Sposoby oszczędzania baterii
Back to iphone#21 magmar
LTE się sprawdza.
Telefony z tarczą mniaaaaaaam.
Moja babcia jeszcze ma.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
#22 Piotr
Sorki, ja pytam tylko z czystej ciekawości.
Poprzedni telefon to chyba jakaś Xperia mini była, pamiętam, pisałaś na forum.
Tam też wszystko było wyłączane, może był jakiś tryb czarno biały, mój stary Galaxy s6 miał taki hardcore tryb, że wywalało nawet Vocalizera i dawało samsungową syntezę, no i chyba był czarno-biały.
Tylko serio, zastanawiam się, po co tak, skoro smartfon wiele traci, a dzisiaj o gniazdko to nawet w wielu pociągach, a nawet tramwajach, czy autobusach o usb łatwo, są powerbanki, jakieś nawet w pleckach dedykowane i nie drogie.
Przepraszam, ja bardzo jestem tym zaszokowany i nie, nie chcę rozpętać burzy.
#23 misiek
Skoro tak to może pilnuj swego telefonu, nie czyjegoś. A Xperia mini no cóż, faktycznie malutkie, tylko że to telefony kilkunastoletnie jeszcze z pod znaku Sonyericssona, także tego, koleżanka chyba nie przesiadała się z Androida 2.
#24 Piotr
Fakt, sorki, pisząc mini miałem na myśli małą xperie, ale ona nazywała się chyba jednak Compact, uświadomił mi to poniekąt Twój post.
Nie rozumiem przy okazji tej uwagi o pilnowaniu, zapytać zawsze można, nie widzę w tym nic złego, a co do pilnowania własnego telefonu, to spokojnie, staram się jak tylko mogę najlepiej.
#25 magmar
Tak Piotrze SOny Xperia XZ1 compact.
Nie zauważyłam Twojego posta.
Tam bateria była naprawdę dobra jak na tamte czasy, weź pod uwagę, że realia się zmieniły.
Piotrze, nie zauważyłam też żadnego nadto dociekliwego pytania skierowanego w moją stronę, jak dla mnie komentarz był na miejscu
I fajnie, że zapamiętałeś nazwę mojego poprzedniego modelu.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
#26 pioter998
przecież wystarczy włączyć oszczędzanie baterii i mamy problem rozwiązany. na przykład w ios 26 można nawet przełączanie trybu oszczędzania baterii podporządkować dwukrotnemu puknięciu w tył iphona.
#27 guliwer
Ja polecam jeśli ktoś ma Wi-Fi Calling i siedzi dużo w zasięgu Wi-Fi zrobić dwie automatyzacje. W sumie nawet jeśli mało to i tak będą efekty.
Pierwsza gdy telefon wchodzi w zasięg Wi-Fi włączenie trybu samolot.
Drugą jeśli wychodzimy z zasięgu Wi-fi tryb samolot się wyłącza. Efekty.. sami sprawdźcie;)
#28 guliwer
Można nawet zrobić automatyzację że po osiągnięciu np 90 czy tam 100% bateri tryb oszczędzania się sam włącza.
-- (pioter998):
przecież wystarczy włączyć oszczędzanie baterii i mamy problem rozwiązany. na przykład w ios 26 można nawet przełączanie trybu oszczędzania baterii podporządkować dwukrotnemu puknięciu w tył iphona.
--