#1 siwy4don
Jestem ciekaw, czy lubicie tę formę rozrywki i czy macie jakichś ulubionych stand uperów?
#2 denis333
Kiedyś słuchało się różnych mówców tu i tam. W sumie z nich wszystkich najbardziej podobał mi się Abelard Giza, który ma zajebisty dystans do siebie, i nie raz to pokazuje publiczności. po za tym ma świetną interakcję z własnie wspomnianą tutaj wyżej widownią.
#3 siwy4don
Od Gizy wszystko się zaczęło w sumie, ale trochę przygasł. Dla mnie najlepsi teraz są Rafał Pacześ i Łukasz Lotek Lotkowski.
#4 balteam
Giza występ pt. cośtam kapelusze, miał najgorszy ze swoich, sporo stand uperów jest takich którzy sporo tworzą, ale połowa filmów z nich jest śmieszna, największym dystansem chyba pokazała się jak dobrze pamiętam Paulina Potocka, ona tak wolno gadałaaaa, taaak baardzooo wooolnoo, no i mówi:
mój kolega powiedział, że jestem jak staw. Taka zamulona.
Pacześ ostatnio też się poprawił. Vanbendler czy jak go się pisze, też fragmenty ma fajne.
#5 siwy4don
A i jeszcze Rucińskiego lubię, miałem jeszcze tą przyjemność i oglądałem dubbing zwierzątek parę lat temu, to było super.
#6 balteam
NO miał kilka fajnych, ale jego występ po piąte nie coś tam, mi się w ogule nie podobał.
#7 jamajka
O rany, uwielbiam stand up. Gizę lubię bardzo, Poczętego ostatnio oglądałam i był fajny, Lotek spoko, a, a propos dystansu do siebie, znajdźcie sobie Olę Petrus, ona jest bardzo niska. Ulubiony cytat: jak i tak sięludzie ryją, jak mnie widzą, to niech przynajmniej za to płacą. Jeszcze była szczęśniak, też fajna, a, no i Rucińskiego w sumie lubię.
#8 bratczyk96
Ja najbardziej lubiłem pana Grzegorza Hlame w roli pana Józka; chodowcy drobiu. Ponadto lubiłem oglądać tą panią, która na początku każdego spotkania ze swoimi widzami mówiła: "Dzień dobry dzieciaki łobuziaki", a oni powinni do niej odpowiadać: "Dzień dobry Pani profesurko".
#9 midzi
Antoni Syrek-Dąbrowski, też spory dystans pokazał w programie Sierpień. Błażej Krajewski z udawaniem różnych głosów też jest ok.
#10 misiek
Mateusz Socha
#11 gadaczka
Wielu z Eltenowiczów nadawałoby się na stand-uperów. Często przydarzają wam się śmieszne sytuacje, macie dystans do siebie, więc wymagania spełniacie :) No i pokazałoby się, że niewidomi są normalni.
#12 djsenter
Cezary Pazura z tego co mi wiadomo robił standupy, przynajmniej te kilka lat temu co kolwiek to było brzmiało jako właśnie taki standup jeżeli dobrze pamiętam.
To było coś :D
#13 balteam
Niestety zgadzam się z popularną opinią, że jednak aktorzy słabo standupują przynajmniej większość.
#14 misiek
W takim razie można powiedzieć, że Pietrzak też robił stantupy.
#15 wesolek
Giza, Lotek, Pacześ i Błażej Krajewski. ;)
#16 Natalia2000
Lubię.
#17 mucha
lubie Paweł Chałupka najbardziej
#18 longshoot
Najczęściej Adam Van Bendler Piotr Zola Szulowski, Rafał pacześ I Mateusza soche raz słyszałem spoko był.