EltenLink

Chce formata! Rozwiązany

Back to Problemy z oprogramowaniem

#41 zywek

Mówię, że wymaż tablicę partycji i stwórz nową.

2017-06-10 20:31

#42 daszekmdn

nie umiem, powiedz mi jak.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2017-06-10 20:35

#43 zywek

w g partecie

2017-06-10 21:59

#44 misiek

Nie nie inny format. Po prostu kiedyś przy formatowaniu czego kolwiek było do wyboru szybkie formatowanie,

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2017-06-11 00:25

#45 misiek

lub pełne. Tak przynajmniej było kiedyś na Xp. Teraz nie wiem jak jest, bo bardzo dawno tego nie robiłem.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2017-06-11 00:26

#46 zywek

Teraz też tak jest. Domyślnie zaznacza isę szybkie formatowanie, o ile dobrze pamiętam. Nie wiem, bo
nie używam teraz Windowsa.

2017-06-11 12:08

#47 misiek

Właśnie o tym mu mówiłem, że zamiast tego ma zaznaczyć pełne jeśli nie chce się bawić z partycjami etc.

2017-06-12 01:12

#48 zywek

albo odpalić linuxa i mkfs.ntfs /dev/sdb1 albo /dev/sdc1

2017-06-12 13:07

#49 hryniek

Ajajaj, ubawiłem się czytając te przepychanki, potem już było trochę merytoryczniej. Po 1. Pełny format
daje tyle, że sprawdza czy sektory nie są uszkodzone, co by je mogło zaznaczyć w systemie plików w razie
uszkodzenia do nieużywania, funkcja swoją drogą mało użyteczna, bo odgdzieś od roku 2000 w górę zajmuje się tym
s.m.a.r.t, lepsze efekty uzyska np. pisząc cat /dev/urandom /dev/sdb, a następnie tworząc partycje i
system plików. Poza tym żeby coś z takiego dysku wyciągnąć.. to po takim zabiegu też potrzebowałby czasu,
nie wiem ile by go trzymał, ale zrobienie kopii posektorowej też trochę zajmuje i nie dość, że po takiej
zerówce bardzo mało prawdopodobne żeby coś odnalazł, to ponad to musi mieć drugi dysk o przynajmniej
takiej samej
pojemności żeby taki obraz zgrać do późniejszej obróbki. A jak naprawdę jest totalna paranoja i niewygodne
jest mhmm nie wiem,
może mu dziewczynę odbijałeś... TO naprawdę lepiej sobie nowy dysk sobie kupić., bo kto wie, może on ma za
sobą laboratorjum NSA i dziesiątki tysięcy zeta żeby to odzyskiwać. :P. OK, zgryźliwości zgryźliwościami,
ale naprawdę na 95% takie cat /dev/urandom /dev/sdb powinno załatwić sprawę.
ale...

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2017-06-20 22:38

#50 Julitka

Szczerze? Nie znam się na tym wgl, ale wiem tylko, że CCleaner ma opcję nawet trzydziestokilkukrotnego
zamazywania dysku.

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2017-11-11 09:43