Transcription
Powyższy problem z książkami Daisy został rozwiązany. Wystarczyło przywrócić plekstalka do ustawień fabrycznych. Pozdrawiam.
Powyższy problem z książkami Daisy został rozwiązany. Wystarczyło przywrócić plekstalka do ustawień fabrycznych. Pozdrawiam.
Taka informacja, gdyby ktoś chciał sobie kupić Plextalkę Linią Pocket czy Plextalkę PTA1, to już tych urządzeń się nie nabędzie, bo na stronie Altexu ich nie ma. W sekcji urządzeń lektorskich czy tam odtworaczy książek nie ma ich, zostały wycofane chyba. Szkoda, bo to fajne urządzenia są, a producent je wycofał z oferty.
Markusie nie ma i nie będzie No bo producent zaprzestał produkcji I jakby to dziwnie nie zabrzmiało Takie trochę masło maślane Ale niestety tak jest I to długo, długo przed tym Zanim AltX przestał je sprzedawać I nigdzie tej informacji Że Plextalk nie jest już wspierany Na ich stronie nie było Natomiast generalnie oprogramowanie Jakoś tam się jeszcze rozwijało do niedawna Tylko oczywiście nie w polskiej wersji My mamy jakąś wersję 2 z kimś Ale w Ameryce czy w Anglii Jest już chyba 4 albo 5
Nie jest to do końca prawdą, nie zaprzestał, tylko po prostu teraz Szyna Nakęszy pracuje na rynku japońskim, a nie na europejskim i amerykańskim. Są nowe urządzenia, nowe plekstoki, ale bardzo proste. Są tak zwane plekstoki dla seniorów, widziałem takiego plekstoka. Ma w sobie wi-fi, pracuje z jakimiś japońskimi formatami i bibliotekami, ale Szyna Nakęszy wyraźnie stwierdziło, że na pewno nie zamierza wydawać tego plekstoka dla Europy.
A to ciekawostka. Ja i tak mówiłem tylko o tym konkretnym modelu, że po prostu skończyli go produkować, ale o tym, że produkują nowe, to akurat nie wiedziałem. Wiesz, troszkę mi się w sumie nie dziwię, że nie chcą może współpracować z europejskimi importerami, bo ci to sobie narzucają marże jak stąd do tamtąd.
Nie mogę uaktualnić podcastów, listy odcinków na platformie Lekstopu. Kiedyś mogłem, teraz nie mogę. Teraz pokażę o co chodzi. Radio Podcast 1 Brak listy odcinków. Aktualizacja listy odcinków. Czy kontynuować? Radio Podcast 1 Niepowodzenie aktualizacji listy odcinków. No właśnie. I takie coś się dzieje. Jak mi teraz uaktualnić listę odcinków na Lekstopu? Podcastów? Czekam na odpowiedź. Radio Podcast 1