TCA media downloader
Back to Oprogramowanie#21 DJGraco
U mnie tak jak u Zegarka nie chce się uruchomić, po kliknięciu na plik exe nie dzieje się nic także ja podziękuję.
#22 Numernabis
a próbowałeś uruchomić jako administrator?
Ewentualnie zadam to samo pytanie, jaki antywirus? Może blokuje uruchomienie tego pliku.
#23 damianzegarek
No, więc u mnie brak antywirusa. I próbowałem uruchomić jako administrator, a także przez zgodność i nic.
#24 misiek
Grzebalstwo w systemie Gracuś, skoro u innych działa, a u ciebie nie to zamiast dziękować, bo apka ma potęcjał to trzeba sprawdzić dlaczego tak.
#25 DJGraco
Ehhh, system niedawno co postawiony mało programów instalowanych.
Może brakuje mi jakiejś biblioteki, ale to wtedy to program by niby plół, że nie można wykonywać kodu bla bla bla.
Sprawdzę jeszcze na drugim huaweiu jak tam.
#26 Numernabis
To na jakim Ty systemie siedzisz, bo w windows 10 czy 11 antywirus jest wbudowany w system.
-- (damianzegarek):
No, więc u mnie brak antywirusa. I próbowałem uruchomić jako administrator, a także przez zgodność i nic.
--
#27 damianzegarek
No to wiadomo, ja miałem na myśli zewnętrzny antywirus, że go brak.
No pokombinuje jeszcze.
#28 Numernabis
Dodaj folder z TCA do wykluczeń i spróbuj uruchomić.
#29 daszekmdn
Czy tylko w naszym środowisku jest trend dodawania wszystkiego do wykluczeń?
Później całe dyski tak pododawane, bo wieemy co instalujemy, a na końcu ransomware, adware i malware się szerzy pięknie rozdupcając nasze konfiguracje.
Dodawaniae czegokolwiek do wykluczeń nie jest rozwiązaniem jeśli nie widzieliśmy kodu takiej aplikacji.
#30 Numernabis
Daszku, u większości program działa i nie zgłaszane są żadne ostrzeżenia od defendera, u znajomego z Nortonem również nie ma zgłoszeń,
Programik omawiany i prezentowany przez Pawła Masarczyka w yfloPrzeglądzie nr 188 (21.06.2023), podany link kieruje właśnie do strony hiszpańskiej i link podałem więc program wygląda na bezpieczny stąd propozycja wykluczenia katalogu z programem.
Nie widzę w tym nic złego, ani niebezpiecznego.
Poza tym program znany od dawna, ale jedynie w wersji hiszpańskojęzycznej, wersja 3.0 doczekała się tłumaczenia na Polski i pochodzi z tego samego źródła.
Po co te kąśliwości?
#31 daszekmdn
Nawet programy rządowe mają błędy i czasem są atakowane, więc kto co prezentuje nie ma znaczenia.
Chodzi mi bardziej o dodawanie do wykluczeń które nigdy nie jest rozwiązaniem.
#32 Numernabis
Nie jest rozwiązaniem, ale jest sposobem na sprawdzenie zaistniałego problemu.
Nie piszemy tutaj o wykluczeniu cracka czy innej witaminy lub zmodyfikowanego softu.
#33 misiek
W takim razie co jest rozwiązaniem? Może najlepiej używać kompa z czystym Windowsem jak go Microsoft stworzył? Sami dodawaliśmy przecież pliki do wykluczeń, bo głupi Deffender myśli, że jest mądry.
#34 daszekmdn
Kiedyś owszem, ale nauczyło mnie wiele to co się stało daawno temu i juz wiem, że to błąd.
#35 lalar123
Tak, czyli co powinniśmy rozwalać każdą aplikację na części pierwsze i sprawdzać jaki ma kod? Boooże! Toż to by wieki zajęło. Sorry za offtop ale to tak jakby nie wychodź z domu bo coś ci się stanie. I teraz człowiek cały czas by siedział w domu bo by się bał. Ja nie zainstalował bym skype czy discorda nie poznał bym nikogo bo co? Bo wszędzie wirus zło złozłozło. Ja rozumiem ostrożności nigdy za wiele ale no w tym wypadku nie wiem. To co, jak defender wywali mi aac to co to był wirus i powinienem Bou dziękować że go nie mam bo kto wie? sorry za offtop no ale jakby tak ludzie się bali to nigdy nie powstał by samolot czy samochód. Bo co bo będą wypadki są były i będą wypadki czy to konnych wozów czy super naddźwiękowych samolotów.
#36 lalar123
A mnie downloader działa tylko nie wiem gdzie on filmy pobiera. bo niewidzę w obcjach zmiany folderu.
#37 Numernabis
Uruchamiasz program,
Przechodzisz na zakładkę "Wprowadź adres URL",
Teraz wciskasz skrót Lewy alt+L,
Otworzy się okienko w którym wskazujesz folder docelowy.
Zapisujesz i gotowe
#38 misiek
Skype to akurat nietrafiony przykład, bo to produkt Microsoftu.
#39 Numernabis
Czy udało się rozwiązać problem z tym nieuruchamiającym się TCA Mediadownloaderem?
#40 Numernabis
Panowie, żeby TCA-Mediadownloader zaczął Wam działać musicie doinstalować biblioteki VisualC++, na stronie podają link, ale tam są jakieś nowsze i u mnie nie pomogły, pomogły starsze, podrzucam link:
https://www.dropbox.com/scl/fi/dl1pqxl33gnb4ps1w9i9x/Visual-C-Multipack-2005-2008-2010-2012-2013-2017-x86x64.7z?rlkey=qmt9jxobgp4ig8osra2f9p6ge&dl=1