass ale taki bardziej melodyjny, Happy Hardcore, Eurodance, Italo Disco, Synthwave, Ambientu/chilloutów/gatunków pokrewnych też czasami mi się zdarza słuchać.
Lubię też pop, ale taki troszkę starszy, z nowego to mało co trawię, rock także, ale w lżejszych odmianach, chociaż czasami jakiegoś metalu to miło posłuchać.
@Olcia przez techno to co masz do kładnie na myśli?
Wiele osób błędnie interpretuje Techno jako całość muzyki elektronicznej dlatego pytam. Zarzuć jakimiś przykładowymi trackami to się obaczy.

Edited 2024-05-08 17:17

#3 olcia2702

Out of head czy jakoś tak, miracle i because of you.
Jak się pomyliłam co do nazwy gatunku to przepraszam.

2024-05-16 17:03

#4 DJGraco

Podałaś tylko same tytuły a wykonawcy? Te piosenki były w różnych wersjach.

2024-05-16 20:11

#5 olcia2702

Miracle to śpiewała Elie Goolding a muzykę robił chyba Calvin Harris, out of my hed to jes HUTs i y_x, a because of you to jest Lizot.

2024-05-17 00:16

#6 daszekmdn

Jak stanowi profil na rp i kilku innych miejscach:
Stary hip hop, pop do 2010, eurodance i gatunki pochodne, Rock symfoniczny, punk, muzyka klubowa ale też raczej starsza.
Po za tym umiem zaskoczyć zależnie od tego co mi się akurat danego dnia w głowie uwidzi żeby odpalić. Nie gardzę niczym po za szerokopojętą bazarową biesiadą.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Edited 2024-05-17 01:39

#7 Monte

Najwięcej słucham rocka i popu.

Give me a sign.
2025-01-21 19:34

#8 Monte

Zdarza mi się też zahaczać o inne gatunki, ale jestem przy tym bardzo wybiurcza.

Give me a sign.
2025-01-21 19:36

#9 bratczyk96

Ja na co dzień słucham muzyki rosyjskiej i białoruskiej. Ja nie lubię ani rocka, ani metalu, ani hiphopu czy rapu. Pierwsze z dwóch to nie lubię, gdyż dla mnie ta muzyka jest za bardzo agresywna. Natomiast kolejne dwa gatunki tak są nasączone wulgaryzmami, że dla mnie aż uszy więdną i nie dam rady słuchać. Moja przygoda zaczęła się od piosenki pod tytułem "Jak zabawa to do rania" w wykonaniu zespołu prymaki z podlaskiego michałowa, gdzie na co dzień pracują. Obecnie słucham wielu zespołów grających właśnie taką muzykę i lokalnych z podlasia oraz zagranicznych. Na tą chwilę nie mam jednej ulubionej piosenki. Mimo, że nie mam jednej ulubionej piosenki to ostatnio chodzi mi po głowie piosenka, któraej refren zaczyna się od słów " A ja wiaskowyj lowelas lubownik. Prowiedu Cjebie praz bulbownik.". Utwór ten pochodzi z repertuaru zespołu debiut, który na co dzień działa we wsi Zbucz koło Hajnówki. Poluje jeszcze na kilka płyt, które gdzieś mnie się zgubiły lub po prostu ich jeszcze nie mam.

Pozdrawiam
2025-01-31 10:43