Samodzielnościowe forum mieszane

Bank Millenium - wasze opinie, komentarze

Started by lukasz1993258 55 posts last post 5 years ago Page 1 of 3

Transcription

Witam Was wszystkich bardzo serdecznie w kolejnym głosowym wątku na Eltenie. Dzisiaj chciałbym poruszyć tematykę banku Millennium. Chciałbym poznać Waszą opinię odnośnie banku Millennium. Jaki on według Was jest? Czy według Was jest on przystosowany dla potrzeb osób niewidomych, czy też według Was nie jest przystosowany? Ja, jeśli chodzi o mnie, to w banku Millennium jestem od czerwca 2015 roku, a więc już jestem w nim dwa lata. I co mogę na dzień dzisiejszy na temat tego banku? Więc powiem tak, bank bardzo mi się podoba, strona internetowa jest bardzo łatwa do ogarnięcia, naprawdę bardzo łatwo można nią zarządzać, mamy możliwość samodzielnie, bez pomocy osób, że tak powiem, widzących, mamy możliwość zrobienia przelatów. Mamy możliwość zrobienia zlecenia stałego, w przypadku kiedy coś wzięliśmy na ratę, czy chcemy jakieś zlecenie stałe zrobić, na przykład na jakieś opłaty telefonu, internetu, czy rat za coś. Więc muszę powiedzieć, że strona jest jak najbardziej dla nas przystosowana i bardzo chciałbym ten bank polecić. Warto też tutaj wspomnieć, że ten bank posiada możliwość informowania SMS-em o jakimkolwiek przelewie, które zostanie wykonane na nasz numer rachunkowy. Dzięki temu dowiemy się, że mamy pieniążki na koncie. W dodatkowo jest jeszcze taka możliwość, aby... Przy zakupie jakiegokolwiek produktu, czegokolwiek, dostać SMS-a, kiedy ten przelew, czy kiedy było opłacone, ile było opłacone i jaka jest aktualnie kwota na naszym koncie. Więc muszę powiedzieć, że bank Millennium jest jak najbardziej dla nas przystosowany i jestem pod wielkim wrażeniem, że naprawdę jest chociaż jedyny taki bank, który po prostu bardzo wszystko ułatwia. I teraz przejdźmy dalej. Zanim na przykład zrobi się pierwszy przelew na dany numer rachunkowy i zanim się go doda do odbiorcy, oczywiście będzie trzeba spisać z telefonu komórkowego, na który przyjdzie SMS kod. Potem, jak się już ten numer rachunkowy doda do odbiorcy, takiej sytuacji nie będzie. Powiem tutaj jeszcze, że zanim miałem, to znaczy zanim założyłem konto w Millennium, miałem przez bardzo długi okres czasu, bo od połowy 2012 roku, aż do połowy 2015 roku, czyli praktycznie też do czerwca, czyli do praktycznie tego samego dnia, w którym podjąłem się jednak o przeniesienie swojego numeru, konto rachunkowego do banku Millennium, miałem w ich koncie PKO. I niestety, te konto nie było dla nas w ogóle w jakimkolwiek stopniu przystosowane. Ponadto, niestety, ale miesięcznie trzeba było bulić za utrzymanie konta kwotę w wysokości bodajże 5 złotych. Tutaj, w banku Millennium, takiej sytuacji nie ma. Jeśli robimy przelew przez infolinię, płacimy tylko za to 2 złote. I teraz, jeśli chodzi na przykład o stronę banku PKO, no to niestety, ani trochę ona nie jest dla nas przystosowana. Co kilkukrotnie mówiłem to konsultantom w banku PKO. Prawdziwą udręką, jaka była tam, było to, że tak powiem, że przy każdym przelewie, jaki trzeba było wykonywać, było, chcąc nie chcąc, spisywanie takich kodów, polegało to na zdrapywaniu tych kodów, żeby wykonać jakikolwiek przelew. Ale, tak jak mówiłem, strona nie była dla nas przystosowana, niestety. I po prostu, nawet jeśli by takiej sytuacji nie było, to i tak nie byłbym w stanie tego wszystkiego przelewać. Podstawową też wadą banku PKO BP było to, że niestety, przy zakładaniu konta, w banku PKO, niestety, ale był pewien problem pod tytułem kod PIN. Niestety, mimo to, że założyło się konto, czekało się dwa tygodnie na przesyłkę, w której to była karta. Jakiś czas później dopiero przesyłali kod PIN. I tutaj był, że tak powiem, pies pogrzebany, jeśli chodzi o osoby niewidome. Ja, niestety, musiałem korzystać z osoby zaufanej, żeby mi odczytała ten kod, jak go sobie spisałem. I, no, jednak, co niektórzy niewidomi pewnie mieliby, że tak powiem, pewne wątpliwości, czy aby ten PIN kiedyś nie zostałby wykorzystany przez osoby, które były, a właściwie, które musiałyby go nam przeczytać. Natomiast bank Millenium ma to do siebie, że kiedy w ciągu dwóch tygodni prześlam kartę, dzwoni się na infolinię, i teraz tak, robi się to w ten sposób, że, jeszcze tutaj zapomniałem powiedzieć jednej ważnej rzeczy, że przy zakładaniu konta dostajemy taki ośmiocyfrowy milekod i dostajemy hasło pierwszego logowania, które oczywiście możemy zmienić. Natomiast kiedy już ta karta przyjdzie, dzwonimy na infolinię, podajemy ten kod, i mamy sami możliwość wymyślenia sobie PIN-u, jakikolwiek sobie chcemy, i potem ten PIN jest jak najbardziej aktywny. Na stronie banku Millenium mamy też możliwość właśnie zmiany kodu PIN. I zmienić możemy limity wypłacania pieniędzy. I zmienić możemy limity wypłacania pieniędzy. I zmienić możemy limity wypłacania pieniędzy. Możemy w sumie wszystko zrobić przez stronę internetową. Więc tym miłym akcentem kończę mój wpis w forum głosowym, i czekam na wasze wpisy, a raczej nagrania w tym wątku głosowym. Życzę miłej reszty niedzieli i miłych wakacji, no bo jakby nie patrzeć, dzisiaj jest trzeci dzień wakacji. Także życzę wam wszystkim miłej reszty niedzieli i do zobaczenia w tym wątku.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

Witajcie, odświeżam wątek. Gdyż ostatnio Eurobank połączył się z bankiem Millenium, więc tutaj mogę więcej się na ten temat wypowiedzieć. Co mnie troszeczkę wkurza w logowaniu do banku Millenium, to jest to, że fajnie, pięknie wpisujemy sobie millecode, czyli identyfikator, potem sobie wpisujemy hasło 1 i później, niestety, trzeba podać cyfry któryś tam PESEL-u w celu weryfikacji. To jest troszeczkę męczące, bo jeżeli ktoś nie pamięta swojego PESEL-u, to musi trochę kombinować z tym PESEL-em, gdyż na przykład jest ósma cyfra PESEL-u i tam jedenasta, więc trzeba sobie troszeczkę ten PESEL policzyć. Dobre jest to, że jest to na to jakiś tam czas, nie pamiętam ile, że nie trzeba tego robić szybko. Poza tym strona jest dostępna. Fajnie jest rozwiązane a propos złotych i groszy. W jednym polu są złote, w drugim polu są grosze. Jeżeli chodzi o przelew internetowy i tak mniej więcej to właśnie wygląda, jeżeli chodzi o stronę o stronę banku. Możemy sobie ustawić jakieś opłaty stałe, przelew doładowacyjny, sobie możemy telefon i strona jest w pełni dostępna. Nie ma tam jakiegoś czegoś, co jest jakoś bardzo niedostępne. No jedynie, co mi się ostatnio pokazało, żeby założyć profil publiczny w ZUS-ie, że profil publiczny, ale głupoty gadam, profil zaufany. Coś tam ZUS, coś tam. Niestety wszystko pięknie, fajnie, tylko strona ZUS-u nie była dostępna i nie założyłem tego, bo Millennium tam mnie przekierował, żebym to założył. Możemy sobie też zrobić na maila. Jeden lub dwa maile tam można podać. I przelew ekspresowy i zwykły. Mam też przelewy zdefiniowane, czyli przelewy zaufane, gdzie nie musi być żadnych SMS-kodów, ani nic takiego wpisywać, tylko wystarczy wpiszemy imię, numer konta, jest od razu już podany, kwota i przelew nam idzie. Jest też aplikacja na iOS-a i Android-a. Na Android-a się nie mówiłem, na iOS-a mam tą aplikację. Aplikacja jest jak najbardziej dostępna. Mamy przelew na telefon, blik, mobilna autoryzacja. To jest bardzo fajna rzecz, gdyż możemy sobie zaznaczyć, żeby za każdym przelewem nie wpisywać SMS-kodów. To wpisujemy sobie, czy ustawiamy sobie mobilną autoryzację. Mobilną autoryzację ustawia się na zasadzie w ustawieniach mobilna autoryzacja włącz, dzwoni do nas system banku. Pierwsza opcja to jest podanie na klawiaturze telefonu jakieś tam cyfry, którą wybierze system, czy na przykład 8 i później mówi, że proszę wybrać obrazek, który się pokaże po rozłączeniu z obsługą banku. Rozłączamy się i mamy obrazki, jak wiem, rower, deskorolka, piłka i powyższy odmiany do wybrania auto. Wybieramy auto, to normalnie czytam, więc problemu nie ma. Dajemy zatwierdź i mamy mobilną autoryzację włączoną. Mobilna autoryzacja jest to coś takiego, że robimy przelew internetowy, prosi nas o zatwierdzenie, odlokowujemy telefon załóżmy odciskiem palca. W Millenium mamy dwa sposoby logowania albo kodem PIN, albo odciskiem palca. Załóżmy mamy ustawione odciskiem palca. Odlokowujemy telefon odciskiem palca, później jeszcze raz odlokowujemy, znaczy logujemy się do Millenium i tam mamy przelew na tyle i tyle, skąd to takiego i takiego, kiedy pójdzie z jakiego adresu IP został zrobiony przelew. I zatwierdź. I aplikacja mobilna, jak i strona są też dostępne. Millenium oczywiście obsługuje Apple Pay i Google Pay. I to chyba będzie tyle. Jeżeli ktoś będzie miał jakieś pytania to śmiało nagrywajcie się w tym rynku. Na co będę wiedział to odpowiem.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transcription

No tutaj akurat jeżeli chodzi o logowanie się do banku Millenium, no to niestety te wybrane cyfry PESEL-u są i no ja na szczęście swój PESEL pamiętam, więc no to nie jest aż tak dla mnie uciążliwe, ale cóż, no nie każdy jest w stanie zapamiętać swój cały PESEL. No jakiś czas temu układ menu Millenium trochę się zmienił, jeżeli chodzi o przeglądarkę, bo na przykład PESEL-u łatwo można było spokojnie przejść przez całą stronę Millenium. Tak teraz trzeba po zalogowaniu się na tę stronę po prostu tam wybrać chyba płatności, tam chyba jest tak jakby pole rozwijane, wybrać płatności i dopiero tam. To po prostu zaznaczyć i potem już można bez problemu robić przelew. Także lekka zmiana jest, ale nie na tyle uciążliwa, żeby mogła sprawić problemy, bo oczywiście przelewać można bez żadnego problemu. Czy coś jeszcze? Jeżeli. Jeżeli chodzi o aplikację mobilną na iPhona, no to tutaj też faktycznie też jest to ładnie dostępne. Nie ma najmniejszego problemu, także działa to elegancko i naprawdę jeszcze nie sprawdzałem jak się dokładnie przez telefon robi przelewy, ale jak sprawdzę to oczywiście też tutaj się w tej kwestii wypowiem. No to jak na razie. Z mojej strony oczywiście tyle. Pozdrawiam.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

I taka jeszcze informacja dla ludzi, którzy mają konto w EuroBanku i przeszli do banku Millenium. Jeżeli chcą mieć Apple Pay czy Google Pay trzeba zastrzec karty Millenium albo przez konsultanta albo przez aplikację. Gdyż karty z EuroBanku, te tak zwane czarne karty EuroBanku nie obsługują Apple Pay, nie da się ich wprowadzić do telefonu. Nie wiem czemu, ale tak jest. I około 10 dni czeka się na kartę, karta przychodzi pocztą i PIN ustalamy sobie sami albo przez konsultanta albo przez aplikację. Ja to będę robił, bo moim przyjście jest z Krakowa, więc zastrzegę sobie kartę, bo teraz to ja bym sobie karty zastrzegł. To by było pięknie bez kasy, chociaż mam przeryw na telefon. Może byłoby zrobić koledze i to by doszło, ale jednak lepiej mieć swoją kartę. Zastrzegę sobie kartę, 10 dni poczekam aż karta... ... ... nie będzie aktywa. Znaczy, aż przyjdzie do mnie karta na banku Millenium i wprowadzę sobie ją do Apple Pay. A więc tyle jeszcze a propos banku Millenium.

Transcription

Ja to tam wolę PIN raczej dawać przez infolinię, jeżeli jest możliwość. No ale fajnie, że mówisz Mati, bo to może mieć znaczenie dla tych właśnie użytkowników.

Transcription

Witam mili Państwo. Pierwsza taka sprawa to taka, że miałem okazję testować na przykład jak robi się przerw na numer rachunkowy, który nie jest zaufany. I fajnie to wygląda, bo po prostu kiedy już wpisujemy te dane, znaczy kiedy już wpisujemy te dane w formularza, ten numer konta, etc. Wpisujemy chyba bodajże kwotę elegancko. Tak już to wszystko wpiszemy, no to jak już damy, żeby iść dalej, to na iPhona elegancko przychodzi powiadomienie. I wystarczy tylko, że użyjemy TouchIDa i już wtedy nie trzeba spisywać SMS-a tam tego kodu tam pierwszego przerwy, czy nie wiem jak to się, znaczy pierwszej operacji z dnia tego i tego nie trzeba wpisywać, tylko po prostu się używa TouchIDa kod i wówczas już wtedy elegancko wyjdzie przerw na numer rachunkowy, który na przykład jest w liście, którego na przykład nie ma w liście zaufanych odbiorców. Czy coś jeszcze, mili Państwo? Tak, jakiś czas temu, ale to jest tylko jednorazowe, kiedy na przykład robimy przerw jakikolwiek, bo kiedyś tego nie było, jest wymagany adres e-mail. Jego się wpisuje raz i wówczas wtedy wszystkie właśnie Twoje historie, znaczy wszystkie Wasze historie, które robicie przelewając, wracając faktury, etc. Wszystko Wam przychodzi elegancko na maile. Także na razie tyle zauważyłem i powiem Wam nawet, że nawet ta strona Millennium została owszem jakiś czas temu lekko zlotyfikowana, ale już się do niej prawie przyzwyczaiłem i jakoś sobie z tą stroną radzę, także nie jest tak wcale źle, jakby mogłoby się wydawać. Także na razie, tyle i pozdrawiam.

Transcription

Teraz informacja o banku Millenium, troszeczkę po aktualizacji się zmieniło i nowi użytkownicy, ci co konfigurują sobie bank Millenium, no jest troszeczkę już tu trudniej. Na iPhone nie da się jeszcze w miarę jakoś to ogarnąć, chociaż ta klawiatura jest troszeczkę trudniej tutaj wpisać ten pin, bo na początku wpisujemy Millekod, potem potwierdzamy, potem hasło 1, potem potwierdzamy to SMS-em. No i potem jest ustal pin. No i na iPhone troszeczkę zaczynają się schody, bo nie ma takiej jasnej, wyraźnej klawiatury jak była przed aktualizacją, jak ustawiłem sobie czy Łukaszowi, potem koledze ustawiłem po aktualizacji. Już trochę było trudniej, ale się udało. A na Androidzie, no to niestety, ale pin musi wpisać osoba widząca, gdyż po niewidomemu nie jesteśmy w stanie wpisać pinu, bo ta klawiatura albo się chowa, albo nie wpisuje, albo jakieś dziwne numery robi. Oczywiście po wpisaniu pinu dwa razy i potem po ustawieniu sobie odcisku palca, czy nawet logowaniu się pinem, jesteśmy w stanie zrobić wszystko, tylko na początku jak prosi o pin, no to niestety, ale jest tu właśnie problem mianowicie taki, że na Androidzie nie możemy samodzielnie sobie ustawić pinu. I jeszcze taka informacja, że chyba można do pięciu telefonów mieć podpięte, zresztą w mobilnych aplikacji, ale mobilną autoryzację możemy mieć tylko na jednym telefonie, ale na jakimś, nie wiem, iPhone'ie założyłem, na iPhone'ie albo na Androidzie. Ja właśnie ustawiłem na iPhone'ie, próbowałem sobie ustawić na dwóch, mobilną autoryzację niestety to nie przejdzie, nie byłem pewny co do dostępności tej aplikacji, czy by się udało, bo tak wiadomo jak z tym pinem, to mówić problem z tą dostępnością, no więc sobie już zostawiłem na iPhone'ie, a na Androidzie, czy padnie mi iPhone czy coś, czy przelew blik, to mogę sobie i z Androida i z iPhone'a taki przelew wybrać. No i to jest właśnie bardzo fajne. Aplikacja wygląda podobna, i do iPhone'a. I do iPhone'a. I do iPhone'a. I do iPhone'a. I do iPhone'a. I do iPhone'a. I do iPhone'a. I do iPhone'a. I do iPhone'a. I do iPhone'a. I do iPhone'a. I do iPhone'a. I do iPhone'a. I do iPhone'a. I do iPhone'a. Czyli aplikacja jest podobna i w iPhone'ie, i w Androidzie.

Transcription

No to trochę bezsens moim zdaniem, ale dobro. Bo wygląda na to, że gdy są nowe aktualizacje, wszystko powoli zaczyna się uszkadzać w tej aplikacji.

Transcription

Ja nie wiem, tak wpadłbym na pomysł, a gdyby tak, nie wiem, w wolnej chwili albo się przejść do oddziału w banku, albo zadzwonić i po prostu im powiedzieć jaki jest problem, jeżeli chodzi o aplikację mobilną. Tylko, że ja bym wolał, żeby to zrobił ktoś, kto się na tym bardzo zna, no bo ja to tam tylko korzystam z aplikacji na iOS. No ale tak sobie pomyślałem, żeby można byłoby albo do nich napisać, albo w najgorszym wypadku po prostu się tam przejechać i no i po prostu do jakiegokolwiek oddziału i pokazać jaki jest faktycznie problem. I pokazać, że jak są wydawane aktualizacje, to jest coraz więcej problemów właśnie z tą aplikacją na iOS-a, no kto wie, i na Androida. No kto wie, może, może by to w jakiś sposób pomogło. Może tak, że tak powiem zweryfikować, no.

Transcription

Kiedyś spróbuję ustawić aplikację, ten pierwszy pin, klawiaturą na Bluetooth. Zobaczymy, jak to pójdzie, czy też będzie tak świrował, czy nie. Znaczy, bardziej tu mi chodzi o Androida, bo iPhone'em da się wpisać, ale zobaczymy, jak to będzie wyglądać z Androidem. A sprawa, żeby pojechać z banku Millennium i wytłumaczyć, co się dzieje z aplikacją? No, spróbuję. Znaczy, spróbuję pokazać informatykom, o co chodzi, bo nawet na bliku, jak wpisuję pin, to się to różnie dzieje, a z witymi się udaje. Ale spróbuję pokazać na jakimś telefonie z Androidem, mam takiego z tego Samsunga, jak mi tam Millennium pójdzie, to spróbuję pokazać na tym Samsungu, o co chodzi z tą klawiaturą, że nie mogę sobie ustawić aplikacji sam i może to pomoże w tym samym. Że będzie jakaś aktualizacja, gdzie problem się skończy. Będę coś próbował z tym robić.

Transcription

A to może wypalić, dlaczego? Ponieważ wielokrotnie jak ja rozmawiam z kimś, jeżeli chodzi o bank milenium, to wielokrotnie konsultanci się mnie właśnie pytają, jak według nich oceniam właśnie obsługę banku przez internet, no nie? Więc mogłoby to naprawdę coś pomóc, bo tym bardziej, że to jest jedyny bank, jeżeli chodzi o osobę z dysfunkcją wzroku, który ma tak przystosowaną do nas jakby obsługę, no. Wiem, słyszałem jeszcze jakieś dobre opinie o innych bankach, na przykład, nie wiem, ING, no ale ja tylko na dzień dzisiejszy mogę stwierdzić, że tylko moim zdaniem bank milenium ma. Najlepiej obsługę przystosowaną pod nasze potrzeby, no ale wiadomo, że tutaj zdania mogą być podzielone.

Transcription

W mineniu jest tylko problem na początku aktywacji aplikacji, a tak to już po aktywacji wszystko pięknie, elegancko działa. Jak już wpisujemy PIN przy przelewie blik, to już tego problemu nie ma, normalnie ładnie PIN wchodzi, tylko jest problem przy wpisywaniu. Więc jak będę z kartą zgłaszał, to spróbuję coś tam napomknąć im, że jest problem a propos aplikacji Millenium przy aktywacji. Jeszcze może wezmę swojego starego Samsunga, jeżeli mi tam pójdzie aplikacja, to pokażę w czym jest problem.

Transcription

Tak czy owak trzeba to zgłosić może, jak się im tam powie w banku to wezmą to pod uwagę i coś z tym zrobią.

Transcription

Witajcie, kolejne info a propos banku Millenium, gdyż zmieniałem sobie kartę bankomatową, bo miałem jeszcze starą Eurobanku Visa Electron, no i tam nie podchodzi Apple Pay, no a wiadomo, że czasami ruszam się tylko z samym telefonem, nie musiał specjalnie karty szukać. I więc skwierdziłem, że sobie zmienię kartę, no i procedura zmiany karty wygląda bardzo prosto, możemy albo przez aplikację, albo przez infolinię, albo przez stronę kartę sobie wyrobić, no i to działa tak, że karta jest zastrzeżona, ta stara i do 14 dni roboczych przychodzi nowa karta, tylko, że ja jeszcze musiałem zmienić adres do korespondencji, bo był... w ogóle stara karta jest już nieaktualna od trzech lat, można powiedzieć, więc wolemy zadzwonić na infolinię, no i szybko, prosto, elegancko przeszła tutaj zmiana karty. W ogóle też jest tak, że jeżeli jesteśmy zalogowani w banku Millenium, to wystarczy, że damy tylko kontakt przez aplikację i on już nam sam wpisuje ten mille-kod, kod telefonu. Telefoniczny, co tam mamy ustawione i wtedy konsultant tylko już od razu jakby nas widzi, co mających z właśnie banku, czyli nie musimy podawać znowu danych wszystkiego, PESELi, nie PESELi, to jak kiedyś trzeba było podawać PESELi, nie PESELe, tutaj w Millenium tego nie musimy robić. No i jak karta przyjdzie, to albo mogę ją sobie aktywować przez aplikację, albo mogę ją aktywować przez jakąś transakcję w sklepie. Albo przez infolinię, więc tutaj mamy też trzy możliwości do wyboru, jeżeli chodzi o aktywację karty. I jeszcze jest jedna rzecz taka, która fajna jest. PIN na karcie zostaje taki sam, jak był na poprzedniej, czyli nie musimy się martwić, że nie znamy PINu, że coś tam, tylko po prostu PIN jest taki sam, jak sobie ustawiliśmy wcześniej.

Transcription

Ale jaja, o kurde Dzięki, że o tym Mati mówisz Naprawdę Ciekawie

Transcription

A nie ma za co, w ogóle mi się wydaje, że jak będziesz kartę zmieniał, to na 99,9% jestem w stanie powiedzieć, że nie będziesz musiał pinu zmieniać, bo na przykład w PKO BP Marcin zmieniał kartę i musiał, przyszła do niego nowa karta i musiał wprowadzać pin na nowo. No jedynie co, no to wiadomo, że będziesz musiał wprowadzić sobie Apple Pay, bo Ci się zmieni i podpiąć kartę do App Store'a, no to to będziesz musiał zrobić, ale mi się wydaje, że pinu nie, więc zobaczymy jak to będzie, jak tam karta przyjdzie, no i będziemy dalej obserwować sytuację. I jeżeli gdzieś kiedyś będę w banku Millennium, to spróbuję. Spróbuję z tą dostępnością podziałać, wezmę dwa telefony, no tylko to jest pytanie, bo to się cały czas aktualizuje i trzeba by było po prostu, jakby, jakby trzeba by było, żeby, żeby po prostu od aktualizacji, żeby to było, te wpisywanie pinu było cały czas dostępne. Na iOS działa świetnie, bo wczoraj robiłem chyba parę razy przelew na telefon, chyba trzy, czy to super działa, ale z Androidem już się troszeczkę zaczynają schody, chociaż jest rozwiązanie, żeby przypisać sobie gest do wpisywania hasła i on sam będzie wpisywał hasło jeden. Ale to kiedyś gdzieś tam, jak ja sam to wypróbuję, to tutaj podam jak to zrobić. Ale to kiedyś gdzieś tam, jak ja sam to wypróbuję, to tutaj podam jak to zrobić. Ale to kiedyś gdzieś tam, jak ja sam to wypróbuję, to tutaj podam jak to zrobić. Z Androidem, ale fakt faktem, jeżeli gdzieś tam się w banku Millenium pojawię, to będę im zgłaszał a propos dostępności.

Transcription

No to w takiej sytuacji będziesz musiał to jakoś tam poruszyć, jak będziesz właśnie w tym banku w Mirenium, że właśnie użytkownicy Androida mają pewien problem, żeby to ogarnąć. No póki co, tak jak ja mówię, ja na razie problemów z niczym nie mam, używam przecież iPhona i jedynie z czym jeszcze mam lekki problem, to nigdy nie robiłem przerewu przez telefon. I będę chciał się w końcu tym jakoś pobawić. No i co, no i póki co, no to żadnych takich przelewów jeszcze przez telefon nie robiłem, tylko cały czas robię przelewy przez komputer. No tylko tyle właśnie tak robię i póki co raczej tak będę robić. Mówię, no chyba, że na spokojnie w jakimś tam czasie sobie przysiądę i elegancko zobaczę. Jak te przelewy się robi, no to wówczas wtedy już wiadomo, że będę chciał próbować robić to przez telefon.

Transcription

Co do przelewu przez telefon, no tu się pojawia pewien problem, żeby robić przelewy przez telefon, że ktoś tak tam wyśle numer konta, nie wiem, na maila czy coś, to szczerze tu jest trochę za dużo zachodu. Spróbujemy zrobić małą prezentację. O, widzę, że tu będzie problem. Nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie. Skopiowało twoje, będą ci iMessage, bo inaczej niestety się nie da za bardzo ustawić na tym, żeby sobie to... Nie da się skopiować. Widzę, że się nie da. Ja bym nie skopiował i nie otworzyłem jakiegoś iMessage. Chyba, że jakoś zaznaczyć, ale widzę, że tu jest. Bez problemu jest. No to dobra. Stukamy sobie czteryma palcami. No i właśnie niestety wszystko nam skopiował. I żeby teraz to wszystko edytować, to jest masakra po prostu. Bo może nam wygasnąć sesja. To jest trochę ciężkie. Wykonaj przerwę. A, A, A. I zobaczymy. O, udało się wkleić. A, A, A. Dobra. Edycja 3, 8, 1, 4, 7, 0, 0, 0, 0, 2. 2, a, a, 2, 2. Powsta TIM 0, 00, 0, 1. Process old, correct data of call team. Da się robić przelewy. I nawet rzeczywiście nie wkleja nam tego numeru konta. Nie wkleja nam tylko Twoją wiadomość hingomessage. Widzę, że to pominął. Że wkleił same cyfry. może, więc dałoby się zrobić przelew przez telefon. Są też już gotowe szablony, ale szablony musimy zrobić przez mileneta, czyli przez komputer. Nie zrobimy tego w aplikacji Millenium. I wtedy, jak ja mam zrobiony tam przelew raport, czy coś tam, Providenta, mam zrobiony jakiś tam Providenta, płaciłem. Jak była stała kwota, to tylko wystarczy, że po prostu wpisywałem Provi, bo wtedy jeszcze nie jakoś tak z aplikacją bankową nie korzystałem. Nie wiedziałem, że coś się tak zapisało. Dzisiaj tak przysiadłem przy tym. I wtedy mi to wszystko wypełniało. Tak samo jest w banku, w aplikacji, że po prostu jeżeli zapiszę sobie w milenecie, to on tutaj nam pamięta już po prostu przez aplikację. Można. Można przez telefon, tylko to jest troszeczkę trudniej, jeżeli nie mamy numerów konta, bo musimy bardzo szybko się spieszyć. A jeżeli mamy korzek jeszcze, jeżeli mamy załóżmy wpisywanie danych adresowych, czy do jakichś instytucji na szybko, to jest trochę problem, bo możemy się nie wyrobić i może nam wygasnąć sesja robowania. Parę razy jak próbowałem, eksperymentowałem, to mi niestety, ale sesja wygasła i trzeba było się bawić na rok. To będzie na tyle. I w razie jakichś tam pytań, to zapraszam.

Transcription

No tak, właśnie myślałem, że te przelewy przez telefon będzie ciężko robić, dlatego ja jak już robię przelewy, to robię tylko przez właśnie ten komputer. A co do sesji, żeby nie wygasała tak szybko, to jak pamiętam, to chyba można w ustawieniach gdzieś to właśnie zmienić, żeby się ta sesja właśnie nie skończyła, że tak powiem. Więc to można akurat ustawić. Z tym to nie ma. Nie ma akurat najmniejszego problemu, bo można, mówię to, ustawić i powinno wówczas wtedy wszystko śmigać. A powiedz mi właśnie, skoro tak mówisz, to może, to może się da przelewać przez telefon, ale właśnie jak się ma dodanego kogoś do listy zaufanych odbiorców. Chociaż jak ja wtedy po raz pierwszy próbowałem... Próbowałem. Próbowałem właśnie tą aplikację Millenium na iPhone'a ogarnąć, to niestety nie widziałem czegoś takiego.

Transcription

Właśnie nie, co do przelewów przez telefon, jedynie nowe przelewy jest ciężko robić, ale jeżeli sobie zrobimy szablony typu, nie wiem, czynsz, nie wiem, woda, gaz, prąd, załóżmy, no to wchodzimy sobie w wykonaj przelew i tam mamy później wyszukaj lub, bo potem mamy wprawę o wybierz listę odbiorcy i na przykład sobie w to wchodzimy, mamy, nie wiem, gaz, doklikamy w gaz, wszystko jest wypełnione, wpisujemy tylko, a zresztą kwota, nie wiem, 120 i dalej i potwierdzamy. Więc to tak wygląda. Może to jest zaufany przelew zrobić, czyli bez żadnego potwierdzenia, czy jeżeli damy dalej, to znaczy, że ten przelew pójdzie bez żadnego SMS-kodu, bez mobilnej autoryzacji.