Przychodzę z takim dziwnym problemem. Chcę sobie stworzyć dla rockboxa plik głosowy po polsku.
Iwoną Agnieszką, nie?
I problem jest taki, że wchodzę tu, w rockboxa,
wpuszcz pliki głosowe i daję instalować.
I tyle jest w blogu. I teraz pytanie, czy mam czekać, aż się to pobierze i ile mam czekać, aż się to pobierze.
Bo nie wiem.
A ewentualnie jak mogę zrobić tak, żeby był rockbox po polsku.
Bo na razie nie muszę korzystać z wersji angielskiej.
To tyle.
Dodam jeszcze tyle, że próbowałem na drugim komputerze stacjonarnym i jest tyle samo.
Nie mogę stworzyć pliku głosowego dla polskiego.
Jest to samo co tutaj, pobieranie info cały czas i nie wiem jak to zrobić, żeby był po polsku.
Problem głównie zauważyłem pojawia się w wersjach rozwojowych i w wersjach daily build i dokładnie nie wiem czemu on istnieje, natomiast jest i trzeba się z tym jak na razie pogodzić, jest to jakiegoś czasu.
No tak więc niestety jako tako rozwiązania chyba Ci nie podam, bo wiem o czym mówisz, na przykład mam HiFiWalkera H2, który stabilnego rockboxa w teorii nie ma, więc i...
Znaczy pliki głosowe polskie niby do niego nawet są jakieś oficjalne, ale nie działają, nie wiem czemu tak jest, no ale powiem tak, no zawsze można sobie zrobić pliki talk na muzykę na przykład.
Albo nauczyć się jak on tam po angielsku literuje te literki swoje i w sumie to przecież nie powinno się dać, nie jest też taki problem, przynajmniej dla mnie nie jest to jakiś taki mega wielki problem używać tego interfejsu po angielsku, bo też nie jest on jakiś skomplikowany.
Ale myślę, że problem zostanie naprawiony, no przy jakimś witaniu na następne retulity, może nawet gdyby tak skompilować od źródła retulity to by to poszło inaczej.
Co do tego problemu, co tutaj była mowa, to ja sobie poradziłem w taki sposób, że miałem rockboxa na starej sansie ClipZip,
którą sobie w 2019 roku kupiłem i przekopywałem po prostu folder z tamtej sansy do tej nowej i pliki polskie już są.
Także jak na razie wszystko działa, ale problem z tym instalowaniem plików polskich i chyba jeszcze jest, skoro mówisz, że jeszcze jest,
no to szkoda, że nie chcą tego naprawić, bo będzie utrudnione po prostu instalowanie tego rockboxa.
Albo się będzie musiało używać rockboxa po angielsku, a jakby ktoś lubił polski, no to polskiego niestety nie zainstalujesz, no bo są te błędy, o których tutaj była mowa.
Ale liczę na to, że jakoś to naprawią.
Chciałem sobie uaktualnić romboxa do wersji tej 4
i znowu mam problem z utworzeniem pliku głosowego
głosem zapi
jakikolwiek głos wybiorę, czy Iwona Agnieszka, czy Spica
to się w ogóle nic nie tworzy
ostatnio próbowałem po raz pierwszy tę pamięć
stworząc pliki głosowe za Iwoną Agnieszką
pliki się niby stworzyły, ale po odpięciu komputera
po odpięciu mp3 sam sekretarzy nadal
nic się nie działo, nic nie gadało
potem nie chciało mi rozpoznawać tej mp3 pod usb
ale po pobraniu domyślnego głosu
który jest możliwy do pobrania ze strony romboxa
zaczęło działać, zaczęło gadać
tym domyślnym głosem, ale mi się ten domyślny głos nie podoba
i chcę wrócić do Iwony
jak mogę to zrobić, żeby w końcu
zaczęło to działać
żebym mógł mieć tą nową wersję
z głosem, który sam utworzę
a nie z tym głosem, który domyślnie
od tych twórców romboxa, bo on jest trochę mało wyraźny
i czekam na odpowiedzi
bo to jest pilne dosyć
This site uses cookies to enhance your experience.