EltenLink

Jak podgrzać pizzę z dnia poprzedniego, aby nie była gumowata

Back to W kuchni

#1 Numernabis

Aby podgrzać pizzę z dnia poprzedniego tak żeby nie była gumowa można zastosować się do dwóch poniższych sposobów.

Sposób 1:
Nagrzać piekarnik do 180 stopni i włożyć do niego pizzę na wysmarowanej delikatnie olejem blassze (lub wyłożonej papierem do pieczenia) i podgrzewać 6 do 8 minut.
Dobrze jest użyć termoobiegu jeśli ktoś posiada tą opcję.
Sposób 2:
Do mikrofali oprócz pizzy włożyć szklankę z wodą i podgrzewać.
Jeśli ktoś posiada opcję grilla wówczas można obejść się bez tej szklanki.

Ja osobiście stosuję sposób 1, mam niewielką mikrofalę i mało w niej miejsca, no chyba, że odgrzewałbym jeden trójkącik.
Opcję grilla mam, ale nie dam rady jej włączyć po ślepemu.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2023-03-26 19:15

#2 misiek

Ooo, drugą opcję wypróbuję dzięki.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2023-03-27 02:45

#3 nuno69

Super, ja zawsze jadłem na zimno bo podgrzana nadawałą się tylko do wywalenia albo ewentualnia doprzywalenia komuś w pusty łeb.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2023-03-27 07:56

#4 nuno69

P.S. Jak masz serio dużo takich porad to zrób bloga z takimi rzeczami. Nie wazne że każdy wpis to parę linijek, ale są to na prawdę wartościowe porady.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2023-03-27 08:58

#5 misiek

Pizzę na zimno z poprzedniego dnia? Co na to twój żołądek?

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2023-03-27 17:34

#6 Numernabis

Nie wiem jak się robi bloga, poza tym chyba tutaj więcej ludzi zagląda niż na bloga :)
-- (nuno69):
P.S. Jak masz serio dużo takich porad to zrób bloga z takimi rzeczami. Nie wazne że każdy wpis to parę linijek, ale są to na prawdę wartościowe porady.

--

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2023-03-27 18:15

#7 Numernabis

No dobra, jest blog, póki co skromny :)

2023-03-27 18:47