EltenLink

słuchawka bluetooth z trąbką

Back to inne

#1 balteam

Witajcie, w tyfloprzeglądzie bodajże Piecberg mówił o słuchawce bluetooth filrmy feegar, polecał ją, ponieważ jeszcze mniej blokuje echolokację niż aftershoki.
Ktoś testował? Jak to sprawdza się z czapką, podobno bardzo dobry mikrofon mają, znajduje sięblisko ust.
Poniżej link do słuchawki z bluetooth 5,2, cena 270, ale chyba coś za 200 zł jest, jeszcze nie bawiłem się, sam może kupię ją za rok, na razie mam aftershoki.
https://feegar.pl/pl/p/Sluchawka-Bluetooth-5.2-Feegar-Bond-SE/33

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2023-12-04 09:33

#2 guliwer

Jeśli ktoś lubi przepłacać to niech kupuje:) Identycznie wygląda i pewnie jest tym samym słuchawka New Bee M50, tylko że ją można kupić za jakieś 80-90 zł.

2023-12-05 13:00

#3 balteam

Hm, no to na mój zdrowy rozum jednak to nie jest jakoś wygodniejsze od słuchawek kostnych, ktoś używa jedne lub drugie i da znać jak to w terenie wypada?

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2023-12-05 17:29

#4 guliwer

ja używam New Bee m50 od ponad 2 lat jak dla mnie to rewelacja jak za te pieniądze. Praktycznie ciągle z nią chodzę poza domem.

2023-12-05 19:06

#5 balteam

No i nie pogarsza ci to echolokacji powiedzmy w prawym uchu? Jak pod czapką, nie przeszkadza?
Porównywałeś z jakimiś innymi rozwiązaniami słuchawkowymi?

Edited 2023-12-05 19:43

#6 guliwer

nie porównywałem. Mi nie przeszkadza.

2023-12-05 20:18