EltenLink

#1 nuno69

Witajcie!
Czy ktoś z was korzystał z tego systemu? Jeśli tak, to co o nim sądzicie?
Macie ROmy któe lubicie jakoś bardziej?
Jeśli tak, to dlaczego? Jakie problemy macie z L OS?

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2018-10-11 11:27

#2 balteam

A no to ja mam lineagos, wady,
rozłącza mnie jak gadam przez duo czy normalnie przez telefon i prubuję wejśćnp. w inną apkę podczas rozmowy.
po drugie wywała mi czasem błędy, dana apka przestała działać, ale to w sumie nie przeszkadza.
No i bateria nie trzyma lepiej chyba niż w miui, raczej trochę gorzej.
Ponadto w trzeciej od końca wersji lineageos i tej ostatniej aby kod pin wpisać by odblokować telefon, muszę wejść w ustawienia, karty sim, karta sim 1 i kliknąćok, dopiero wtedy wyskakuje okno z pinem.
Zalety, w przeciwieństwie do miui, na górze jużpojawia się suwak do zciszania dzwonka, multimediów itd.
No i na moim i6 czasem przerzucała sięmowa na głośnik do rozmów, a w line to już się nie dzieje.
DOdam, że przerzucanie się na głośnik rozmowowy, miało miejsce tylko na moim mi6, nie na innym który testowałem.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2018-10-11 11:51

#3 nuno69

Solucja do baterii to Franco Kernel.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2018-10-11 11:52

#4 denis333

cześc. To może ja się tutaj wpisze, bowiem kiedyś za czasów androida 5,5 miałem przyjemność posiadania telefonu samsung galaxy siii Mini, a w nim zainstalowanego jeszcze wtedy cyanogen moda w wersji chyba 11, co równało się androidowi 5 lollypop. Sam system na początku był szybki, wszystko odbywało się responsywnie i naprawdę mimo, iż autorzy romu zastrzegali że może być z tą stabilnością różnie, nie występowało nic, co mogło by mmnie wkurzać. Z czasem jednak telefon zaczął dostawać coraz więcej lagów, a jego pamięć się zapychała, przez co byłem zmuszony uzywać dziwnych narzedzi do oczyszczania typu clean master. W którym to notabene akurat algorytm czyszczący zbędne pliki zrobili nadzwyczaj dobrze. Bo inne, obecnie występujące funkcje w tym sofcie to zbędny syf. i mówię to ja: Zwolennik optymalizatorów ;)
Wracając do galaxy s Iii mini, i do zainstalowanym na nim cyanogenie, rom był nieoficjalny, to też nie uświadczałem żadnych aktualizacji over the air.
Następne moje spotkanie już wtedy z pełnoprawnym lineage os 15.1 było za czasów xiaomi redmi 4X, które to urządzenie posiadałem do niedawna. Niestety, znowu trafiłem na nieoficjalny build. to też zraziłem się po 2 dniach korzystania z powodu niedziałającego czytnika linii palilarnych. Dodatkowo telefon nie odbierał częstotliwośc lte, mimo kombinowania z punktami dostępu, i nie włączał rozmów w technologii hd voice.
Telefon ostatecznie skończył z pixel experience na pokłądzie, i ten rom jest tam po dziś dzień.
Na koniec taka rada ode mnie: Jeśli instalujecie już jakiekolwiek customromy na swoje urządzenie, starajcie się wybierać te, które mają oficjalne wsparcie dla danego urządzenia. Ja dwókrotnie zraziłem się do nieoficjalnych forków co opisałem powyżej.

2018-10-11 12:00

#5 pates

a co to dokładnie jest l o s? Rom czy jakiś launcher

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2018-10-11 15:13

#6 denis333

czytaj uwaznie. Rom.

2018-10-11 15:23

#7 balteam

a już któreś z popularniejszych romów mają androida pie? Mówię o stabilnych wersjach.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2018-10-11 22:14

#8 nuno69

Dla mojego telefonu jest beta LOS 16.

#9 nuno69

Czyli Android Pie.

#10 balteam

No tak, ale to beta, a mi chodzi o stabilkę, no bo bez jaj, ponad 3 miesiące pie już niby jest, ale jakoby go nie było.
Edit - to narzekanie na wszystkie androidowe wolne aktualizacje, a nie akurat na line, tylko ciekawi mnie, czy ktoś już zrobił stabilkę w innych romach z pie.

2018-10-11 22:15

#11 nuno69

No nie, bo oni chcą to dobrze zrobić

2018-10-11 22:16

#12 daszekmdn

Pie, ktoś SPIE-przył bo nie nagrywa ponoć rozmów telefonicznych appkami.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2018-10-12 01:37

#13 nuno69

Bardzo dobrze, że nie nagrywa, jak już to rozmówca powinien być o tym informowany piśnięciami.

2018-10-12 09:03

#14 pates

jakim programem najlepiej rootować i rom wgrywać? Pytam na przyszłość jak będę miał jakiś fon którego nie żal będzie rootować

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2018-10-12 12:30

#15 daszekmdn

Gdy wyjdzie, to zapewne ADB Managerem. Widziałem wstępną betę:
Interface jest fajny a program będzie potrafił na prawdę bardzo wiele.

2018-10-12 12:39

#16 tomecki

Co do tego nagrywania to są różne zdania. U nas nie jest to zabronione więc... a jakichś telemarketerów czy urzedników czasem warto po cichu nagrać więc ten kij ma dwa końce.

2018-10-12 18:33

#17 tomecki

Z resztą wszelkie infolinie również nie piszczą tylko raz mówią, że będzie nagrywane i wsio. Wolnośc mamy.

2018-10-12 18:34

#18 nuno69

No, mniejsza o sposób niech appka w takim razie tylko jednokrotnie informuje.
Moim zdaniem to i tak jest bardzo dobre posunięcie ze strony Google. Chociaż wiem też, że te karakany i tak będą miały wszystkie połączenia w bazie.

2018-10-12 18:35

#19 tomecki

Zawsze można podłączyć dyktafon do jacka albo i po bt coś. Problem w tym, że ci, co się znają to i tak nagrają, a reszta, która może i by chciała będzie mieć problem. z resztą nie bądźmy świętsi od Papierza. Legalne jest to ok. Jeśli ktoś to będzie wykorzystywał publicznie wzywa się policję i tyle, a zakłądając, że ludzie to generalnie bydło cofamy się do czasów komuny.

2018-10-12 19:04

#20 daszekmdn

Ja np nagrywam i rozmówcy wiedzą, że to się automatycznie zapisuje wszystko na telefonie. Nagrywam dla bezpieczeństwa i po prostu też dla wspomnień. Jeśli kiedyś kogoś stracę, to chociaż nagrania mi po nim zostaną.

2018-10-12 20:08