Transcription
No dzięki, cenne informacje, no ta nosowość u mnie to raczej może nie tyle co wrodzona, co nabyta przez specyfikę tutaj, no trochę budowę ciała i takich pewnych tutaj komplikacji zdrowotnych, aczkolwiek bardzo nosowo to też tam mogę wymusić, czekaj, czekaj, czekaj. Miałem takiego pała hydraulika, co nie wiem, gdy nurkował, ale było grubo. I gdyby iść też w jakiś taki śpiew właśnie nosowy, to ja mogę jeszcze bardziej to wymusić, więc może tutaj na przykład niekontrolowanie. Przechodzę też do tego nosa tak naprawdę jak mówię, albo w śpiewie tego nie ma, nie wiem. Nie zaobserwowałem, więc tutaj mówię, uwaga, jak najbardziej cenna jest co do nauczycieli. Ja za granicą mieszkam, więc tu trochę nielicha sprawa będzie. Także zobaczymy. Myślę, że na kilka przynajmniej lekcji to bym się umówił z jakimś nauczycielem czy nauczycielką, ale poniekąd wygodnie. Godnym byłoby tak na żywo się spotykać. Natomiast ja nie widzę całkowicie, aczkolwiek nie uważam, żeby to było wielką przeszkodą. Przed wczoraj z jedną osobą rozmawiałem na ten temat pełnosprawności i niepełnosprawności, że to tak naprawdę nie dotyczy tylko osób kalekich, bo bądź co bądź, to niepełnosprawny może być pełnosprawny człowiek, który nie ogarnia, jak się gotuje, który nie ogarnia, jak się używa komputera itd., itd. Tu nie potrafi sobie wywiercić dziury w ścianie i też można powiedzieć, że jest niepełnosprawny, bo nie potrafi wszystkiego. No w każdym razie wracając do wokalu, no to dużo mi tutaj dało, co mówisz. Także no... Z tych elementów będę zwracać uwagę, aczkolwiek wiem, że do tej gwiazdonej strady nie zostanę i też mi na tym nie zależy. Ale tak samo dla siebie stwierdziłem, że jednak warto byłoby zainwestować gdzieś w ten wokal, także zobaczymy, co się uda tutaj ogarnąć. Miejmy nadzieję, że się pandemia niebawem skończy i w miarę życie wróci do normalności.