Karta sim Dyskusja ogólna.
Back to inne#1 Gosia12345
Przypis moderacyjny:
Pierwsze wpisy przeniesione z wątku z konkretnym problemem z Karta sim.
Tutaj można ogólnie rozmawiać na temat kart.
Są trzy rodzaje karty sim: Nanosim, Mikrosim, standardowa karta sim. Wiem, że każdy telefon przyjmuje kartę sim, ale każdy telefon przyjmuje odpowiednią kartę w zależności od modelu telefonu.
#2 daszekmdn
Stare karty, które nie są wyciągalne można zawsze wyciąć. Ja, żeby nie musieć wymieniać jej w salonie (Tak, nawet do karty Sim umiem się przywiązać), dałem widzącemu do wycięcia.
#3 Lowca_Androidow
Nie każde są do wycięcia, ja kiedyś porównałem starą z nową, z nanoSIM i te styki w starej były większe niż cały nano więc niebardzo nadawały się na wycięcie.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#4 nuno69
Ah ludzie, ten sentymentalizm was zniszczy., Karta SIM: kawałęk plastiku z chipem w środku
#5 daszekmdn
Moja wypowiedź nie była do końca na poważnie. Ale skoro można uciąć, to po co mam ganiać do salonów, czekać pół godziny w kolejce?
#6 nuno69
A chyba że tak. Czysta ekonomia, chwali się.
#7 mucha
przecież teraz w głupim komisie mają wyżynarki do kart, więc spokojnie można ją wyciąć.
#8 misiek
Po za tym nie zawsze przycięta karta działa dobrze. Mogą być ciągle komunikaty o braku karty sim, czy kłopoty z zasięgiem, lub z netem.
#9 daszekmdn
Jeśli ktoś zrobi to umiejętnie, działa poprawnie ;)
#10 misiek
No jeśli zrobi, ale niekażdy umie.
#11 daszekmdn
@Nuno Dokładnie, tymbardziej że czasem trzeba za to płacić.
#12 denis333
Skąd taki pomysł o płaceniu za wycięcie karty sim? Znam wiele przypadków, gdzie w salonie zrobią ci to za free. Nie słyszałem jeszcze żeby salon pobierał opłaty za tego typu usługi.
#13 Gosia12345
Ja miałam taki przypadek, że zmieniałam aparat i musiałam zmienić kartę sim na mikrosim. Dostałam nową kartę, a tamta nie była już ważna. Kosztowało mnie to 11 zł. Było to w salonie Plusa.
#14 denis333
Coo? U mnie zrobili wszystko za darmo. Łącznie z wyrabianiem duplikatów co mi się czasem zdarzało.
#15 daszekmdn
Ja również z płaceniem się spotkałem.
#16 mucha
z tego co ja słyszałem to wyhodzi że jak tak pujdziesz sobie kartę wyciąć czy tam wymienić albo duplikat no to sie płaci jak bieżesz nową umowę to nie płacisz
#17 misiek
Nie prawda- mi normalnie zrobili duplikat z kartą nano sim, micro sim, i standardową.
#18 mucha
za darmo. Ale teraz tak robią te karty sie wyłamuje
#19 misiek
Tak- duplikat dostałem za darmo.
#20 papierek
zapłacić te 11 zł to już nic