Transcription
Witam w kolejnym wątku. Tutaj chciałbym, abyśmy sobie porozmawiali na temat czasu. Czy waszym zdaniem jest w ogóle to sensem, żeby cofać lub przyspieszać o godzinę? Bo moim zdaniem to aż tak nie za bardzo, bo wielkiej to różnicy nie robi, a czasami wprowadza chaos. Na przykład jeżeli cofnie się o godzinę do tyłu, czyli z trzeciej na drugą, no to w tym momencie wiadomo jest, że pociągi muszą niestety stać o godzinę dłużej. Natomiast gdy... ...gdy się przyspiesza z drugiej na trzecią, no to jest już troszkę inna sytuacja. I teraz tak, w tą sobotę na niedzielę cofamy czas z trzeciej na drugą. Z tego co słyszałem, to ma to być już ostatni raz, kiedy czas cofamy. Ale ile w tym prawdy jest? Nie wiem, bo już się o tym mówiło o wiele dawniej. Ja nawet chyba w styczniu słyszałem, że już w tym roku w ogóle miało nie być cofania ani przyspieszenia tego czasu. Jednak, jak się okazuje, jeszcze czas cofamy. A wy? Jakie macie opinie na temat tej... ...tej... ...tego? Czy warto jest, waszym zdaniem, zostawić to tak jak jest? Czy jednak... ...dobrze by było, żebyśmy... ...żebyśmy w Polsce... ...żeby nas w Polsce też nie obowiąza... ...nie ob... ...nie obowiązywała ta zmiana czasu? Bo właśnie... ...tak ponoć ma być. Bo w innych krajach to nie obowiązuje. Nie jestem w stanie sobie na chwilę obecną przypomnieć, czy poza naszym krajem... ...jest jeszcze jakiś inny kraj, gdzie to obowiązuje. No właśnie. Tyle na razie ode mnie i zachęcam do... ...udzielania się w tym wątku.