Plextalk Linio Pocket
Back to Brajl, urządzenia brajlowskie i lektorskie#181 daszekmdn
To powinien być w odpowiedniej do tego faktu cenie, albo otrzymać stosowną aktualizację komponentów.
#182 pates
Byś musiał dopłacać
#183 daszekmdn
Bo to ździercy.
#184 Lowca_Androidow
Nie tylko tego typu urządzenia są tak drogie i zacofane jeśli chodzi o oprogramowanie, wszelki sprzęt czy oprogramowanie przystosowane dla niewidomych jest przesadnie drogie.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#185 misiek
Jak wszystko tyflo.
#186 mucha
no i o to właśnie chodzi. Płacimy grube pieniądze za coś co w założeniu ma nam pomóc a w efekcie i tutaj się powturzę dostajemy gówno. Kupujesz telefon masz aktualizacje, laptopa tak samo. A wszyscy co produjkują sprzęty tego typu myślą sobie Głupi ślepak wróci, ponieważ nie ma pojęcia o niczym
#187 Lowca_Androidow
Błędne założenie, nie dlatego, że ślepi głupi i kupi co mu dadzą bo się nie zna, przede wszystkim dlatego, że to nisza, ileś godzin pracy trzeba włożyć na wyprodukowanie, a wcześniej wymyślenie, to są koszty, a potem to się musi zwrócić z zarobkiem, a że mało się sprzedaje to i drogie, do tego idą z myślą, że mamy dofinansowania i na tym koniku jadą.
No i kolejna sprawa, nikt nikogo nie zmusza do zakupu takiego sprzętu.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#188 pates
@Mucha z tymi aktualizacjami, raczej one tutaj też są. Tylko wifi 6 to modółsprzętowy, to jest tak jakbyś chciał aktualizację micro usb do usb c w telefonie.
#189 zvonimirek222
Owszem. Niektóre nowe laptopy też nie mają wi-fi 6. Ja też nie mam w swoim lenovo ideapad 3 z ryzenem 5. a sterowniki są z tego roku, ba! Nawet bios jest nowiutki z lipca.
#190 markus1234
Daisy online znowu działa. Musiałem połączyć plextalka z moim hodspotem z iPhonea, bo chciałem sprawdzić, czy się poprawiło daisy online, i działa już dobrze. No i jeszcze sobie uaktualniłem tyflopodcast.
I teraz mam takie pytanie. Czy za każdym razem, gdy włączę hodspota w iPhonie, to plextalk automatycznie mnie znim połączy, czy trzeba mu ręcznie wskazać sieć?
#191 daszekmdn
To chyba wybierasz w ustawieniach sieci w samym Plextalku.
#192 markus1234
Mam problem z plextalkiem linio. Mianowicie, nie mogę od jakiegoś czasu uaktualnić listy odcinków z tyflopodcastu. Kiedy wchodzę w aktualizację listy odcinków i potwierdzam, że chcę zaktualizować tą listę, to po jakimś czasie otrzymuję komunikat: "Błąd w trakcie uaktualniania odcinków". Czy ktoś wie, jak można rozwiązać ten problem? Strona internetowa tyflopodcastu normalnie działa, nie ma żadnych awarii, a na plextalku pojawia się taki problem. Ostatni raz uaktualniałem listę odcinków w listopadzie, i w tedy normalnie jeszcze dało się uaktualnić tą listę na plextalku. Czekam na odpowiedź i rozwiązanie tego problemu.