Choć rymować ja nie umiem, wielu rzeczy nie rozumiem, to i tak będę rymował i niczym się nie będę przejmował. Sylabowo się zgadzać nie będzie, ale co tam wolę usiąść na grzędzie i pomyśleć co to będzie. :D
Prezenty, z wora prezenty.. Da je nam Mikołaj święty. Co, za wcześnie w październiku? Oj, nie róbmy o to krzyku. Lekkiego szoku doznałam, tak już będzie niestety, gdy w marketach we wrześniu spotkałam bożonarodzeniowe gadżety.
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE
Drogie panie i panowie, rymujmy dziś za nasze zdrowie, niech rymy wznoszą się pod niebiosa, bo mnie użarła w drugi palec osa. Co prawda dawno temu to było, jednak na życiu mi się to odbiło, bo tylko tym palcem czytać brajla potrafię, a uczyłam się na sprawdzian na geografię
Wszystko dobre, co się dobrze kończy, chyba, że prąd ktoś Ci nagle wyłączy. Gdy piszesz ważnego coś na komputerze, do elektryka krzyknąć chcesz "Ty frajerze!"
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
20 bulw, a moooże mniej, rozdawał ojciec twój co dnia, 20 bulw a mooże mniej, by dzień już niee był taki sam. 20 bulw, a mooże mniej, by spełnić wszystkie nasze sny, 20 bulw a może mniej, ty dziewczę, przynieś mi XD
Zdradźże, o czym szepcze cicho? I dlaczego tak żarliwie? Może go dopadło licho? Zakochany nieszczęśliwie? Może zaś właśnie odwrotnie, my myślimy, że strapiony, a on kpi tak z nas przewrotnie, I ma ubaw nieskończony
Druga wersja prawdy blisko. O czym z deszczem sobie gwarzy rozhukane to wiatrzysko... O dalekich krajach marzy. Tam by mógł być huraganem, zefiretto lub sirocco. Chciałby też nad oceanem z falą potańczyć wysoką...
Ziarnko złota znaleźć można, ale ziarnka czasu - nigdy.LINE Przysłowie chińskie.LINE
A ja już tonęłam, we współczuciu bezbrzeżnym, widać, starzeć się zaczęłam choć ruchem okrężnym, dobiegam do mety ludzkiej naiwności przyznać muszę niestety, nie ma dla mnie litości. Przetrwa tylko najsilniejszy, bez żadnych sentymentów co woli od innych szczęścia otrzymać garść centów.
Oj, kochana, nie bój żabki. To normalna przecież sprawa, że codziennie wszystkie babki będą sie starszymi stawać. Nie unikniesz tego, trudno. Tak już swiat jest urządzony. Dzięki temu nie jest nudno, choć czas pędzi jak szalony.