Kultura i sztuka (forum mieszane]

Ulubione pieśni kościelne i religijne

Started by Mimi 24 posts last post 4 years ago Page 2 of 2

#21 1 like

Transcription

Może to nie jest taka moja zupełnie ulubiona pieśń kościelna obecnie, ale chciałam Wam zaśpiewać, tutaj właśnie się instrument chciał ujawnić, chciałam Wam zaśpiewać, pokazać taką pieśń, którą pewnie wszyscy znają, a była moją zdecydowanie ulubioną w dzieciństwie okołokomunijnym. Idzie mój Pan, idzie mój Pan, On teraz biegnie, by spotkać mnie. Idzie mój Pan, idzie mój Pan, On teraz biegnie, by spotkać mnie. Mija góry, łąki, lasy, w niekomunii stał się cud. On chce chlebem nas nakarmić, by nas sypić. On chce chlebem nas nakarmić, by nas sypić. Idzie mój Pan, idzie mój Pan, On teraz biegnie, by spotkać mnie. Idzie mój Pan, idzie mój Pan, On teraz biegnie, by spotkać mnie. Mija góry, łąki, lasy, w niekomunii stał się cud. On chce chlebem nas nakarmić, by nas sypić. Idzie mój Pan, idzie mój Pan, On teraz biegnie, by nas sypić. Idzie mój Pan, idzie mój Pan, On teraz biegnie, by nas sypić.

Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE

Transcription

Witam serdecznie. Nie pamiętam czy mówiłem o tych utworach cerkiewnych, bo jestem prawosławny, że jest coś w muzyce cerkiewnej. To też jest pewien rodzaj pieśni chrześcijańskich. Cerkiewna nazywamy muzyczką cerkiewną. Bardzo lubię utwory paschalne, bo coraz się znajdujemy, szczególnie troparion, jak chór zaśpiewa po prostu tak fajnie, dostojnie, przepięknie. Mówiłem, że na pewno moimi ulubionymi pieśniami liturgicznymi jest na pewno Sława Bogu za Wsio. Na pewno jest nasza Wiera, ale w tym brzmi tak. Wiera wieczna, Wiera sławna, nasza Wiera prawosławna. Bardzo mi się to podoba. No w związku z dzisiejszą niedzielą, jak jest w ustawie w cerkwi, niedziela o Samarytance. Też lubię to usłuchać. No i lubię pieśni Pryt czy Pani, stwierdzonych kapłanowej, to bezapelacyjnie, takie płuczające. Można na oczach. Można znaleźć na internecie piękne pieśni również. Co jeszcze? No nie widzę mu oklędy, ale teraz mamy, dopiero w grudniu. Czwartego grudnia, bo to jest święto. Wprowadzenie do świata nie przeszedł się Mary Panny. Po co się zanył? Po polsku nie ma posłuchu. Ja długie nazwałeś perszów po ladu. Znaczy, że się może po lade śpiewać. Ćwiczyć, na świąt, w styczniu. Według starego stylu. Co jeszcze takiego? Tytuł nie znam. Ale są oczyste pojgibaje, czy oczyste pojgibaje, to jest przypomniane przy atlantyści, po prostu atlantyści, dla świętej męczennicy, dla Braiella. I znalazłoby się jeszcze parę tych anonimów. Nocin ta cicha, czy nocin ta cicha, o, nocin ta cicha, bezmówna, tak się zaczyna. I parę innych, i tych ludzi, jak to było, tych ludzi, skarżył mnie strannik, Młodszy Niebiesny. Zresztą mi się wszystkie podobały, jak chórła, jak chórła na niej się śpiewa, to i wszystkie mi się podobają. Pieśni liturgiczne. I parę liturgiczne, muzyki cerkiewnej. To na tyle. Pozdrawiam Państwa wszystkich.

Pozdrawiam

Transcription

no przepraszam no że jeśli chodzi o pieśni kościelne ja bardzo lubię na przykład Dziął mi Pan albo Chlebie Najcichszy albo na przykład co tam jeszcze było Głoś imię Pana jeszcze bardzo lubię i chyba to będzie wszystko z mojej strony

radio plays is super

Lubię pieśni Gospelowe i chóralne. Ulubionych nie mam, wszystko zależy od wykonania. :)
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.