szukam dodatku pozwalającego na czytanie w kilku językach
Back to Powiadomienia o dodatkach i nie tylko#21 Numernabis
403 Forbidden
#22 balteam
A może ktoś jeszcze testnie czy mu działa z czymś ten dodatek? albo jakiś majl macie do twórcy? Jest jakiś na jego stronie, ale adresat nie istnieje.
#23 Zuza
jak to w ogule ustawić? Języki w sensie?
klienta.
#24 balteam
jak dobrze pamiętam, jak go masz zainstlowanego, to w ustawieniach nvda, masz po prostu dodatkową kategorię tak jak w innych dodatkach, wejdź i sprawdź
#25 Zuza
Jest, ale jakby nic tam nie ma.
LanguageIdentification strona i tyle
klienta.
#26 balteam
no tak samo u mnie, po prostu kiedyś po restartach nvda się pojawiły tam te języki, ale generalnie jeśli nie widzisz ich, to proponuję dać sobie spokuj, ja przynajmniej nic nie wymyśliłem.
#27 iwkan
Ten dodatek działa, tylko trzeba sobie zaznaczyć języki jakie chcesz, by ci ten dodatek rozpoznał. Pokazuje ci te, które masz zainstalowane w komputerze. Działa z syntezatorem rhvoice. A na stronie rhvoice jest czeski i słowacki. Po pobraniu i zainstalowaniu syntezatora rhvoice oraz języków ten dodatek będzie je rozpoznawać.
#28 balteam
raz mi zadziałało, po wyłączeniu dodatku i ponownym włączeniu, znowu pusta lista
#29 iwkan
To wejdź w ustawienia tego dodatku odznacz i zaznacz ponownie i zapisz to ustawienie. Od czasu do czasu też się coś tam przestawia, ale generalnie działa.
#30 balteam
nie mam co odznaczać i zaznaczać, często jest po prostu pusta lista z językami.
#31 Zuza
a mi działa. Dzięki @Iwkan
klienta.
#32 iwkan
A zainstalowałeś przedtem języki z rhvoice? bo tylko z tym syntezatorem to działa.
#33 iwkan
Poza tym, jeśli masz najnowszą wersję rhvoice to tylko po instalacji języków i po ich zaznaczeniu podczas czytania tekstu np dwujęzycznego można to sprawdzić.
#34 balteam
teraz wgl nie widzę ustawień tego dodatku w ustawieniach