nokia N76, problem z video
Back to inne#1 Numernabis
Chyba Nokia N76, taka ze sliderem.
Problem jest taki, że kiedy uruchamiamy kamerkę tylną, wybieramy tryb video i klikamy klawisz OK, aby nagrywać nie rozpoczyna się nagrywanie, zamiast tego Talks mówi "wybierz", nic się nie dzieje, podgląd na ekranie jest, ale nie nagrywa, zdjęć też nie robi.
#2 pates
Chyba n 86. Jakby podruba taśmy od ekranu.
#3 Numernabis
To się stało nagle, znajomy coś klikał, chciał coś ustawić i po tych zabiegach nie działa.
#4 misiek
W tych fonach kamera powinna się uaktywnić po otwarciu przesunięciu jej z tyłu, nie dotyczy Nokii n95 8 gb. Jeśli tak się nie dzieje prawdopodobnie coś w sofcie i trzeba wyłączyć i włączyć telefon. Byćmoże też ma przełączony aparat na przedni, wtedy trzeba w opcjach wybrać użyj głównej kamery. Jak nic z tego nie pomoże aparat prawdopodobnie uszkodzony.
#5 Numernabis
Ale ona się uaktywnia, wszystko jest na podglądzie, ale przycisk OK nie uaktywnia ani zapisu zdjęcia, ani nagrywania, po prostu Talks wypowiada "wybierz" i na tym się kończy, nic się nie dzieje.
#6 pates
A ona przypadkiem nie ma fizycznego spustu migawki?
#7 misiek
No właśnie, jeszcze może być pamięć zapełniona ewentualnie.
#8 Numernabis
Nie ma, są tylko klawisze podgłaśniania, a pamięć jest pusta, zarówno wewnętrzna jak i karta microSD
#9 pates
Coś mi tu nie gra. N86 chyba miała ten spust.
#10 Numernabis
Nie wiem czy miała czy ie, jedyne przyciski jakie są to właśnie zgłaśniania i ściszania, tak czy siak, gość cały czas jej używał do nagrywania filmów i robienia zdjęć i robił to właśnie tym przyciskiem OK, tak przynajmniej twierdzi. N95 na pewno miała spustowy przycisk, tu nie wiem bo nigdy się nie bawiłem w tej noki aparatem
#11 pates
Może coś się po latach po prostu zepsuło. Tego też wykluczyć nie można.
#12 Numernabis
Na pewno wyzwala się przyciskiem OK.
Teraz sprawdziłem, jak zmienię na przednią kamerę to talks oznajmia klawisze i mówi:
F1, opcje,
F2, wyjdź,
Wybierz, zrób zdj.
Jak przełączę na tryb kamery to mówi:
F1, opcje,
F2, wyjdź,
Wybierz, nagrywaj,
Jak przełączam z powrotem na kamerę tylną to mówi:
F1, opcje,
F2, wyjdź,
Wybierz
Aha, no i przednią kamerą robi zdjęcia i nagrya, tylna pozwala jedynie modyfikować ustawienia i ma podgląd, ale nie da się robić zdjęć, ani nagrywać.
#13 misiek
Jedyna n, która jest sliderem i niema spustu migawki to n91.
#14 Numernabis
Macie Panowie rację, jest przycisk, ale jet tak zmasakrowany, że myślałem, że to klapka od pamięci i jedyne co da się włączyć to ustawianie ostrości, jest dźwięk, że się ustawiła, ale nie da się go już docisnąć żeby pstrykło fotkę.
#15 misiek
Mam w sumie n85 na części i jeśli to n86 to nawet jak pamiętam powinien przycisk pasować, więc jak by była potrzeba to odezwij się.
#16 Numernabis
Sam tego nie wymienię, a szkoda.
#17 misiek
Ja postaram się wymienić, n85 rozebrana nawet.