Dziwne działanie csr na asusie zen phone 10
Back to Commentary screen reader#1 pates
Cześć, nie wiem jak nazwać wątek, już tłumaczę o co tutaj chodzi.
Na moim zenfonie 10, csr działa z jakby lekkim opóźnieniem. To znaczy, po machnięciu szponem muszę odczekać kilkaset milisekund, zanim zareaguje. Sytuacja o tyle dziwna, że u siostry na zenfonie 9 czy kolegi galaxy s 20 ultra działa to szypciej. Co może być winą? Wszystkie optymalizatory etc ustawiłem jak być powinny pod niego.
#2 balteam
Może masz włączone jakieś rozpoznawanie ocr w locie czy coś i to spowalnia, tłumaczenie automatyczne by ci się wyłączyło po zablokowaniu ekranu
#3 Julitka
Optymalizacja baterii?
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#4 pates
@Balteam gdzie to jest?
@Julitka czytaj ze zrozumieniem optymalizatory wyłączone.
#5 balteam
o Boże, tak to ci nie powiem, z automatycznym rozpoznawaniem gdzieś w ustawieniach zaawansowanych, masz cośz ocr
ale to raczej i tak nie to, by ci rozpoznawało jakieś przyciski itd
#6 Julitka
Czytałam, przepraszam, po prostu czasami najbanalniejsze umykają.
-- (pates):
@Balteam gdzie to jest?
@Julitka czytaj ze zrozumieniem optymalizatory wyłączone.
--
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#7 pates
@Balteam czasem fakt jakieś czyta np w glovo.
#8 pates
Wyłączyłem ale nadal jest tak średnio
#9 DJGraco
Jakiego syntezatora używasz?
#10 pates
Espeak ng.
#11 DJGraco
Na jakim silniku? Przez systemowe przetwarzanie mowy czy wbudowany silnik CSR?
#12 pates
Systemowy
#13 zywek
To nie chodzi o syntezator, chodzi o to, że system później przepuszcza gest do czytnika z jakiejś przyczyny.
#14 pates
No ale z jakiej.
#15 zywek
Talkback zachowuje się tak samo czy jeszcze gorzej, niż powinien na nowszych androidach?
#16 pates
Jak go włączyłem na te 2 3 minuty to jakby ciutkę szypciej
#17 pates
Nowa wersja ale problem dalej istnieje. Jakieś pomysły?
#18 balteam
To i tak la testów sprawdź inną syntezę niż espeak, chociażby rh voice, jak nic, to od nowa zainstaluj csr
#19 djdenismusic
Hmm. A spróbuj przełączyć się w ustawieniach silnika tts na głośność dostępności.
#20 pates
Mam głośność ustawioną tak, że żeby regulować dostępność muszę trzymać palec na ekranie.