forza motosport już jest
Back to Nowości#121 mojsior
w takich grach najwięcej wpływu na wydajność ma grafika, ona zajmuje najwięcej zasobów.
#122 Adasadula
Pates, akorat w tym przypadku właśnie karta odpowiada głównie za grafikę jako wyświetlanie, więc na tym i5 12 czy 13 jakoś radę da
-- (pates):
Pamiętaj, że grafika to nie tylko wyświetlanie obrazu jako takie. Ciężko mi uwierzyć, żeby faktycznie na takim procku to szło. Może idzie, ale po prostu dziwnym mi się to wydaje.
--
#123 mojsior
eej to dziwne.
Wiesz ja podałem xbox pasa jako taki portal gdzie on sobie może przetestować tą gre, czy mu to chodzi i czy się podoba.
Potem ewentualnie grzegorz mógł by podjąć decyzję czy chce to kupić na stałe czy nie.
Sam w ten sposób gierke ogarnołem zanim jej nie kupiłem na steamie.
Ale tego że w pasie nie działa zapraszanie do rozgrywek prv nie wiedziałem i jestem zaskoczony faktem, że tam sie tego zrobić nie da.
-- (zywek):
11 gen nie pójdzie na integrze, minimalnie 12 gen. Na 11 się nie odpali w ogóle przez sztuczne ograniczenia.
A w xbox game pass nie da się przyjmować zaproszeń ani zapraszać graczy na sesję prywatnego wieloosobowego, bo jest niedostępne, także najpierw sprawdź @mojsior a potem mów, że kup sobie game passa.
--
#124 grzegorzm
Chyba postanowiłem. kupię xbos pasa, tą droższą wersję, co da się grać w chmurze. Myślicie, że da się to ogarnąć na internecie 300 mb?
#125 grzegorzm
Jak zmienić żeby dało grać się klawiaturą a nie kontrolerem?
#126 matius
Gra powinna wykryć, że masz podłączoną klawiaturę a nie pada. choć polecam padem, bo lepiej i łatwiej panować nad autem. Oraz dzięki padowi samochud nie skręca ostro, tylko może wchodzić lżej w zakręty. Z kawiatury wchodzi ostrzej w zakręty.
#127 grzegorzm
OK, uruchomiłem, ale jest problem, gra prubujełączyć się z siecią jakąś xbox, nie wiem o co chodzi, ale to się nie udaje i mam opcje do wybrania żeby za grać w grę online, ale później jest meni gdzie dostaję komunikat, że w tym meni niema narracji i nic nie gada.
#128 matius
Każdy komputer z łindołsem ma aplikacje xbox. To, np. po to, abyś mugł po tym szukać znajomych do gry itp. To tego także, abyś zbierał osiągnięcia w grze. Tam logujesz się kontem Microsoft. Tam też możesz poszukać opcji, aby gry do mnie mówiły i już gra powinna gadać do ciebie. Choć w samej grze powinno się muc nannator ustawić.
#129 grzegorzm
Mógł by się ktoś na priv ze mną z kontaktować w celu objaśnienia mi jak w to grać?
#130 grzegorzm
Chodzi mi o granie w chmurze, jak przestawić i czy w ogule się tak da żeby można grać klawiaturą? Pada obecnie nie mam a dla jednej gry nie chce mi się kupować, mój laptop ledwo to ciągnie.
-- (matius):
Gra powinna wykryć, że masz podłączoną klawiaturę a nie pada. choć polecam padem, bo lepiej i łatwiej panować nad autem. Oraz dzięki padowi samochud nie skręca ostro, tylko może wchodzić lżej w zakręty. Z kawiatury wchodzi ostrzej w zakręty.
--
#131 zywek
Nie da się z tego co wiem grać klawiaturą, nie pozwoli odpalić gry.
#132 bobo22
no właśnie
A co do tego zapraszania znajomych to jeżeli o chmure chodzi to nie testowałem, ale jeżeli chodzi o lokalnie zainstalowaną grę to jest bzdura.
#133 zywek
Móœię o xCloud że się nie da, nie o lokalnie zainstalowanej, przecież sam mam lokalnie zainstalowaną i gram.
#134 matius
Ja równiez mam lokalnie zainstalowaną i znajomych da się zapraszać, dal się tworzyć wspulne wyścigi i ścigać.
#135 grzegorzm
Udaje się wam ścigać bez asyst, albo z ograniczonymi w jakiś sposób?
#136 zywek
Na padzie tak.
#137 mojsior
uwaga@
Ostatni patch psuje dźwięk informujący kiedyi jak ostro trzeba zahamować.
Microsoft już wie, za grzechy ponoć żałuje i obiecuje mocne postanowienie poprawy, tylko oby nie za miesiąc, bo bez tego to ciężko się gra.
#138 grzegorzm
Takie pytanie, są te wszystkie ulepszenia dla niewidomych typu asysta chamowania i tak dalej. Moje pytanie brzmi jak sobie poszczegulne ustawienia zmienić na stałę, żeby np. była asysta dotycząca chamowania, ale asysta dotycząca sterowania, teraz nie wiem jak się dokładnie nazywa już nie?
#139 zywek
No poszczególne opcje przestawiasz.
#140 grzegorzm
-- (zywek):
Tak, tylko muszę mam wrażenie robić to przed każdym wyścigiem, czy nie?