Muzyka zagraniczna

A-ha take on me (1984 version)

Started by magmar 7 posts last post 3 years ago

Ta piosenka musiała przejść długą drogę, by stać się przebojem.
Czy ktoś o tym wiedział?
W komentarzu pokażę Wam benedykdyńską robotę w związku z zaaranżowaniem tej piosenki.

https://www.youtube.com/watch?v=liq-seNVvrM
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

Bardzo lubię, a tą wersję spokojnie dał bym na singielka.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Słuchałem tej dekonstrukcji. Pan Tomasz zrobił kawał dobrej roboty.

Dlatego ją wrzuciłam i dlaczego z uzasadnieniem pokusiłam się o wstawienie największego przeboju, ale w wersji pierwotnej. Tam są jeszcze inne, Gracjanie.

Tam, znaczy na kanale Pana Tomasza.

A mnie się nie do końca podoba. Są w necie oryginalne ścieżki i tam to jednak inaczej brzmi. Jasne, że raczej trudno wysłyszeć ustawienie każdego instrumentu w całym miksie, ale jeśli robi się dekonstrukcję to na bazie wiedzy na temat oryginałów, a nie, że tu zrobiłem inaczej, ale jest podobnie więc cicho być, a tu w sumie nie wiem więc dodałem cokolwiek, a tu przekleiłem z oryginału, czymkolwiek by to nie było, bo nie wiadomo... Sam se mogę tak zrobić i nie trzeba mi do tego jutiubów. To, co dla mnie jest faktycznie ciekawe w tych materiałach to spora garść ciekawostek technicznych na temat sesji nagraniowej, użytego sprzętu itd. Jasne, to da się znaleźć, ale trzeba na to sporo czasu. Skoro ktoś to znalazł i podał w krótkiej formie to super i chętnie skorzystam, ale bez dekonstrukcji imitacji.