Forum

Plextalk Linio Pocket

Forum mieszane

markus1234

#21 ·

Transcription

A jeszcze mam takie jedno pytanie a propos Blackstocka, bo przy nagrywaniu jest taki dziwny komunikat, zaraz go pokażę. Uruchamianie trybu edycji Daisy. Proszę czekać. Tryb edycji Daisy. Nowy tytuł. Wskazówka. Wciśnij przycisk nagrywania, aby rozpocząć nagrywanie. Klawisz w prawo lub w lewo, aby wybrać tytuł do zapisu. Kontrola poziomu. Dobre. I o co chodzi z tym, klawisz w prawo lub w lewo, aby wybrać tytuł do zapisu? Bo jak naciskam strzałki, to jest tylko... Nowy tytuł. Nowy tytuł. Nowy tytuł. I tyle, mogę naciskać. A drugie pytanie jest takie, tylko niby się wyłączy ten tryb nagrywania. Jak się wejdzie w menu... To jest, jak się nic nie robi, to jest... Czy da się gdzieś ten dźwięk wyłączyć, żeby nie pikał, jak się nic nie robi? Bo to jest wkurzające trochę.

Lowca_Androidow

#22 ·

Transcription

Bye.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

Lowca_Androidow

#23 ·

Transcription

... ... ... ...

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

Lowca_Androidow

#24 ·

Transcription

No dobra, może teraz wyjdzie dobrze. Pierwsze pytanie. Włączamy tryb edycji DAISY. Uruchamianie trybu edycji DAISY. Proszę czekać. Tryb edycji DAISY. Nowy tytuł. Wsadzówka. Wyciśnij przycisk nagrywania, aby rozpocząć nagrywanie. Klawisz w prawo lub w lewo, aby wybrać tytuł do zapisu. Kontrolna poziom. Auto. I tak, wciskamy w prawo. Nowy tytuł. Auto. Czyli nagrywamy całkowicie nowe nagranie. Nowe nagranie DAISY. Wdajemy w lewo. I tutaj w lewo wskazujemy już nagrany plik. I nasze nagranie zostanie dołączone do tego wcześniej. Nagranego pliku. Na tym polega DAISY. Teraz pytanie dwa. Wchodzimy w menu. Wybieramy ustawienia systemowe. Wybierz dźwięk oczekiwania. Enter. Bez dźwięku oczekiwania. Bez dźwięku oczekiwania.

markus1234

#25 ·

Transcription

Aaa, to nawet nie wiedziałem, że można nagrywać w tym samym folderze. No, fajnie. A co do tego drugiego, to chodziło mi o ten dźwięk menu. Jak przewodnik dokończy komunikację, to wtedy jest ta melodijka taka, jak się nic nie robi. Mi nie chodzi o dźwięk oczekiwania, mi chodzi o ten dźwięk w menu. Może jeszcze raz pokażę... Oj, nie tak, nie chciałem. Mi nie chodzi o to, tylko mi chodzi o... 17. Dobra, przewodnik... Przewodnik skończył mówić. I teraz jest ten... Nic teraz nie robię. To on po prostu sobie wydaje dźwięk. I o to mi chodzi, trzeba się ten dźwięk menu wyłączyć. Żeby nic nie robił w menu.

Lowca_Androidow

#26 ·

1 likes
Transcription

Jakie spotkanie, ale dobra tego dźwięku nie da się uruchomić i w sumie można powiedzieć, że dobrze, może i jest irytujące ale on pojawia się tylko w momencie kiedy nie dokończymy jakby przeglądania menu czy jakiejś tam akcji a no w sumie dobrze dlatego, że w ten sposób moglibyśmy, nie wiem czy to jakoś działa wyczerpująco czy nie ale nie wiedziałbyś do końca gdzie jesteś i mógłbyś przez przypadek gdzieś wejść w jakąś tam opcję czy ją zaznaczyć i potem się doszukiwać problemu także jest to dźwięk informujący nas, że gdzieś jakaś akcja nie została dokończona i tego dźwięku nie da się wyłączyć

markus1234

#27 ·

Transcription

Nie, ja tak po prostu z ciekawości spytałem o tę melodyjkę w menu, czy się da ją wyłączyć, bo dla mnie to jest trochę wkurzające, ale skoro się nie da, no to się nie da. Trudno.

szarka

#28 ·

Transcription

On plunka, bo czeka żebyś coś wcisnął. Jak coś wciśniesz to przestanie.

markus1234

#29 ·

Transcription

Mam kolejne pytanie. W pamięci wewnętrznej stworzył mi się plik ptrinfo.html. Co to jest za plik i czy można go usunąć?

daszekmdn

#30 ·

Transcription

Plik można usunąć, ale on się będzie tworzył. To jest taki plik, gdzie są linki do konkretnych podfolderów, jakby się robił daisy, coś takiego.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

markus1234

#31 ·

Transcription

Aha, już zrozumiem o co chodzi.

markus1234

#32 ·

Transcription

Kolejne pytanie na modność tego Blackstocka. Chcę sobie ustawić folder sieciowy. W instrukcji piszę, żeby włączyć ten folder sieciowy w Blackstocku. No to włączam go. Mówi mi nazwę urządzenia. W komputerze wpisuję dwa backslidesze. Nazwa urządzenia i nic mi się nie pokazuje. Z tego Blackstocka. Co trzeba ustawić, żeby się pokazywało? Bo ten folder sieciowy mi nie działa. A chciałbym, żeby zaczął działać.

markus1234

#33 ·

Transcription

W sensie, chodzi mi o to, że w komputerze robię Windows R, wpisuję dwa backslash'e, nazwę urządzenia i wtedy nic mi się nie pokazuje. Puste okno wychodzi. A żeby cokolwiek grać na Blackstocka, to muszę wpiąć, wpinać go pod USB. A skoro jest folder sieciowy, to wolę używać folderu sieciowego, nie? Więc jak czekam na pomoc z tym folderem sieciowym?

markus1234

#34 ·

Transcription

To może ja pokażę o co mi dokładnie chodzi z tym folderem sieciowym Teraz jest tak Informacje o sieci podłączone do punktu dostępowego Gagala No więc wifi jest włączony I teraz Wchodzę Zarządzanie nośnikiem Tak jak w podcaście było mówione Folder sieciowy wchodzę Enter Enter Połączenie poprawne Nazwa urządzenia folderu sieciowego Wielkie L i N I O Minus cztery sześć Dziewięć jeden No idę w komputerze Tak samo wpisuję uruchom Windows R, naciskam Wpisuję dwa backslash'e Z dużej litery linio Myślnik 4691 I pokazuje się tylko pusty folder A w routerze Blackstock jest widoczny jako podłączone urządzenie Do sieci Więc nie wiem

Lowca_Androidow

#35 ·

Transcription

Pokazuje Ci się pusty folder, bo nic tam do tego folderu sieciowego nie wrzuciłeś. To co Ci się tam ma pokazać? Folder sieciowy jest pusty. Po podłączeniu nie będzie Ci pokazało zawartości całego Plextalka, tylko to co jest w tym folderze sieciowym. Nic poza tym.

markus1234

#36 ·

Transcription

O, mam właśnie otwartą pomoc z tą instrukcją z tego Blackstocka i teraz bo tam instrukcji właśnie piszą, że powinny być widoczne nośniki Blackstocka w sensie pamięć i karta ponoć i teraz ja tą instrukcję włączę może trochę nie, może być Pamięć USB lub wewnętrznej za pomocą komputera Upewnij się, że wybrany system plików to FAT16 lub FAT32 Przestroga, podczas używania funkcji folderu sieciowego Blackstock nie sygnalizuje zdarzeń, kalendarza i alarmów Następny, teraz będzie o ustawieniu folderu jak to ustawić, tylko przynajmniej to mi nie wychodzi alarmów 24.1 ustaw poziom zarządzania uwierzytelnieniem LAN w Windows z PC Jeśli używasz Windows XP lub 2000 na swoim komputerze to prosimy pomiń tę sekcję Jeśli jeszcze nie zainstalowano oprogramowania Blackstock Transfer zainstaluj go Instalowałem, ale go usunąłem uruchom oprogramowanie Blackstock Transfer Gdy pojawi się ekran główny wybierz konfiguracja sieciowa z menu sieć Wybierz zakładkę lokalne ustawienia zabezpieczenia okna dialogowego narzędzie ustawień Blackstock A Wciśnij przycisk uruchom ustawienia zabezpieczenia Pojawi się okno dialogowe lokalne ustawienia zabezpieczenia Wybierz wyślij tylko odpowiedź NTLM Wciśnij przycisk OK Zobaczysz okno komunikatu z potwierdzeniem Wciśnij OK Aby zatwierdzić musisz zrestartować swój komputer Aby sprawić, by komputer zastosował te nowe ustawienia bezpieczeństwa Narzędzie poprosi Cię o potwierdzenie, aby zrestartować Twój komputer Wciśnij Tak, aby zrestartować I ostatnie Uruchom folder sieciowy Aby uruchomić funkcję folderu sieciowego Wykonaj co następuje Naciśnij klawisz menu Użyj klawisza w lewo lub w prawo Aby przejść do opcji Zarządzanie nośnikiem I wybierz ją Naciśnij klawisz Enter Użyj klawisza w lewo lub w prawo Aby przejść do opcji Folder sieciowy I wybierz ją Naciśnij klawisz Enter Plex Talk połączy się z siecią i folder sieciowy zostanie uruchomiony Plex Talk ogłosi nazwę urządzenia sieciowego Gdy zostanie z nim połączony Jeśli jeszcze nie skonfigurowałeś ustawienia sieciowego To skonfiguruj ustawienie sieciowe przed tym krokiem Przed tym krokiem Naciskając klawisz 5 Możesz sprawdzić nazwę urządzenia sieciowego ID użytkownika Hasło, adres IP i stan sieci Razem z nazwą SSID24.3 Logowanie się do folderu sieciowego ze swojego komputera Aby zalogować się do folderu sieciowego Wykonaj co następuje Naciśnij menu Start swojego komputera Wybierz Uruchom Skróć klawisz Windows plus R W otwartym oknie napisz Użyjemy Użyjemy Nazwa twojego urządzenia Na przykład Użyjemy Użyjemy liniony silnik 1234 A następnie wybierz OK Pojawi się okno pokazujące nośniki Plex Talk No właśnie pojawi się okno pokazujące nośniki Plex Talk A mi się pokazuje puste okno A powinno być z nośnikami Z pamięcią i z kartą Tutaj w instrukcji piszą inaczej U mnie jest inaczej

markus1234

#37 ·

Transcription

Teraz mam inne pytanie w odnośniu Plextalka. Chodzi mi o aktualizację, bo ja mam wersję tego firmware'u 2.0.4.0.5 i czy jest to ze mną jakaś aktualizacja, czy nie ma? To co ja mam to jest najnowsza wersja, bo jest to właśnie na stronie Plextalka, na angielskiej stronie i tam widzę, że jest aktualizacja do wersji 5.0.2.0.1. Czyli wychodzi to wersja 5.0.2.0.1. Chodzi mi na to, że na angielskiej stronie jest nowsza wersja tego oprogramowania, a ja mam jakąś starą 2.0.3.0.5 i teraz nie wiem czy warto aktualizować, czy nie.

markus1234

#38 ·

Transcription

A, mam jeszcze tego Blackstocka, to się jeszcze raz upewnię, jaka to jest wersja. Firmuję. Właściwości systemu. No właśnie, to chyba jakaś stara wersja. I może dlatego nie działa Daisy Online. Może w tej angielskiej zacznie dawno nie działać, nie wiem.

markus1234

#39 ·

Transcription

A jeszcze dodam tylko tyle, że jak sprawdzam aktualizację, to... ...aktualizacja sieciowa... To ja już nic z tego nie rozumiem. Może trzeba podłączyć tego pextra do ładowania i do ładowarki i dopiero wtedy sprawdzać aktualizację? ... ... ... ...

markus1234

#40 ·

Transcription

Dodam jeszcze tyle, że tę aktualizację pobierałem ze strony Artiksu w wakacje 2016 roku.