ask chat gpt, wtyczka do nvda
Back to Powiadomienia o dodatkach i nie tylko#1 balteam
Bry, wtyczkę znajdziecie w owym sklepie nvda.
Potrzebujecie klucz api, wtyczka sama działa dosyć fajnie, skrót nvda i wpisujemy polecenie do chat gpt.
Odpowiedź jest między 3 a 30 sekund.
wada jest taka, że we wtyczkę aktualnie nie da się wybrać polskiego języka, jak piszemy po polsku to czasami da odpowiedź po angielsku
#2 Zuza
ale po polsku możesz pisać?
klienta.
#3 balteam
Możesz, ale czasami ci odpowie po angielsku, tam masz 2 skróty, jedno do wpisywania słów, drugi do zdań, zdania lepiej rozpoznaje i w polskim, ale dłużej czekasz na wynik rozpoznawania, w sensie dłużej chat gpt ci odpisuje, no ale jeszce testuję, więc to takie na szybko wnioski, mogą być błędne
#4 balteam
No, wygląda na to co pisałem, jak klikniesz skrót, że chcesz zadać pytanie, to jak zapytasz siępo polsku, dostajesz polską odpowiedź
#5 Zuza
Jak jest z tym kluczem, żeby to działało?
klienta.
#6 balteam
musisz wykupić, ale w sumie nie polecam, bo tylko api jest chyba wersja 3,5, a chat gpt 4 sporo lepszy, ale nie wiem czy na tyle żeby płacić 20 dolców, jak z dwie osoby by się zgadały, no to może
#7 balteam
w sumie jak ktoś chce ode mnie odkupić klucz api, to piszcie na prv
Po prostu wtedy wygeneruję mu klucz, on sobie się połączy czy z tą wtyczką czy czym tam sobie chce i będzie korzystać do końca kasy
#8 djdenismusic
Jak dla mnie bez sensu.
Moim skromnym zdaniem lepiej użyć chat gpt z poziomu bing. Jest za free, i z tego co kojarzę bazuje już na gpt 4.
A dodatkowo ma dostęp do aktualnych informacji.
#9 balteam
jak go użyć? jak wchodzę w chat to jest to wyszukiwarka z chatem gpt, ale to nie to samo, bo jak mu każesz coś zrobić, np. streść tekst to nie streszcza
#10 djdenismusic
Aż sprawdzę u siebie. Ale w moim przypadku w większości sytuacji dawał radę.
Jest jeszcze bard od googlea.
#11 Zuza
Ale to tylko na edge działa tak?
klienta.
#12 balteam
moim zdaniem jeśli działa tam chat gpt na edge w wersji 4, to nie do normalnej rozmowy, nie do wyjaśniania nam czegoś, może po prostu lepiej wyszukuje z binga
no i tak, tylko edge
#13 djdenismusic
Ale bing ai przecież potrafi normalnie rozmawiać tak samo jak chat gpt.
#14 balteam
hm, no może faktycznie to być chat gpt 4, nie działało mi, bo miałem włączone bezpieczne wyszukiwanie
#15 djdenismusic
No i fajne w przypadku czatu bing jest to, że można sobie wybrać styl odpowiedzi.
#16 balteam
hm a jak zrobić żeby nvda nie głupiał na tym chacie? jak chodzę po odpowiedzi strzałką to mi czyta w kółko, lata po rządkach.
ps.
#17 cinkciarzpl
I zdjęcia potrafi ciekawie opisywać. Na telefon wgrać i mamy prawie przedsmak be my ai.
#18 lalar123
Jak wziąć klucz api do gpt?
#19 lalar123
I jaki jest skrut do pisania? bo twórca wontku tylko powiedział skrut nvda i to działa ale ja wciskam insert i to nie działa.
#20 lalar123
Ale to głópie jest. żąda ode mnie jakichś credits. już się po cieszyłem. Mogę wywalić to do śmieci. Miałem na dzieje, że poram w rpg z chatem gpt a tu wszędzie cholera Płać niedość że moi rodzice forsy dać mi nie chcą to kórna jeszcze płacić dość mam tego.