seks niepełnosprawnych a reakcja społeczeństwa [18+]
Back to Związki i seks [18 plus]#1 kamil33
Witajcie eltenowiczki i eltenowicze. Temat tego wątku powstał po ostatniej sytuacji jaka mnie spotkała. Rozmawiając ze swoją znajomą, padło coś na temat seksu, no i gdy ona się dowiaduje że osoby niepełnosprawne też nawiązują ze sobą jakąś bliskość seksualną, była w nie małym szoku mówiąc " ja to myślałam, że osoby niepełnosprawne to nawet nie myślą o seksie ". No myślałem że wyjdę z siebie i stane obok, ja na to " a co my jacyś inni ?" no i po tym pytaniu temat się urwał. Ja sądzę, że społeczeństwo ma w niektórych tematach dużą niewiedze, choć jest lepiej niż było kiedyś..Zapraszam do dyskusji
#2 cinkciarzpl
Bo niepełnosprawność w oczach społeczeństwa pozbawia nas płci, rozumu i czego tam tylko może z podmiotowością włącznie. Naj bardziej śmieszą mnie osoby, które nichuchu tego nie widzą i wszystko zwalają na naszą rzekomą roszczeniowość. Ale to jak powiadam, typowe poglądy wygłaszane do okolic trzydziestki. Potem zaczyna się prawdziwe życie, trochę doświadczeń etc.
#3 kamil33
dokładnie masz racje jest tak jak mówisz bez dwóch zdań
#4 zywek
AHa, a skąd wiesz, że jest tak, jak mówi?
#5 kamil33
wiem bo ma poprostu racje w tym co mówi, takie jest nasze społeczeństwo. Mam tylko nadzieje że to nie atak z twojej strony
-- (zywek):
AHa, a skąd wiesz, że jest tak, jak mówi?
--
#6 zywek
NO jak nie? I jakie jest to nasze społeczeństwo?
#7 kamil33
miałem na myśli oczywiście starszą grupę społeczeństwa, która jest mało poinformowana, doliczając do tego sporadyczne przypadki młodszych osób.
-- (zywek):
NO jak nie? I jakie jest to nasze społeczeństwo?
--
#8 misiek
Współczuję znajomych pozbawionych wiedzy podstawowej i inteligo. Tak, leżymy całe dnie, bo nawet sami nie potrafimy wstać, a w okół nas biegają, karmią i podcierają.
#9 kamil33
no niestety, ale na szczęście to tylko jedna osoba się taka trafiła
-- (misiek):
Współczuję znajomych pozbawionych wiedzy podstawowej i inteligo. Tak, leżymy całe dnie, bo nawet sami nie potrafimy wstać, a w okół nas biegają, karmią i podcierają.
--
#10 camila
Smutna sytuacja cię spotkała, Kamilu. Trzeba bić głową w mór, dopóki się go nie przebije.
#11 kamil33
zgadzam się z tobą
-- (camila):
Smutna sytuacja cię spotkała, Kamilu. Trzeba bić głową w mór, dopóki się go nie przebije.
--
#12 camila
A coś więcej prócz zgadzania się?
#13 kamil33
no smutna sytuacja tyle dobrze że jedno razowa bo było by źle gdyby to się częściej zdażało jednak.
-- (camila):
A coś więcej prócz zgadzania się?
--
#14 zywek
Przecież się zdarza często.
#15 zywek
Nietylko wśród osób starych.
#16 MarOlk
A może warto takie sytuacje doprowadzać do absurdu? Tak, nie myślą, a nawet jakby chcieli to im nie wolno. Co, nie wiedziałaś, że prawo zabrania jakichkolwiek kontaktów seksualnych między niepełnosprawnymi? No przecież jest to niezgodne z ustawami rasowymi z 37 roku? Nie mów, że nie wiedziałaś... I w ten deseń podobne bzdury, aż rzeczona sama się zmityguje, że to ona coś palnęła.
#17 Zuzler
O ile się zmityguje, a nie zacznie śmiertelnie poważnie rozpowiadać wszystkim, że seks niepełnosprawnych jest zakazany i w sumie może i lepiej.
#18 MarOlk
A niech rozpowiada. W końcu ktoś ją uświadomi, że robi z siebie idiotkę.
#19 kamil33
ja się nie wypowiem na temat twoich słów ...szkoda mi się denerwować i wkurzać na takie podejście
-- (MarOlk):
A może warto takie sytuacje doprowadzać do absurdu? Tak, nie myślą, a nawet jakby chcieli to im nie wolno. Co, nie wiedziałaś, że prawo zabrania jakichkolwiek kontaktów seksualnych między niepełnosprawnymi? No przecież jest to niezgodne z ustawami rasowymi z 37 roku? Nie mów, że nie wiedziałaś... I w ten deseń podobne bzdury, aż rzeczona sama się zmityguje, że to ona coś palnęła.
--
#20 MarOlk
Ty się nie denerwuj, bo to nie było o tobie ani do ciebie. Chodziło mi o to, że niektórym ludziom nie przetłumaczysz wprost. Czasami na wygadywane przez kogoś głupoty, takie jak w przypadku twojej koleżanki może zadziałać jescze głupsza lub bardziej absurdalna odpowiedź, a przynajmniej może jej dać do myślenia nad jej własnymi stwierdzeniami.