Resorak z brajlem
Back to Wydarzenia i nowiny#1 Postukujacy
Taka ciekawostka wpadła mi w oko ;) podczas przeglądania netu. Nie wiedziałem gdzie to dać więc poszło do nowego wątku. Są tu w ogóle jacyś maniacy, którzy - domyślam się w dzieciństwie - mieli ulubione resoraki? Ja miałem tego na pęczki i bardzo lubiłem się nimi bawić.
https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/inne/hot-wheels-stworzylo-resoraka-dla-niewidomych-wyroznia-go-kilka-cech/mxv8dmk?utm_source=facebook_extra&utm_medium=social&utm_campaign=Facebook_vertical&utm_term=autor_1
#2 misiek
Kiedyś zbierałem modele różnych marek. Kiedyś może do tego wrócę, kto wie. Puki co mam tylko Hondę Crx drugiej generacji.
#3 MarOlk
Nie chcę żeby wyszło, że się czepiam wszystkiego, ale powiedzcie dlaczego samochodzik dla niewidomego musi być biały, pozbawiony numerów startowych etc? I nie wiem na grzyba na nim napisy w brajlu. Klasycznymi się nie można bawić. No chyba, że to taka wersja kolekcjonerska przygotowana z tą amerykańską federacją dla rozgłosu tejże.
#4 Postukujacy
No bawią się tym głównie dzieciaki, więc niech sobie brajla szlifują :) a biały to chyba jakiś rodzaj performensu, że autko ma rzucać się w oczy swoją pospolitością, by podkreślić jego wyjątkowość brajlowską. Tak to jest coś kolekcjonerskiego i oryginalnego, tu nie chodzi o to, że to jakiś wynalazek zmieniający komuś życie czy dzieciństwo na lepsze od dziś.
#5 MarOlk
Ale ciekawe czy tylko biała karoseria czy też podwozie i opony. W sumie dychę na Allegro, więc może się szarpnę żeby przetestować:P
#6 misiek
Kurde, logo często robią wyczówalne, więc jeśli cokolwiek w braillu, to modele i to te z krótką nazwą, jak wspomniany Crx, Mietek W124, czy auta Bmw. Innego zastosowania nie widzę.