Viber - dostępnośc
Back to inne#1 piotrpawel
Czy ta aplikacja po założeniu konta na komórce a potem zainstalowana na pc jest dostępna dla czytników ekranu? A jeżeli nie do końca czy są jakieś proste "myki" aby np. odebrać rozmowę, zadzwonić do kogoś, dopisać do listy kontaktów itd? Może są jakieś skróty klawiszowe?
Piotrpawel
#2 nuno69
Nie ma i niestey, ale na PC ta appka jest nieużywalna, chyba że ewentualnie wersja UWP.
#3 piotrpawel
A co to jest wersja UWP.
#4 monstricek
To jest wersja ze sklepu microsoft store dla windows 10.
#5 piotrpawel
Jak dokładnie nazywa się ta aplikacja ze sklepu ms? Czy przed jej instalacją muszę usunąć tą już zainstalowaną na pc? Jak wygląda procedura logowania? Czy tak jak przy oryginalnym oprogramowaniu, bo nie jest to takie proste, w każdym razie dla mnie? No i jak z jej dostępnością?
piotrpawel
#6 monstricek
Nic o dostępnośći nie powiem, bo nie używam. Musisz odinstałować tą appke, co masz, wejść do sklepu ms, wpisać w wyszukiwarce wiber i poszukać, a potym pobrać i potestować. Z tego, co mi wiadomo, wiber nigdy nie dbał o dostępność. Wątpie, że on zadziała i udasię go obsłużyć po niewidomemu. .
#7 piotrpawel
Próbowałem pobrać ten program z systemowego microsoft store ale po wpisaniu frazy "viber" nie odszukał mi tej apki. Były inne komunikatory lecz tego nie było.
piotrpawel
#8 misiek
Nie wiem jak jest z Androidem, bo od dawna Wibera nie używam, ale na Iphonie było całkiem nieźle, po za tym, że apka dość pogmatwana w obsłudze, ale jakoś tam wszystko zrobić się dało.