Dzień dobry! Po zmianie komputera straciłem wszystkie swoje dane w grze crazy party, lecz stopniowo je odzyskuje. Grając w crazy party wersji 81 zauważyłem, iż wiele gier trochę popsuli. Niech ten wątek będzie do wymieniania się grami, którę zostały przez twórców, tak aby inni gracze mogli tych gier unikać, aby nie tracić przez to punktów. W następnym wpisie opiszę jakie gry zostały zepsute.
Podczas mojego powtórnego grania zauważyłem, iż popsuli następujące gry: szalone fajerwerki, mierzenie drzew, kolorowe przyciski, uwięzione pingwiny, regulacja generatorów, czas na basebal, ogród księżniczki. W niektórych tych grach w tej najnowszej wersji nie działają przyciski klawiatury numerycznej. W grze czas na basebal nie ma tego dźwięku jak maszyna wyrzuca piłki, mimo iż podczas odsłuchiwania zasad tej gry podczas sprawdzania dźwięków to jest on bardzo wyraźnie pokazany. Natomiast podczas gry już go nie słychać. Zaś w grze ogród księżniczki doniczki ułożyli w taki sposób, iż nie jestem w stanie się poruszać między doniczkami a zbiornikami wody. Zachęcam do dzielenia się takimi informacjami.
Dokładnie tak. Może w następnej wersji to poprawią. Jedyny plus to gry, które do tej pory były tylko w języku angielskim w tej wersji zostały przetłumaczone na polski.
W poprzednich wersjach na tej grze można było używać też klawiatury numerycznej. Obecnie przy klikaniu klawisza odpowiadającego numeru drzewa wraz z schiftem na klawiaturze numerycznej nie działa. Obecnie, aby wybrać odpowiednie drzewo trzeba koniecznie używać klawiatury alfanumerycznej. W taki sposób to zepsuli. Mam nadzieję, że w kolejnych wersjach to naprawią.
Ja osobiście wolałem korzystać z klawiatury numerycznej. Dla mnie było po prostu łatwiej, a to z tego względu, iż układ klawiatury numerycznej jest w takim samym układzie jak na kalkulatorach i ją znam już na pamięć. W przypadku klawiatury alfanumerycznej zawsze tracę pare sekund na liczenie na interesujący mnie klawisz.
Pozdrawiam
This site uses cookies to enhance your experience.