Środowiska programistyczne

Visual Studio - wątek ogólny

Started by nuno69 24 posts last post 11 months ago Page 1 of 2

Witajcie!
Czy ktoś z was używał VS? Jeśli tak to mam w związku z tym pytanie: jak używać Intelli Sense?
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

#2 1 like

Ile to waży razem?
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Zależy co zainstalujesz. Od 3 GB do ponad 50 jak dowalisz wszystko, a i tak z 99^ funkcji nikt z nas nie będzie korzystał.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

To chyba jednak sobie odpuszczę. Tylko około 30gb wolne na C posiadam.

No to 3GB cię nie zbawi, sam C# czy co ty tam chcesz.

Helo.
Czy opłaca się używać vs, czy jakiegoś innego środowiska? (pod c++

Jest niby Dev CPP, przeznaczony wyłącznie dla tego języka programowania, ale za czasów gdy tego używałem było to średnio dostępne.

no i dalej jest, lepszy jest
wx dev-c++

jakie wx dev

wpisz se w necie, a tak po za tym jak w visualu przejść do raportu błędów?

Masz zakładki na górze ekranu
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Konkretnie to sobie po zakładkach chodzi normalnie jak Windowsie, czego nie rozumiesz.

Witam.
Zacząłem się wczytywać w cpp i po wpisaniu takiego małego kodu wyskakuje mi błąd jak chcę skompilować ten owy program.
Microsoft Visual StudiodialogOperacja przerwana. (Wyjątek od HRESULT: 0x80004004 (E_ABORT))
Może ktoś coś wie?

Jak ito kod?

Kod wklejam poniżej:

C/C++
#include
int main()
{
    printf( "Testowy" );
    return 0;
}

#include
int main(void)
{
printf( "Testowy" );
    return 0;
}
Napisałem w C bo nie wiem czy ty w końcu chcesz pisać w C czy C ++.
A, na przyszłość, zaprszam do mojej grupy "Programowanie". Ten wątek dotyczy samego programu Visual Studio.

c++
using namespace std; dodaj przed int main

Opisał by może ktoś konfiguracjęVS od podstaw? W sensie co zainstalować, co mi się przyda gdy chcę programować w C#, ile mniejwięcej zajmuje to miejsca?