Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.

Stacje pod szyldem Radio Eska, wątek zarchiwizowany

Started by lukasz1993258 2726 posts last post 1 year ago Closed Page 36 of 137

Transcription

Hmm, cóż ja mogę powiedzieć. Taka kolej rzeczy, Jankes... Nie, nie Jankes. Tak już jest, że ktoś trafia, jest słyszany najpierw tylko w jednej jazce, a później we wszystkich, a później odwrotnie, no cóż. Podejrzewam, że oni nie mają niestety tutaj żadnego wpływu, no to właśnie jestem ciekaw jak to jest, czy w takim radiu ci powiedzą. No słuchaj, od przyszłego tygodnia prowadzisz taki i taki program i już. Czy to jest dużo wcześniej ustalone, no to jest bardzo ciekawe.

Transcription

No, powiem Ci, że to jest bardzo ciekawe, ale podejrzewam, że coś już było planowane od połowy wakacji, no bo tak naprawdę od połowy wakacji to już imprezkę prowadziła Kasia Węzierska, a wrzutkę na luz właśnie prowadził Pirowski, więc sądzę, że oni już byli przygotowani na to, może nawet i miesiąc wcześniej, bo zazwyczaj chyba jest tak, że jeżeli się kończy pracę, to chyba miesiąc wcześniej czy dwa miesiące wcześniej trzeba poinformować. No chyba, że po prostu tak kierownictwo Radia Eska zadecydowało, no to jest bardzo ciężkie pytanie, na które de facto nie jestem w stanie Ci odpowiedzieć, ale mogę Ci powiedzieć, że w zeszłym tygodniu oczywiście tradycyjnie, bo teraz sobie przypomniałem, w Esce Poznań była wpadka pod tytułem wrzuć na luz z Pirowskim. No, ale tylko chyba raz tak. To się zażyło.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

O, czyli Jacek Poznan lubi wpadki. Ciekawe, jak na Śląsku ich będzie, albo we Wrocławiu, bo tam się tego najwięcej zdarza. Śledź i kontroluj, bo mnie się, szczerze mówiąc, nie chce.

Transcription

No w tamtym tygodniu śledziłem i żadnych wpadek już nie było. W ogóle. No ale jeszcze mogę w tym tygodniu poobserwować, także to dla mnie nie ma najmniejszego problemu. I zobaczymy, do której dzisiaj poleci skrap.pl

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transcription

No i chyba teraz skrap.pl leci do pierwszej w nocy, ale jest przed pełną godziną i właściwie co pół godziny jest podawany komunikat, że audycja zawiera treści dla dorosłych uznane powszechnie za wurgalne. No i tak w istocie to wygląda, bo tak faktycznie jest. Dziękuję.

Transcription

I jeszcze wam powiem tyle, że moim zdaniem jest to trochę bez sensu, że ta cała audycja eskara.pl jest tylko i wyłącznie w poniedziałki. Moim zdaniem powinno to być od niedzieli do czwartku, tak jak kiedyś było to w przypadku audycji, która nosiła nazwę Hip Hop Noc.

Transcription

Pan Krzyszmal to ja pamiętam z 20 albo 29. To chyba wtedy weszło. Mam wrażenie. To się długo utrzymała audycja, widzę. Będę mieć dla Was ciekawe kolejne archiwalne zgranie. Jaką to piękną wpadkę miała Eska Wrocław. W roku 2000 chyba. Ale to jeszcze nie jest pewne, muszę się rozeznać. Z którego roku są piosenki. Wtedy Wam powiem. Znacie na pewno, bo rok 2000 z tym to jest.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transcription

No to Daszku, czekamy, czekamy na te wpadki, bo jesteśmy bardzo ciekawi, a co do balu czy szlalu, tak, to weszło w 2010 roku i to na początku było wiadomo w programie porannym.

Transcription

Słuchajcie, nie wiem od jakiego czasu to jest, ale założyłem dopiero dzisiaj, że jak dawniej podczas popołudniowego programu Wrzuć na Luz SK Warszawa miała jakieś lokalne wstawki, tak na przykład dzisiaj żadnych lokalnych wstawek nie było pomiędzy X40 a pełną. A moim zdaniem SK Warszawa jakieś lokalne stawki powinna mieć podczas Wrzutki na Luz. Nie wiem jak to jest w przypadku hitów na czasie, to zobaczy się jutro i też tutaj na bieżąco będę przekazywać. Ale pamiętam, że swego czasu kiedyś jak była na przykład Wrzutka na Luz z Pawelsem i Albertem to jakieś tam stawki lokalne były, nawet jakieś lokalne konkursy. Dla Warszawy były. Także tak to na chwilę obecną chcąc nie chcąc musi wyglądać.

Transcription

Łukaszu, to ja już Ci wyjaśniam, jak chodzi o pana Pierowskiego, to lokalnych stawach dla Warszawy nie było już za czasów, jak on prowadził imprezkę od roku 2015, od grudnia, czekaj, niech ja Ci powiem. O, wtedy było w środę, czy w czwartek? W środę chyba, tak mniej więcej 13-14. Po prostu panu Pierowskiemu się nie chce robić wejść dla Warszawy i nie chciało już od wtedy i w imprezce dlatego nie było wejść dla Warszawy w ogóle, także to rolna nowość, ale tak mogłeś nie wiedzieć, bo nie obserwowałeś, czy coś.

Transcription

Ale to jest takie dosyć dziwne, bo według mnie, skoro SK Warszawa nadaje sieciowe programy wrzutki na luz, to jakieś tam lokalne info powinno być, tak jak było kiedyś. No w końcu Warszawa, no to wiadomo, że to jest stolica Polski, no to ja nie wiem, o co tutaj chodzi. Ja, tak jak mówię, jutro sobie poobserwuję elegancko hity na czasie. Jeszcze zobaczę, czy o godzinie 9.40 będzie jakieś coś. Lokalnego z obudzina Kesa, a potem zobaczę hity na czasie, czy tam coś, jakieś wstawki lokalne będą. Także jak na razie tyle. Pozdrawiam i życzę miłej nocy.

Transcription

Łukaszu, to ja Ci powiem w hitach na czasie przeważnie, bardzo rzadko się zdarza, że nie ma wejścia dla Warszawy w hitach na czasie do godziny 16.00. Wyobraźcie się na MKC, no fakt, że te wejścia nie wyglądają jak dla Warszawy, chociaż czasem się zdarzają, ale nie zawsze, ale jak siedzi Michu, czy siedzi Hanczak, czy Adamczak, to zawsze te wejścia są dla Warszawy. No 2 września, jak Adamczak siedział, to nie było, przynajmniej po 13.00 i po 14.00, z jakiegoś powodu. Ale tak to te wejścia dla Warszawy normalnie są, także nie masz co sprawdzać, ale możesz sobie obserwować, ale odrzucam minus, czyli tych wejść dla Warszawy nie będzie. No wiadomo, pogoda będzie i SK City też.

Transcription

Jak dla mnie to podczas wrzutki na luz powinny być wejścia lokalne dla Warszawy, ponieważ to jest według mnie trochę ważne. W imprezce kiedyś były wejścia lokalne po X40, ale z racji tego, że teraz nawet po X40 wszystkie eski się łączą, no to wiadomo, że teraz żadnego wejścia lokalnego podczas imprezki nie ma.

Transcription

Dla zainteresowanych na forum tekstowym powstał wątek poświęcony archiwalnym nagraniom z Radia Eska. Jeżeli ktoś coś na YouTubie znajdzie ciekawego, można tam bez problemu to wklejać.

Transcription

Witam Was bardzo ponownie. Tym razem pierwsza informacja jest taka, że od wczoraj w Newsroomie pracuje, właściwie od wczoraj pracuje Paulina Szymoniak. Nie wiem czy ona przedtem nie pracowała w SC Bełchatów i w SC Łódź, nie mam blednego pojęcia, ale na pewno w którejś z tych esek ją słyszałem. Jeżeli ktoś coś wie więcej to może mnie poprawić. I taka refleksja jest dla mnie dosyć dziwna, ponieważ z końcem wakacji było wyraźnie powiedziane, że Kasia Węślewska definitywnie kończy pracę z Newsroomem. A tu nagle się okazuje, że rano czyta SK Music Info, między 6.15 a 6.30. A myślałem, że jak się odchodzi z Newsroomu, no to w takim razie. W takim wypadku nawet już się nie, znaczy no, z Newsroomu to w takim wypadku nawet nie powinno się już czytać właśnie tychże serwisów SK Music Info, zaraz Roki, bo na przykład za czasów Jana Pirewskiego, który prowadził imprezkę, to nigdy nie zdążyła się sytuacja taka, żeby Jan Pirewski rano czytał SK Music Info. To tyle.

Transcription

No tak, Łukaszu, tylko Newsroom zajmuje się wiadomościami, czyli informacjami nie muzycznymi, tylko tym, co się dzieje na świecie. A SK Music Info to są informacje muzyczne, które sobie tak naprawdę może przeczytać każdy, jakby chciał. Czy Pirowski, czy Adamczak, czy Sobkowski, czy inny ciul. Także to mnie w ogóle nie dziwi. I 15 minut przeznaczyć na SK Music Info to jest mało, tym bardziej, że to jest tak naprawdę nagrane. I to sobie jest emitowane z Wejstracka, więc sobie gdzieś tam czas może znaleźć na nagranie takiego SK Music Info. A ja z innym newsem. Dziś jest Dzień Polskiej Muzyki. W związku z tym była godzina... ... z Polską muzyką od 10 do 11, niestety nie słuchałem. Ale przejrzałem Playlisty i nic zaskakującego nie zagrał. Nie wiem, czy jakieś dżingle na tę okazję specjalne były, bo tak jak mówię, spałem i nie słuchałem.

Transcription

Oczywiście, że były do tego specjalne dżingle w Puszkinie i nawet je mam, bo je nagrałem tylko na śmierć, zapomniałem tutaj właśnie przekazać, że dzisiaj faktycznie jest święto muzyki w związku z powyższym od 10 do 11 w Radiu Estrzska szła tylko muzyka polska, tak to wyglądało. A i jeszcze teraz sobie przypomniałem, że wczoraj o 5.15 rano w ESSE Kraśnik puścili jedną piosenkę taką na FIDE, na palcach gram, oczywiście zapomnieli chyba puścić te piosenki, że tak powiem, tak jak zawsze puszczali w związku z powyższym poleciała sobie ta muzyka. Z teściami niecenzuralnymi i to też mam nagrane.

Transcription

To ja Łukaszu Cię poproszę o to nagranie, a zresztą to poprzednie, które się umawialiśmy z 2 września. Również się przypominam i Cię o to poproszę.

Transcription

Dobra, to gdzieś za godzinkę albo dwie, bo już mam dropboxa zainstalowanego, tylko mam chwilę wogościa. Ja po prostu wezmę i Ci to ładnie spakuję i wrzucę Ci w wiadomości prywatnej po prostu linka na dropboxa i tam będziesz to miał wszystko razem, że tak powiem.

Transcription

Za dwa tygodnie w Radiu Eska rusza kolejny sezon zabawy Urodzinowa Akumulacja.