Mniejszości seksualne
Back to Związki i seks [18 plus]#1 cinkciarzpl
Temat jest tak często poruszany, że zasługuje na odrębny wątek. Proszę tylko, żebyście zastanowili się dwa razy, zanim napiszecie jakieś ostre słowa, bo zwyczajnie możecie kogoś obrazić, a nie o pogardę dla społeczności lgbt mi chodzi, gdy tworzę ten wątek.
Cinkciarzl, przepraszam, że wcinam Ci się w posta :D
Monia01
_____
No cóż. Każda mniejszość jest narażona na hejt. Taka prawda niestety. Kiedyś uwarzałem, że nie poszedł bym na manifę z homosiami ale z biegiem czasu zaczynam rozumieć o co tu chodzi, gdy próbują pod swoje sztandary, a przynajmniej próbowali, zbierać i nas.
#2 misiek
A ja nie rozumiem, i rzeby nie było- w sumie nic do tego nie mam. W domu niech sobie robią co chcą. Ich dupa- ich sprawa, ale niech się z tym nie afiszują na prawo i lewo, bo na to patrzą m.in- dzieci. Skoro my po części możemy żyć we własnym świecie, to oni tym bardziej. I by nie byli narażeni na nieprzyjemności ze strony ruwieśników i by na ich zboczenie nie patrzyła młodzierz powinny być dla nich specjalne szkoły.
#3 misiek
Taa- pewnie, a za 20 lat będzie lekcja o tolerancji pedofilów, bo to przecież też ludzie, a że mają specyficzne potrzeby i kręcą ich dzieci no cóż- taką mają naturę.
#4 nuno69
O tak Łysy, znowu masz kolego świętą rację/.
#5 cinkciarzpl
Czyli identycznie jak naziole, sory ale taka prawda. Wyizolować, zamknąć, bo tobie się nie podobają?
#6 cinkciarzpl
Tyle, że pedofilia jest zaburzeniem, które się leczy. Homoseksualizm nie. Czy wiesz, że ta orientacja występuje nawet w przyrodzie u pewnego procenta osobników? Być może to sprawa genów, sporo za tym przemawia ale puki co nie umiemy jeszcze na tyle precyzyjnie ich zmieniać. I tu jest pogrzebany pies.
#7 tomecki
Ano i tu kłania się różnica w poglądach czy to i na ile zboczenie. Trochę wyszedł z tego offtop, ale jeśli ciągnięty jest to... W każdym razie trudno się tu dogadać, bo trudno o badania uznawane przez wszystkich jako neutralne i pełne w tej kwestii więc dyskusja jest chyba bezprzedmiotowa.
#8 misiek
Nie nie nie- ja nie mam zamiaru im robić żadnej krzywdy. Mogę nawet normalnie z takim porozmawiać, pod warónkiem że nie będzie pokazywał swoich zachowań i specyficznych potrzeb publicznie. Idąc twoim tokiem myślenia- co będzie dalej? Za kilkadziesiąt lat będziemy musieli akceptować pedofilów czy zoofilów, bo to przecież też tacy ludzie jak my, tylko mają specyficzne potrzeby? Człowiek został stworzony tak by współżyć z półcią przeciwną. Z nikim i z niczym więcej. Jeśli jest inaczej to moim zdaniem jest to choroba. I może dzieci też powinni adoptować? A nie przepraszam, w niektórych krajach już mogą, tylko to jest ich kolejne widzimisie i nawet nie myślą jaką krzywdę takiemu dzieciakowi robią conajmniej przez całe dzieciństwo. Ciekawe jak mu wytłumaczą, że ma dwóch tatusiów, czy dwie mamusie.
#9 misiek
Sorry, ale dla mnie homoseksualism też jest zabużeniem, a że tego się nie leczy- no co ja poradzę. Naszych schorzeń oczu też w więkrzości się nie leczy i co mamy zrobić w tym przypadku? Wiem, że ta oriętacja występuje w przyrodzie, nawet mój pies ma skłonności homoseksualne, tylko jeśli mi się nie podoba zachowanie mojego psa, a komenda nie wolno do niego nie dociera to wiążę go na smycz, stawiam koło siebie i po problemie.
#10 papierek
jakby nie patrzeć, dla nas jest specjalna szkoła, byśmy innym pełnosprawnym nie przeszkadzali w nauce, a jedynie pojedyncze jednostki uczą się w szkołach zwyczajnych, co w sumie jest fer.
#11 papierek
łysy, oczywiście masz rację. Jak zaczniemy tak przechodzić w coraz głębszą akceptację to też nie dobrze. Ale może z tymi osobnymi szkołami to przesada. A co w takim razie zrobić z różnego rodzaju fetyszystami? Oni też nie wbijają się w normy społeczne, czyli są chorzy. Czy tak, twoim zdaniem? Bycie homo też jest swego rodzaju upodobaniem seksualnym tak jak i fetysze. Jedyne, to żeby nie zbierali się pod sztandary i nie wywrzaskiwali tego na całą Polskę, to będzie spoko.
--Cytat (łysy):
Nie nie nie- ja nie mam zamiaru im robić żadnej krzywdy. Mogę nawet normalnie z takim porozmawiać, pod warónkiem że nie będzie pokazywał swoich zachowań i specyficznych potrzeb publicznie. Idąc twoim tokiem myślenia- co będzie dalej? Za kilkadziesiąt lat będziemy musieli akceptować pedofilów czy zoofilów, bo to przecież też tacy ludzie jak my, tylko mają specyficzne potrzeby? Człowiek został stworzony tak by współżyć z półcią przeciwną. Z nikim i z niczym więcej. Jeśli jest inaczej to moim zdaniem jest to choroba. I może dzieci też powinni adoptować? A nie przepraszam, w niektórych krajach już mogą, tylko to jest ich kolejne widzimisie i nawet nie myślą jaką krzywdę takiemu dzieciakowi robią conajmniej przez całe dzieciństwo. Ciekawe jak mu wytłumaczą, że ma dwóch tatusiów, czy dwie mamusie.
--Koniec cytatu
#12 balteam
No fetyszyści a geje to jednak drobna różnica, zasadniczo fetyszysta wychowa dziecko z kobietą fetyszzystką normalnie, a jednak dwie osoby tej samej płci to już wyższy level zmian, za którymi oczywiście nie jestem, w tej kwestii podobne zdanie do Łysego.
#13 siwy4don
Trzeba też odróżnić tych ludzi na paradach, którzy szukają atencji i robią to na pokaz, i zwykłe osoby innej orientacji, które nie obnoszą się z tym wszędzie, tylko żyją swoim życiem. Znam kilka takich osób i są to normalne osoby, które nawet mówią, że ci ludzie na paradach działają na ich szkodę.
#14 papierek
no to że geje nie powinni mieć dzieci, czy lezbijki to moim zdaniem nie powinno podlegać dyskusji. Chociaż zaraz padną argumenty o tym, że w domach dziecka jst dużo gorzej i lepiej mieć taką miłość a nie żadną.
#15 cinkciarzpl
To teraz odwróć rolę. Wyobraź sobie, że to nasza orientacja jest we mniejszości. Abstrakcja ale możliwa chyba do wyobrażenia. I jak się będziesz czół wiedząc, że nie wolno ci nawet dotknąć kobiety, bo gdy tylko ktoś się dowie o tym to cię zabiją albo zwolnią z pracy albo wybiją ci szybę w domu? A, i jeszcze jedno, bo w innym wątku piszesz o upodobaniach. Homosiostwo to nie jest upodobanie. Ich poprostu laski nie kręcą tak jak nas nie kręcą inne chłopy i już, choćby się rozebrała to on nawet nie spojrzy na nią w taki sposób jak my. No widzi sobie rozebraną kobietę ale nic to mu nie włącza.
#16 misiek
Siwy- o tym też mówiłem. Jeśli taki gey umie się zachować jak normalny człowiek w śród ludzi to wszystko w porządku. Właśnie- skoro dla nas są specjalne szkoły, to dla nich powinny być tym bardziej.
#17 misiek
A czy ja powiedziałem, że mają się nie dotykać czy coś? We własnym domu proszę bardzo, ale niech z tym nie pajacują na prawo i lewo na paradach etc. Jeśli chcą mieć kumpli w pracy, szkole czy ogólnie- jak najbardziej, tylko niech chociaż starają się ich traktować normalnie nie z podtekstem seksualnym.
#18 nuno69
Cinkciarz, ale czy ty jako człowiek heteroseksualny macałeś wszystkie koleżanki w szkole?
#19 misiek
Jeszcze co do tej homoseksualności w przyrodzie- mój pies jeździł na moim drugim psie do czasu aż nie został pożądnie pogryziony. Tak się wystraszył, że w szoku od razu przybiegł do mnie i trząsł się ze strachu chyba z 15 minut i nawet nie ruszył się z miejsca. Od tamtego czasu spokój. Oczywiście- bawią się jak normalne psy, ale wskakiwać na niego ze stojącym drongiem już nie ma zamiaru.
#20 tomecki
ło Boże! W polityce też homosie?