Transcription
No tak, na SK Music Awards raczej nie ma co liczyć, SK Music Awards raczej nie będzie, a wszyscy wiemy dlaczego.
Grupa radiowa time, Forum zarchiwizowane.
No tak, na SK Music Awards raczej nie ma co liczyć, SK Music Awards raczej nie będzie, a wszyscy wiemy dlaczego.
Cześć, słucham sobie teraz radia SK i ani o 8 ani o 9 SK Music Info nie było, więc ciekawe od czego to jest zależne. Wtedy trafiłem o 9, ty Łukaszu mówiłeś też, że trafiłeś o 8 kiedyś. Może po cztery dwóch newsowców siedzi na poranku, to nie ma SK Music Info, jak siedzi jeden to jest. I w ogóle czekam na wakacje, ciekawy jestem, czy po Bożym Ciele wywalą ten blok reklamowy, czy on już się utrzyma, ten OX20-25. I czy w tym tygodniu kończą płacenie rachunków, czy jeszcze w następnym będzie do wakacji. Jestem bardzo ciekaw, jak to będzie.
no również jestem ciekawy jak to będzie ja w ogóle zauważyłem, że jeżeli chodzi o ten blok reklamowy no to on w weekend znika tego bloku reklamowego nie ma a w tygodniu jest no faktycznie zobaczymy jak to będzie wyglądać podejrzewam, że jakieś zmiany powinny być już od przyszłego poniedziałku, ponieważ wakacje zaczynają się 19 bo potem jest Boże Ciało więc może być też taka sytuacja, że właśnie tutaj od poniedziałku jakieś tutaj zmiany się zaczną cóż, no zobaczymy jak to będzie dalej wyglądało teraz jeszcze jest taka sytuacja, że rano nie ma tutaj dwóch dwóch czytających newsy, tylko jest jedna osoba czytająca newsy może dlatego, bo się właśnie zaczął sezon grupowy no trudno to jest jako tako znacznie zweryfikować, no ale zobaczymy w Puszkinie, zobaczymy jak to będzie wyglądać i oczywiście tradycyjnie będziemy do tych wszystkich tych chociaż słuchających informować na bieżąco mam nadzieję, że w poniedziałek zdążymy tutaj poinformować, że Elten zostanie przywrócony do, że tak powiem działania, ponieważ przecież w tym weekend Dawid wyłącza Eltena z powodu prac konserwacyjnych, także zobaczymy zobaczymy, a jeszcze tak na koniec, nawiasem mówiąc nie wiem Puszkinie, czy Ty o tym wiesz, czy nie ale news jest taki, że niejaki pan Wojtek Góralski który pracował we ESCE Wrocław i czytał newsy teraz pracuje w ESCE rok także tak to wygląda no to chyba na razie tyle i pozdrawiam
No to się odniosę, bo ładne piosenki w tle lecą, tak, Wojtek Góralski, o nim wiedziałem już jakiś czas temu, że pracuje właśnie w ESC Rock, piękne kajni minokleci, więcej mogliby takich starych numerów grać, czy zmiany będą od poniedziałku, nie wiem, być może, no i z tym informowaniem to u mnie może być różnie, bo nie wiem na ile będę miał internet i możliwości w Polsce, ale jak będę miał, to będę informował, jak będę słuchał, i tak, tego bloku reklamowego w weekendy nie ma, myślę, że celowo, i teraz właśnie pytanie, czy on nie zniknie na wakacje, ale zobaczymy, zobaczymy, tak, można już w sumie od poniedziałku śledzić, a jak nie w ten poniedziałek, to w następny, jakieś zmiany będą, o ile będą, a może nie będzie żadnych. Nie będzie żadnych zmian, tylko wrócą dżingle na lato, hity na czasie i tak naprawdę żadnych zmian nie będzie, no cóż, trzeba poczekać i zobaczyć, albo nawet usłyszeć.
Kurde, zapomniałem jeszcze o jednej rzeczy, wczoraj było ciekawie, bo Kasia Wenecierska była od rana na newsach, chyba z Piotrkiem Bukowskim, i była na tych newsach do tam 12 i chyba o 13 jeszcze dyżur miała, a na pewno ją słyszałem przed 16 jakoś, także bardzo fajnie, naprawdę.
A ja ci powiem, Puśkinie, że nie wiem, czy zauważyłeś, ale od pewnego czasu Jędrasia nie można rano upolować w weekendy. Niejakiego pana Mateusza Jędrasia. Nie wiadomo w ogóle dlaczego, ale go po prostu nie ma. No chyba, że jest coś, o czym ja nie wiem, no to mnie popraw, bo... No bo na chwilę obecną, no to ja nie wiem.
Nie, nie, Mateusz jest, chyba przez cały weekend imprezkę prowadził jakoś, albo poprzedni, albo jeszcze poprzedni, pamiętam, że był. Jest, jest, Mat, jest. Także, nie, nie, to źle zauważyłeś.
No cóż, czasami człowiek się może jakoś tam pomylić, no ale skoro jest, to fajnie, że jest. Swoją drogą, czekam z niecierpliwością, jak ktoś się w ese nowy prowadzący pojawi. Ciekawe, kiedy ta wykopłanna chwila nastąpi, bo nie ukrywam, fajnie by było jakiś nowy głos w tym radiu usłyszeć.
Jak odejdzie ktoś stary, to i przyjdzie ktoś nowy. Może nie.
No to zobacz, już odeszły dwie osoby. Odszedł Płotek dwa lata temu, to chyba na jego miejsce przyszedł Jędraś. No i odszedł Celad, a tylko na jego miejsce nikt nie przyszedł. No ale no to dobra, no dobra, no zobaczymy w ogóle jak to będzie dalej wyglądać. Wakacje tuż, tuż. A więc podejrzewam, że będzie co oczekiwać. Dziękuję.
No wiesz co, mówiąc tu już jest 1050 parę wpisów, a za parę dni, konkretnie we wtorek, minie równe dwa lata jak ten wątek był przeze mnie zakładany. Muszę powiedzieć na sam koniec, że ten czas bardzo szybko leci.
Trzeba za bardzo szybko lecieć, z tym się zgodzę, ale nie zgodzę się z tym, że Jędroś przyszedł za Płotka, nie, nie. Płotek odszedł, jak chodzi o wrześniu, przyszedł Bartek Kańtuch, a jak odszedł Celeda, to przyszedł Jędroś w czerwcu. Także tak to Łukaszu było, dokładnie.
No to w takim razie przepraszam, faktycznie tak może i jest, moja pomyłka, ale cóż, Adamczak i Sopkowski się dalej trzymają, Adamczak to już pracuje parę lat, paręnaście lat w tej ESA, nieźle się trzyma chłopina, nieźle.
Adamczak, Sobkowski się trzymają, chociaż jestem ciekaw, kto przyjdzie o 13 do eski, czy znowu Kaśka Węcierska będzie, czy przyjdzie Michał albo Hanczak, bo jakoś tak ostatnio zauważyłem, że chyba Hanczaka z sobotniej imprezki wyrzucili, a czy nie wiem, co było w tę sobotę, bo nie słuchałem. A co jeszcze chciałem powiedzieć? A, Pawelec i Albert się też jeszcze długo trzymają. Co prawda oni zaczynali tylko na 105,6, ale to też się liczy.
No tak, jeżeli chodzi o Pawełca i Alberta, no to oni się naprawdę długo trzymają, bo jeszcze faktycznie zaczynali na 105 i 6, bo kiedyś ktoś wrzucił na internet archiwalne nagrania z Eski Warszawa właśnie z 2002 i 2003 roku, to tam faktycznie jak były jakieś reklamy świąteczne bożonarodzeniowe, no to tam faktycznie Albert tam był i tak to wyglądało. A Pawelec zresztą też był. No i właśnie z takich najdłużej właśnie trzymających się osób w Esce, no to chyba... Właśnie tylko najbardziej pamiętam właśnie Pawełca i Alberta. Zaś Krzysiek Jankowski, to ja go pamiętam od początku Eski Śląsk jak był, bo przedtem pracował w Radio Rezonans. Chociaż nie pamiętam, ale chyba nie. Aczkolwiek nie pamiętam. Nie pamiętam, że odkąd właśnie powstała Eska Śląsk, a to był 2003 rok, to właśnie od tamtego momentu Krzysiek Jankowski zaczął współpracę z Eską Śląsk.
No i mamy właśnie teraz parę minut po trzynastej i dzisiejszy dyżur od godziny trzynastej do godziny szesnastej ma Kasia Węzierska. Wydaje mi się, że Michał Sobkowski ma ulub. Na razie tyle z mojej strony.
W Esce Ostrzeszów nietypowa wpadka, ponieważ wygląda na to, że coś im się pomyliło. Podczas czytania newsów lokalnych było normalne wejście, tym żyje Ostrzeszów. Ale po przeczytaniu pierwszego newsa, znaczy pierwszych Eska Info przed drugim, zamiast być słuchacie Eska Info Ostrzeszów, było słuchacie Eska Info Ostrów Kalisz. A mówił o tym, żyje Ostrzeszów. Także taka wpadka.
Słuchajcie, mamy dzisiaj 24 czerwca i właśnie teraz obecnie znajduję się w Kołobrzegu i aktualnie mamy godzinę 6.03 i właśnie teraz przez MP3 ustawiłem sobie SG Koszalin na 107,2 FM. Niestety, ale od co najmniej 3 minut jest tylko nośna. Nie ma w ogóle muzyki, nie ma nic. Była tylko reklama, skończyła się reklama i od tamtej pory jest tylko nośna. Nie gra żadna muzyka, nie ma dosłownie nic. Więc ja Was będę na bieżąco informował o tym. O, właśnie teraz się pojawiła muzyka. W związku z powyższym i to jeszcze w trakcie muzyki, ja będę Was informował dokładnie co się dzieje. Zobaczymy czy są nowe dżingle i jak to w praktyce wygląda. Także taka ciekawostka na początek wakacji 2019, jeżeli chodzi o radio SK. Pozdrawiam.
Cześć eksperci! Powiedzcie mi, które jest wydanie gorącej dwudziestki i kiedy mogło być 858?
Najprawdopodobniej to rok 2002, ponieważ mowa tam o singlu, który wyszedł w tamtym roku, za parę minut będziecie mieć to wejście na cyfrze tutaj.