Transcription
No nie, to byłoby ciekawe.
Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.
No nie, to byłoby ciekawe.
Cześć Łukaszu, nie wiem na ile obserwujesz, ale wygląda na to, że stopniowo nowa oprawa się jeszcze wprowadza. Ja sobie schęcam wrócić na luz, słuchałem Łodzi, w Trójmieście też było, było też już coś z tych nowych, także trzeba słuchaczewski obserwować, bo chyba po prostu tę nową oprawę stopniowo dostajemy. Część dzięki pewnie została, nie postaram, ale dużą część wymieniam.
Tak, już jest całkowicie prawie wymieniona nowa oprawa dźwiękowa, praktycznie starej dżingli nie ma, ewentualnie w nocy się coś tam jeszcze ujawni, ale to już jest rzadkość, ale tak, to już jest całkowicie nowa oprawa, lektor oczywiście się nie zmienił, to było do przewidzenia, ale już nawet te wejścia o godzinie pełnej są już właśnie z tymi nowymi dżinglami, Jankes, Kama i Ludy też już mają nowe dżingle, więc już praktycznie nowe dżingle są, nie zmienili tylko podkładów do SK City, do SK Info i do tego śmiesznego trafiku, tylko tych trzech nie zmienili. Ale tak, to już jest nowa oprawa całkowicie. Nawet jest wrzuć na luz z Pirowskim. Także tak to wygląda.
Wysoka Mejrudego, miałem Cię pytać, ale wiesz Łukaszu, że chyba są jaja, no chyba, że już dzisiaj to naprawili, ale w Kraśniku nadal dają stare dżingle, przynajmniej w nocy były stare dżingle. Znaczy nie, nawet nie w nocy, nawet tam w imprezce, wtedy kiedy w innych były nowe, w Kraśniku był stary. Ciekawe, czy w tych wszystkich lokalnych we wrzuć na luz zaktualizują i też będą nowe. No tak sobie od 16 wprowadzali tę nową oprawę, fajnie było. Lubię, jak się tak wprowadza coś powoli i takie oczekiwanie, napięcie, jak to będzie, co to będzie. Tak, no, bardzo dobrze, że jest nowa oprawa. Ciekawe, czy w nocy, zobaczymy, może nadal będzie radio, może te dżingle zostaną, musimy twierdzić, że one mogą zostać w nocy sobie, ale zobaczymy.
Właśnie teraz będę sprawdzał eskę Kraśnik i zobaczymy, jak to będzie wyglądać, ale powiem Ci szczerze, że te dżingle moim zdaniem są lepsze, fajne są, naprawdę, takie inne. Wreszcie coś innego jest w tej esce takiego, no. Wreszcie inne dżingle, nawet te z miejscowością miasta fajnie zaktualizowali, naprawdę, nawet fajnie im to wyszło. Naprawdę jestem pod sporym zaskoczeniem, tylko szkoda, że eski info jeszcze nie zmienili, fajnie by było, gdyby na to zmienili, to już by całkowicie eska była jako prawidłówka.
No tak, lektora nie zmienili i podkład na SK Info mogliby zmienić i na SK City i na Traficot, zobaczymy, może jeszcze to zmienią. To prawo cały czas powoli wchodzi, a i tak myślałem, że to dopiero w środę czy w czwartek wszystko się, że tak powiem, wyklaruje i powyjaśnia, jakie te dżingle będą i tak dalej, a to już dzisiaj są tylko nowe, bardzo dobrze.
A ja właśnie zgubiłem sobie SK Kraśnik, nie mam ich w SK plus w VAVA oraz w OBS FM, bo pobrałem to z LTN-a, ponieważ miałem tutaj system przeinstalowany i gdzieś mi to szlak trafił i nie mam tego, po prostu tego nie mam, nie mam strumienia SK Kraśnik.
A swoją drogą Paweł Pawelec wszystko na to wskazuje, że będzie na miejscu Marka Sierockiego, ponieważ Marek Sierowski odchodzi i na jego miejsce ma być Paweł Pawelec.
Już mam SK Kraśnik, udało mi się ją, że tak powiem nabyć, więc ją sobie obserwuję, znaczy sobie ten film obserwuję, a propos jeszcze Marka Sierockiego to pracuję już w Radiu Plus.
Teraz generalnie sytuacja jest tego typu, że w SC Kraśnik jest cisza między dżinglami lokalnymi. Bardzo ciekawe, dlaczego tak się stało. Tak jakbym trochę słuchał eskises, jak mam być szczery. Ale tak to wygląda. Jest po prostu cisza między dżinglami lokalnymi. No, ciekawie, bardzo ciekawie.
Coś pewnie się im nie załadowało z tych nowych dżingli w systemie emisyjnym. Pytanie dlaczego, bo tego akurat nie rozumiem, czemu tak się stało w sumie. Jest to bardzo dziwne i trzeba obserwować ten kraśnik dalej. Ale w okienku lokalnym są te stare dżingle. No, a teraz trzeba sobie jeszcze zobaczyć te wszystkie większe wrzutki na luz, czy tam dżingle poaktualizują, czy dalej będą stare.
Informuję, że jeżeli chodzi o SK Kraśnik, to do dzisiejszego dnia są emitowane stare dżingle, nawet w hitach na czasie, czy w obu odcinkach S.A. W SC na przykład Lublin w tym samym czasie są emitowane nowe dżingle, na przykład SK Kielce, nie Lublin, a w SC Kraśnik jest SK Kraśnik. Ciekawie, bardzo ciekawie. Swoją drogą, co śmiałem tu powiedzieć? A, za tydzień wystartuje nowa zabawa pod tytułem Poszukiwana, Poszukiwane i jeśli mnie pamięć nie myli, to ma mniej więcej wyglądać na takiej zasadzie, że jeżeli wspomną o tobie w radiu, na przykład, nie wiem, twoją charakterystykę, jakieś zainteresowania, nie wiem, coś tam jeszcze, ale w każdym razie będzie wiadomo, że to chodzi o ciebie, no to wygrywasz w tym filmie. W tym filmie. W tym czasie duże pieniądze, tak to zrozumiałem. No to na razie tyle, oczywiście nie chcę już tutaj powtarzać się, ale jeszcze raz to po raz ostatni powiem, że Eski, Braniewo, jak nie ma, tak nie ma.
I proszę Państwa, nowa audycja w Radiu Eska się pojawiła, co prawda jeszcze nie wiem, czy ona trwa przez godzinę, czy do drugiej w nocy, właśnie jestem w trakcie jej odsłuchu, mianowicie ta audycja nazywa się po prostu eskarap.pl, czyli jakby to można było krótko i na temat powiedzieć, sam hip-hop leci. No ciekawie, bardzo ciekawie, ciekawe czy to będzie jutro lecieć, czy to będzie leciało od niedzieli do czwartku, czy jak, czy na każdy dzień od 23 będzie lecieć co innego, no bardzo ciekawe, pozostaje tylko na razie też obserwować. No.
Ten program trwa godzinę jednak.
O Jezu, Łukaszu, zaskoczyłeś mnie, a ktoś tu prowadzi, czy to jest, że tak powiem, za sobie playlistę sprawdzę w takim razie. Cóż tam było? Pewnie nic mnie nie zaskoczy, pewnie raczej nowsze numery, chociaż może się mylę, może coś ze starszych też groli, ale kurde, no, ciekawie, ciekawie. Bardzo ciekawie, muszę powiedzieć. No i co? No, to w groźniku nadal jest stara prawa, natomiast chyba w nocy już też się pozbyli całkiem i od dwudziestej trzeciej i tam w paśmie od, nie wiem, teraz to już chyba pierwszej do szóstej, też już chyba się całkowicie pozbyli nawet tych dżingli Radio SK, Radio SK, SK, SK. No, tych dżingielków bez częstotliwości chyba już się pozbyli całkowicie.
Nie, tam właśnie nikt nie prowadzi, jest tylko muzyka rapowa, nawet jak dobrze pamiętam, to wczoraj nawet jakąś piosenkę Pei puścili, jeśli mnie pamięć w tym momencie nie myli. No, w każdym bądź razie ciekawie, bardzo ciekawie. Nie powiem, że nie. Bardzo interesujące. Ciekawie jestem, co będzie dzisiaj lecieć po 23. Bardzo mnie to ciekawi, naprawdę coś jeszcze próbuję wymyśleć w tym kierunku. Ale powiem Ci tak szczerze, że nie wiem, po co te reklamy dodatkowo dali o X20. Tak sobie wczoraj nad tym myślałem i szczerze Ci powiem, że nie znam jednoznacznej odpowiedzi, ale bez sensu są te reklamy. Naprawdę bez sensu. Nie wiem, do czego one mają służyć, a właściwie komu one mają, że tak powiem, służyć.
One mają służyć radiu, żeby mogło zarobić więcej na reklamach. Dla nas oczywiście, dla słuchaczy one mogą być bez sensu, natomiast SK nie jest jedynym radiem, które ma 3 bloki reklamowe. Wydaje mi się, że takie RMF FM czy Radio Z też mają po 3 bloki reklamowe, czy nawet RMF Max. SK po prostu idzie w tę samą stronę. Inna sprawa, że oni tak to zmieniają. Podejrzewam, że od 1 listopada znowu przez jakiś czas tych reklam OX20 nie będzie. No chyba, że się wreszcie z tym ogarnęli i już będą, bo w weekendy tego nie ma nadal, więc ciekawie. A co do 23, to też jestem ciekaw. Czy będą mimo to polskie, a bym zrobił to sk.pl od 23 na przykład do 1 albo w ogóle do 2. O, jak Impress Can Demix. Czyli można by rzec tak troszeczkę, że wracają stare czasy. Piątki i soboty klubowo, od niedzieli do czwartku, jeżeli tak będzie, ale podejrzewam, że tak. Hiphopowo, tak jak była Hiphop Noc i SK Clowns Night, to teraz mamy sk.pl i mamy Impress Can Demix. Ładnie.
No dobra, ale skoro tak, no to uważam, że moim zdaniem jednak, skoro tak by miało być, jak Ty mówisz, to moim zdaniem to powinno też trwać do drugiej w nocy, a nie do północy i dziękujemy adios muchachos, że tak powiem. To jest trochę takie bezsensowne moim zdaniem. No ale no cóż, no zobaczymy jak to będzie dalej wyglądać. Tak jak mówię, też mnie właśnie dziwi fakt, że w weekendy tych reklam nie ma po X20 w ogóle. A i tutaj jeszcze zapomniałem chyba wspomnieć, albo może i wspomniałem, że właśnie teraz ESKA, jeżeli podczas imprezki jest imprezka, to oni się już normalnie łączą po X40. Tylko jeszcze nie wyhaczyłem jak jest w piątki i w soboty i w niedzielę. Będę musiał sprawdzić to jakoś.
W piątki, soboty i w niedzielę jest dokładnie tak samo, że się łączą. I o 22.00 też jest zmiana, bo jest 12 numerów i dopiero po 12.00 się rozłączają właśnie o X40 o 22.00. I tak jest przez cały tydzień.
Swoją drogą, ciekawy jestem, jak w związku z powyższym, że są te reklamy po X20 się do tego odnosi nie SKS, jak się do tego odnosi SKSS, swoją drogą, bardzo to jest ciekawe, jak się oni do tego odnoszą, tam, SCSS, ciekawie, naprawdę bardzo ciekawe, szkoda, że niestety nie mam możliwości tego sprawdzić, bo nie ukrywam, ciekawe to jest.